Sebastian Tynkkynen

Olen perussuomalainen

…niin kuin suurin osa suomalaisista. Tulin juuri saunasta, ja pyyhe päällä istun koneen äärelle näpyttelemään ajatuksiani suomalaisuudesta. Perinteinen mielikuva tilanteesta poikkeaa vain kaljan verran, koneen vieressä seisoo Olvin kivennäisvesi. 

Tyydyn vähään, sillä rikkaus ympäröitsee minua: jykevät mäntymetsät, tuhannet kalaisat järvet ja mustarastas, joka laulaa yössä. Vapaus - kansallinen, uskonnollinen ja sanallinen sellainen - on jo niin perustavanlaatuista, että saa ihmetellä, kuinka näin pitkälle on päästy. Lottovoitto oli syntymäni Suomeen.

Olen myös Perussuomalainen. Monen kohdalla p-kirjaimen vaihtuminen P-kirjaimeksi saa aikaan turhaa tärinää. Muutamat huhupuheet pitävät vieläkin sitkeästi pintansa, ja on hyvä kertoa avoimesti, mitä me olemme, ja mitä emme. Onko sinun kohdallasi kuva Perussuomalaisista ajan tasalla?

Perussuomalaisten kirjoittamattomana ihanteena on ulkomaalaisista vapaa Suomi.

Suomi päinvastoin tarvitsee muiden maiden kansalaisia täyttämään työikäisten ihmisten vajetta. Ihmisarvo on kaikilla sama, eikä ole mitään syytä kohdella heitä kakkosluokan kansalaisina. Hyvinvointijärjestelmämme hyväksikäyttäjiä emme tarvitse. Olkoon kyse sitten suomalaisesta tai somalista, kummankin on tehtävä työtä elääkseen. Oletko sinä valmis ottamaan kotiisi alivuokralaisen, joka ei maksa vuokraa ja sotkee sen?

Kansalaisuus on palkinto kunniallisesta elämästä ja sopeutumisesta yhteiskuntaan. Pokaalia ei juoksukisoissa jaeta lähtöviivalla, vaan maaliviivan ylitettyä. Maahanmuuttajia tulee ottaa sen verran, kun heitä ollaan valmiita integroimaan suomalaiseen yhteiskuntaan. Slummien teleporttaamisessa ei ole mitään järkeä. Suomen pitää pystyä parempaan.

Kehitysmaiden hätä ei voisi vähempää kiinnostaa.

Sortohallituksien tukeminen ei voisi vähempää kiinnostaa. Tällä hetkellä valitettavasti kehitysapu-nimikkeellä tuetaan monia korruptoituneita valtioita, joiden hallinnosta apu ei valu kansalaisille. Nigerialaiset ystäväni kertoivat juuri esimerkin, kuinka maan johtopaikoista taistellaan, sillä maan valtavat öljytulot virtaavat sinne. Kehitysapurahat ovat bonusta öljymiljoonien päälle, ja tavallinen kansa joutuu elämään niukasti. Jotta hädässä olevia voidaan auttaa, apu täytyy viedä paikan päälle, ja valvoa, että poliisi, mafia tai virkamiehet eivät tule ottamaan välistä. Hallituksia, jotka sortavat kansaa, ei tule tukea. Muussa tapauksessa rahoitamme epäoikeudenmukaisuutta ja olemme osaltamme estämässä kehitysmaiden demokratiakehitystä.

Helppohan se on oppositiosta huudella.

Kun olisikin. Jyrki Kataisen hallituksen pääduuneja on ollut junailla Suomi kiinni miljardien eurojen vastuisiin. 50 vuoden jälkeen keskeytettiin kansanedustajien kesälomat, sillä toisin kuin monilla muilla asioilla, Euroopan yksityisten vastuuttomien pankkien pelastamisella oli kiire. Tähän loputtomaan suohon PS ei ollut eikä ole vieläkään valmis Suomea pistämään. Kun selkeästi on ajettu luvattua linjaa, johon äänestäjät ovat puolueen valtuuttaneet, on kansalaisten ja demokratian halveksimista, jos huudellaan, että PS ei muka saisi mennä oppositioon vastustamaan Suomelle vahingollista linjaa. Sateenkaarihallitus on jo täynnä kumartelijoita; tarvitaan puolue, joka pitää ääntä ja antaa täyslaidallisen silloin, kun virhearvioista johtuen Suomea ollaan saattamassa huonoon jamaan. Ja vaikka useat taloustutkijat, professorit ja pankinjohtajat ovat liittyneet mukaan kritisoimaan EU-sääntöjen vastaista käynnissä olevaa talouspeliä, pakon sanelemana tehty oppositioon siirtyminen tyrmätään isojen puolueiden toimesta ja syytetään vastuuttomuudesta. Kyse on nyt siitä, että se vastuu nimenomaan otetaan, äänestäjiä kuunnellaan, takkia ei käännetä ja huudetaan niin lujaa Suomen etua, että ääni lähtee, vaikka se tehtäisiin opposition penkeistä. Kyllä jossain vaiheessa muutkin heräävät, ja nyt ollaankin jo vihdoin siinä pisteessä. Helppoa se ei ole ollut, mutta tulosta alkaa tulla.

Miksi te ammutte muslimeja kovilla? Halla-ahokin loukkaa heitä väittämällä profeetta Muhammedin sekaantuneen alaikäisiin.

Vaikka muslimimaailma on julistanut intifadan (maailman islamilaistaminen) Euroopassa alkaneeksi, ei siitäkään huolimatta PS ole rajoittanut muslimien oikeutta elää uskoaan. Siitä PS kuitenkin haluaa pitää huolen, etteivät muslimit rajoita suomalaista kulttuuria ja määrittele, mitä voimme tehdä ja mitä emme. Maassa maan tavalla, eikö niin.

Kaiken kohtuuden nimissä emme voi rakentaa muslimeille koululle rukoustilaa ja samaan aikaan evätä rukouspiiriä koulun kristityiltä oppilailta. Mitä taas tulee kriittiseen keskusteluun Islamista ja muslimikulttuuriin, en uskalla lähteä siihen mukaan, sillä muslimimaailma nauttii sekä Euroopassa, että varsinkin Suomessa erityisoikeuksia julkisessa keskustelussa poliitikkojen pelon takia. Mielipiteiden tai jopa faktojen esittämisestä saattaa tulla pahimmassa tapauksessa Korkeimman oikeuden toimesta tuomio. Sitten kun sananvapaus toteutuu myös näiltä osin, minulla on tilaa osallistua argumentoiden keskusteluun.

Perussuomalaiset ovat kokemattomia.

Mitä eduskuntatyöskentelyyn tulee, tämä pitää varmasti paikkansa. Suurin osa heistä ei ole koskaan toiminut aikaisemmin kansanedustajana. Monella heistä on silti paljon kokemusta kunnanvaltuustoista, järjestötoiminnasta ja työelämästä. Jokainen varmasti ymmärtää, että tyhjän päältä ei eduskuntaan mennä.

Ilkka Kanervoja ja Matti Vanhasia löytyy jokaisesta puolueesta. Myös meillä tehdään paljon virheitä, ja poliitikkojen henkilökohtaisen elämän töppäykset päätyvät samalla tavalla lööppeihin, niin kuin aikaisemminkin ennen vuotta 2011. Media tarvitsee aina uusia kohteita, joilla rahastaa. Heillä ei kuitenkaan voi tehdä tekemättömäksi puolueen laajamittaista työtä. Minuun tällainen propaganda ei tehoa.

Vanhat ammattipoliitikot eivät istu ikuisesti Arkadianmäellä, vaan tarvitaan uusia jatkajia, ja jokainen on tietenkin ensikertalainen tullessaan valituksi ensimmäistä kertaa. Heidän etunaan on sidonnaisuuksien vähyys, ja politiikkaa päästään tekemään puhtaammalta pöydältä. Uusien edustajien suhteellisen suuri osuus Perussuomaisissa johtuu kansan tahdosta. Heitä löytyy myös muista puolueista, mutten kyseenalaista heidän oikeuttaan pestiinsä tai osaamistaan sen vuoksi, että ovat ensikertalaisia - sitä suuremmalla syyllä haluan rohkaista heitä eteenpäin. Työ tekijäänsä opettaa.

2400 pidettyä puhetta täysistunnoissa, aktiivinen valiokuntatyöskentely, 30 lakialoitetta, 195 talousarvioaloitetta, 4 keskustelualoitetta, 388 kirjallista kysymystä, 32 suullista kysymystä sekä laaja ja yksityiskohtainen vaihtoehtobudjetti, josta useat kohdat päätyivät hallituksen kehyslinjauksiin kertovat tehokkaasta sisäänajovuodesta ja aktiivisesta oppositiopolitiikasta. Perussuomalaisten aikaansaamattomuus ja osaamattomuus on vain ennen eduskuntavaaleja vastapuolelta luotu myytti, ja viimeistään nyt on aika tajuta, että tilastoluvut puhuvat aivan muuta. 

-------
Lopuksi tiedote:

Olen ehdolla syksyllä Oulun kaupunginvaltuustoon. Pitkän pohdinnan ja vaihtoehtojen punnitsemisen jälkeen näin ainoana oikeana ratkaisuna kohdallani lähteä ajamaan arvojani ja tavoitteitani Perussuomalaisista käsin.

Tiedän, että tulen kohtaamaan paljon ennakkoluuloja ja asenteellista vihapuhetta puoluettani kohtaan, ja siksi halusin korjata väärinkäsityksiä (joita pidin itsekin joitakin vuosia sitten totena, ennen kuin perehdyin asioihin).

Olen enemmän kuin ilahtunut, että Perussuomaisissa on ymmärretty suomalaisen itsenäisyyden ja identiteetin arvokkuus kaikilla tasoilla: arvojen, kulttuurin ja itsemääräämisoikeuden kannalta. Mistään näistä ei olla valmiita tinkimään. Jos sinäkin ajattelet samoin, lähde mukaan vaikuttamaan ja hakemaan kaikkien aikojen kuntavaalivoittoa, listoilla on vielä tilaa! Jos olet ensikertalainen, rohkaisen sinua lukemaan Vihreiden Tynkkysen erinomaisen kirjoituksen täältä.

Nettisivuni on nyt julkaistu osoitteessa www.sebastiantynkkynen.com, ja pääset lukemaan sieltä enemmän ajatuksiani kuntatasolla.

Facebookissa sivuni löytyy osoitteesta www.facebook.com/officialsebastiantynkkynen. Kiitän jo etukäteen jokaista tykkääjää. Viedään viestiä yhdessä eteenpäin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat