*

Sebastian Tynkkynen

Tuhlaajapoika palaa kotiin?

Kristittyjen Raamatusta löytyy juutalainen vertaus tuhlaajapojasta, joka lähtee maailmalle ja tuhlaa siellä rahansa. Samaan aikaan hänen veljensä palvelee kotona uskollisesti isäänsä.

Pitkä reissu maailmalle on tehtykin. Ympäri Eurooppaa on poika kiertänyt ja tuhlannut minkä kerennyt. Nyt näyttää siltä, että hän saa pian tarpeekseen ja palaa takaisin. Rahat on kyllä menneet, mutta ainakaan tästä lähtien ei enää tuhlata - ainakaan, jos on uskominen Ben Zyskowiczia.

Uusi alku on mahdollinen. Olemme Perussuomalaisissa palvelleet koko eurokriisin ajan isänmaatamme ja varoittaneet, mitä seuraa, kun lähdetään Europpaan ja luvataan rahat eteenpäin. Olemme odottaneet ja odottaneet, ja tottakai otamme uutisen mahdollisesta takaisinpaluusta iloisena vastaan. Toivomme Benin myötä muunkin puolueen ymmärtävän palata takaisin lähtöpisteeseen. Kun tämä tapahtuu, pidetään kemut.

Tuhlaajapoikaa tullaan varmasti juhlimaan, ja toisen veljen on muistettava, että olemme samaa perhettä ja ilo on yhteinen. Rahat ovat menneet, mutta on aika aloittaa alusta - kyllä poika on oppituntinsa saanut. On tärkeää, että olemme Perussuomalaisissa iloisia siitä, että kestämätön politiikka alkaa murentua. Vaikka olemme pysyneet koko ajan linjamme takana, älköön meistä tulko vertauksen veljen kaltaisia, joka katkeroituu, kun ei saa tunnustusta työstään isänsä hyväksi samaan aikaan, kun tuhlaajapojalle järjestetään juhlat.

Perussuomalaisia on lähinnä moitittu, puhuttu vastuuttomuudesta ja jankuttamisesta varoittaessamme rahan myöntämisestä Etelä-Eurooppaan. Siinä vaiheessa kun muut tajuavat tulla linjoillemme, älköön energiamme kuluko siihen, että itkemme, kuinka "me olemme kokoajan palvelleet uskollisesti samaan aikaan kun toinen on tuhlannut omaisuuden". Iloitkaamme veljen puolesta, joka on tullut kotiin, eikä katkeroiduta. Annetaan tuhlaajapoikakertomukselle piirun verran parempi loppu suomalaisessa kontekstissa. Ja sitten lähdetään palvelemaan yhdessä rakasta maatamme, eikä enää koskaan, koskaan tuhlata veromarkkojamme huolettomasti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Arto Puhakka

Mukava kirjoitus. Jos puhutaan tuhlaajapojista, niin miten kerrot pienille tuhlaajapojille, jolla ei ollut mitään tuhlattavana, että ei pelkästään ollut huono syntyjään, mutta kaiken teit väärin? Itse näin tavallisena kansalaisena mietin, miksi minulla ei ole arvokkuutta yhtään, mutta yhteiskunta tunnustaa kunniakansalaiset afrikasta minun edelleni? Jotka vielä ovat muslimeja, ja tekevät itselleen ja naisilleen hirvittäviä asioita? Luulen melkein, että tuhlaajapojat halveksuvat syntysijojaan, koska kokevat ne vieraiksi. Meillä on ehkä yksi elämä, ehkä toinen ja kolmas ja miljoona muuta, koska universumi on biljoonien tähtien kotimaa, ja joku sitä kaikkeutta hallitsee. Sanotaan sitä sitten vaikka Jumaluudeksi, mutta meillä voi olla tuhat tahi miljoona elämää. Pitääkö se joka ainoa elämä ryssiä täysin?

Ja lisään tähän vielä, että luuletteko, että tässä kaikkien maailmojen miljarduutten keskellä Jumala olisi antanut kasvaa ihmisellä mielen ja tajunnan, jota ei pitäisi lähellään ja vaalisi? Tsorry puupäät, useampia elämiä tiedossa, koska järki ja tajunta on Jumalan lahja. Niin monimutkaista johdannaista ei heitetä hukkaan. :)

Käyttäjän sebastiantynkkynen kuva
Sebastian Tynkkynen

En nyt ihan saa kiinni ajatuksestasi, mitä loppujen lopuksi haluat sanoa, mutta sen verran voin todeta, että kyllä me jokainen olemme arvokkaita, ja Suomessa arvo tunnustetaan paremmin, mitä monessa muussa maassa. Tällä hetkellä näkisin ongelmallisimpana ihmisarvon kokemisen kannalta iäkkäät ihmiset, joiden hoitoa ei ole järjestetty tarpeeksi hyvin, ei lähiomaisten, eikä kunnan puolesta. Siihen pitää saada kiireesti muutos!

Arto Puhakka

Kerroin sinulle paljonkin. Mutta alan nyt keski-ikäistymään, että jos haluat ostaa riippumaton etelä-amerikasta, saat sen. Kasvivärjätty. En ole kerennyt ikinä käyttämään. Hinta vaikka sata euroa, tai vähemmän. Olen nähnyt hirvittäviä asioita, mutta jotenkin minua hirvittää enemmän olla vanhana äijänä suomessa. Seikkkailut ohi. Se tullee olemaan tuskaa ja helvettiä. Armoa ei varmasti tulla tuntemaan vanhenevaa miestä kohtaan.

Arto Puhakka

Suomen Kirkko sanoo seuraavaa:

Päivän sana

Herran Sebaotin päivä iskee kaikkeen ylpeään ja korkeaan, kaikkeen mahtavaan ja ylhäiseen, niin että se vaipuu maahan. Jes. 2:12

Arto Puhakka

On myös Sana, Herra Jeesus Kristus Auta!

Arto Puhakka

Juuri, tuosta poistettiin kirjoitus johon kommentoin. Mutta, hyvät kirjoitukset omasta puolestani joihin vastasin.

Käyttäjän sebastiantynkkynen kuva
Sebastian Tynkkynen

Kuka poisti, ja minkä kirjoituksen?

Arto Puhakka

Sori, taisin lämmetä liikaa, et poistanut mitään, eli minun mokani sorry.

Pekka Pylkkönen

Jo on aikoihin eletty kun joku saa etsittyä Raamatusta stoorin ja käyttää sitä jotenkin eettisesti kivasti.

Tyypillisestihän Raamattu ei ohjeista muuta kuin murhaamaan naapurikansojen miehet ja raiskaamaan naiset, silpomaan lapset ja kiduttamaan eläimet.

Mutta joo, persuille pointsit. Oli tukipakettien vastustuksen motiivi teillä alunperin mikä hyvänsä, alkaa selvästi fiksumpikin porukka kallistua kanssanne samalle kannalle. Olitte varmaan oikeassa siitä, miten kriisin kanssa olisi pitänyt toimia!

Käyttäjän sebastiantynkkynen kuva
Sebastian Tynkkynen

"Tyypillisestihän Raamattu ei ohjeista muuta kuin murhaamaan naapurikansojen miehet ja raiskaamaan naiset, silpomaan lapset ja kiduttamaan eläimet."

Jos näin olisi todella, olisi länsimaat hyvin erilainen kokonaisuus. Mielenkiintoista tässä on se, että muslimit käyttävät Jihadia naapurikansojen vääräuskoisten tappamiseen, alistavat naisia ja tietyissä maissa vielä pakottavat naiset silpomaan itsensä. Ei kristittyjen hommaa. Ai niin, ja ne terroristit - nekin ovat nimenomaan Islamin keksintö.

Pekka Pylkkönen

Eivät ne ole islamistien keksintöä. Terrorismia on harrastettu iät ja ajat. Länsimaiden moraalinen kehitys taas perustuu yhteiseen sopimukseen. Lähdetään vaikka nyt liikkeelle Raamatusta ja kun ollaan yhtä mieltä siitä, ettei tuo tai tuo kohta ole moraalisesti oikein, muutetaan se. Tänäpäivänä Raamatussa on erittäin vähän moraalisesti hyväksyttäviä kohtia.

Esimerkiksi Jeesuksen vuorisaarna tosin on tietysti kohtuullisen upea ja siitä sopii ottakin oppia. Sensijaan Paavalin, Mooseksen tai Jahven opetukset ovat käytännössä vähintään 80%:ti Suomen lailla kiellettyjä.

Kaikesta huolimatta, kristinusko on selkeästi parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi Islam, ihmiskunnan tulevaisuutta ajatellen. Sekularismi taas on vielä parempi kuin kristinusko.

Käyttäjän sebastiantynkkynen kuva
Sebastian Tynkkynen

Niin siis onhan naapurikansoja tapettu milloin mistäkin syystä historian aikana ja terroria tehty, mutta tarkoitin lähinnä, että Islam on keksinyt käyttää niitä nykypäivänä keinoinaan maailman valloittamiselle.

Käyttäjän OlliNurmi kuva
Olli Nurmi

En nyt tiedä ymmärsinkö oikein, mutta etkai vain väitä, että kristinusko on todellinen rauhan uskonto?

Taitaa olla niin, että kristityt ovat tappaneet ja käyttäneet uskontoansa sodanlietsontaan historian kuluessa ihan kiitettävästi. Kyllä sitä kivasti kidutettiin ja tapettiin ihmisiä keskiajalla. Sitten päätetiin, että tarvitaan pyhät maat takaisin ja lähdettiin vähän ristiretkeilemään. Että mun mielestä on turha hurskastella millään tällaisella.

Juha Korhonen

Olli Nurmi: eivät muslimit olleet laiskana sinäkään aikana, hehän ovat tehneet (suurelta osin väkivaltaista) maailmanvalloitusta 600-luvulta lähtien. Muuta ihmeessä lähi-itään, niin opit jotakin rauhanuskonnosta...

Käyttäjän tarjaparkkila kuva
Tarja Parkkila

Kristikansa luuli Jeesuksen avulla saavuttavansa maailmanherruuden, mutta ei tullut sitäkään valtakuntaa, Jeesus joutuu palaamaan nöyränä takaisin, olivathan hänen seuraajansa vähällä hävittää hänen oman kansansa kokonaan.

Jeesuksella on paljon anteeksipyydettävää.

Arto Puhakka

Tarja Parkkila vaatii jotain, mitäpä jos juutalainen kansakunta hävitetetään? Että Jeesuksella olisi oikeasti oman kansansa puolesta anteeksipyydettävää. Tyyliin, sorry, kipeät naulat, mutta hei, otan teidät mukaan kärsimykseen.

Käyttäjän tarjaparkkila kuva
Tarja Parkkila

Mitä islamin terroristeihin tulee, luulen että Jeesus on juuri idoli, onhan itsensä uhraamista suuresti ylistetty kristikansan keskuudessa.

Käyttäjän sebastiantynkkynen kuva
Sebastian Tynkkynen

Uskonnon tunnit ovat tainneet jäädä väliin. Jeesus on kovin ristiriitainen hahmo muslimeille. Itsemurhaiskujen innoittajana häntä ei todellakaan pidetä, vaan siihen ideologinen perusta tulee Koraanista ja muslimien opetuksista.

Arto Puhakka

Joku tuossa puhui vasemmistolaisuudesta, jätkä oli vasemmistolainen ihmisen puolesta puhuja.

Käyttäjän tarjaparkkila kuva
Tarja Parkkila

Siinä olet oikeassa, että Jeesus on ristiriitainen hahmo, johtuen jo siitäkin, että niin monet henkilöt ovat hänet kirjoittaneet.

Muslimit tuntevat Jeesuksen nimellä ISA, mutta Jeesuksesta ei mitenkään saa käännettyä nimeä ISA. Sensijaan profeetta Jesaja on ISAIAH ja hänestä saa helposti lyhenteen ISA. ( Isaiah)

Jeesuksen aikana luettiin Jesajaa, jopa Jeesuksen kerrotaan lukeneen synagogassa Jesajan sanoja: " Herra on voidellut minut julistamaan ilosanomaa nöyrille....." josta kristinkansa olettaaa Jeesuksen puhuneen itsestään, vaikka sanat ovat Jesajan. Jesaja puhuu siis itsestään.

Käyttäjän tarjaparkkila kuva
Tarja Parkkila

Kerron sinulle vielä sen, että Ilosanoma raamatun/ Jesajan mukaan on RAUHA:n sana:

" Kuinka suloiset ovat vuorilla ilosanoman tuojan jalat, hänen joka julistaa Rauhaa, ilmoittaa hyvän sanoman " .

Jeesus sensijaan sanoo:

" Älkää luulko että olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle, ei sanon minä, en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan eripuraa ja miekan. "

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

" Älkää luulko että olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle, ei sanon minä, en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan eripuraa ja miekan. "

Kuulostaa ihan nykyaikaisilta vasemmistoanarkisteilta suvakkilaumoineen =)

Käyttäjän sebastiantynkkynen kuva
Sebastian Tynkkynen

Voit irrotella Raamatun jakeita vapaasti asiayhteyksistään, ja muodostaa mitä mielikuvituksellisimpia kuvitelmia niiden. Teologisessa meille on opetettu, että se on kirjallisuuden väkivaltaista käyttöä (oli kyseessä mikä kirja tahansa), sillä silloin taivutetaan sanoma oman ajatusmaailman mukaiseksi, sillä kokonaisuus sanoo oikeasti jotain muuta.

Käyttäjän tarjaparkkila kuva
Tarja Parkkila

En ole kovinkaan varma asian oikeellisuudeta silloin, kun ratsastetaan oman edun tavoittelussa, ( virat, asemat, vallat ja palkat) raamatun voimalla.

Itsekkäät tavoitteet ja vallankäyttö siinä kuitenkin ovat perimmäisenä haluna.
Kristinuskon kantava voima on Viha ja sen kylvö, kaikki voima on yhteisessä vihassa oletettuun jumala/jeesus murhaajiin, eli juutalaisiin.

Vihan aikakauden olisi syytä loppua, mutta kristinopissa se ei ole mahdollista.

Käyttäjän sebastiantynkkynen kuva
Sebastian Tynkkynen

Vihan aikakauden olisi syytä loppua, mutta kristinopissa se ei ole mahdollista."

Väite perustelemattomuudessaan huutaa järjettömyyttä. Kristinusko juuri pyrkii siihen, että vihan on loputtava. Jeesus itse sanoi mm. että joka vihaa veljeään, on ansainnut suuren neuvoston tuomion, sekä että emme saisi auringon antaa laskea vihamme ylle. Lukemattomia kohtia missä käsketään lopettamaan vihanpito.

Juha Korhonen

Kylläpäs tuo Tarjakin ankarasti vihaa kristittyjä. Mikä ihme noin leppymättömän vihan onkaan saanut alulle?

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Hieno kirjoitus. On vaan riski siteerata raamatusta mitään kirjoitusta, koska vihervasemmistohuumeliberaaliseksuaalit yleensä pitävät oikeaakin vääränä jos kirjan sisällössä on jotakin sellaista, mikä ei myöntele heidän itsensätoteuttamishalujaan.

Pekka Pylkkönen

Mitä kummaa?

Intiassa kuoli vasta 2011 guru nimeltä Sathya Sai Baba. Tuo kaveri teki suunnilleen kaikki ihmeet joita Jeesuksen väitetään tehneen - ja todistusaineisto on miljoona kertaa parempi, sillä silminnäkijöitä ihmeille on vielä elossa ja heitä on älytön määrä.

Mitäpä luulet, kuka tolkuissaan oleva ihminen uskoo 2000 vuotta vanhaan tarinaan josta ensimmäiset kirjalliset merkinnät tehtiin kymmeniä vuosia väitettyjen tapahtumien jälkeen ilman vähäisintäkään todistusaineistoa?

Kukaan täysijärkinen ei rajoita elämäänsä ja onnellisuudentavoitteluaan moisen psykoosin takia. Itsensä toteuttaminen on tässä aika keskeinen asia. Otas nyt se tolkku käteen Teppo, tutustu evidenssiin ja tee kerrankin tolkullinen johtopäätös - ja käy sanomassa aivopesijöillesi että haistakaa pitkät.

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Ei varsinaisesti liity aloitukseen, mutta noista intian guruista on muitakin todisteita.
http://www.youtube.com/watch?v=C9QqaPbFE78&feature...

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/ind...

Aloituksen tarkoitus ei ollut uskonnollinen keskustelu, mutta
onhan näköjään suomalaisilla Intialaismiljardöörin seuraajillakin oma kertomus tuhlaajapojasta:)

http://om.prema.fi/tarinoita/tuhlaajapoika

Pekka Pylkkönen

Teppo, juuri samasta jutusta on kyse Jeesuksessakin. Ihmiset ovat niin käsittämättömän herkkäuskoisia, että tälläiset keissit menevät läpi.

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Pekka, mutta eikö ole kuitenkin Jeesus tehnyt aika hienoja temppuja ja vielä ihan ilmaiseksi. Nousemalla kuolleista ja herättelemällä ihmisiä henkiin. Vetten päällä käveleminenkin on aika kova juttu. Unohtamatta sitä että muutamalla kalalla ja leivänpalalla on ruokkinut ison lauman ihmisiä.

Pekka Pylkkönen

Ja jos Jeesus olisi elänyt Youtube-aikakaudella edes alkeellisesti kriittisen median ympäröimänä, häntä pidettäisiin vain kylähulluna ja hänen seuraajiaan kaheleina.

Mm. Buddha, Krishna, Horus ja jo mainittu Sai Baba syntyivät neitsyestä. Horus nousi kuolleista. Jahve on vain yksi sivujuonne kymmenten tuhansien jumalien joukossa. Aikanaan Jahvekin kuolee, kuten Zeus ja Thor tekivät. Ei tästä nyt niin hirveän kauaa ole kun Zeuksen nimessäkin tapettii porukkaa.

Ainiin ja David Copperfield hävitti vapauden patsaan suorassa TV-lähetyksessä. Eipä tehnyt Jesse mitään vastaavaa.

Käyttäjän tarjaparkkila kuva
Tarja Parkkila

Nygren

On se hieno asia, että perussuomalaiset järjestävät juhlallisen kotiinpaluun tuhlaajapojille.

Lapsethan ne laskun ja reissut maksavat.

Kukaan isä ei ole anteeksiantamassa velkoja, takausvastuita ja tuhlauksia, se tieto tästä tarinasta nyt puuttuu.

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan. Olkaamme siis iloisia edes tähteistä, mitä meille on jätetty.

Käyttäjän tarjaparkkila kuva
Tarja Parkkila

Selittäkää nyt hiukan, kuka maksaa velat ja vastuut?

Ja miksi tuhlaajpoika on persoonallistettu Beb Zyskowitcziksi, siksikö, että hän on juutalainen ?

Ainako juutalaiset joutuvat kantamaan meidän synnit ?

Käyttäjän sebastiantynkkynen kuva
Sebastian Tynkkynen

Jos kirjoitus ei aunneut, niin tuhlaajapoika-kielikuva on kaksiportainen. Pojalla tarkoitin alunperin Kokoomusta ja hänen veljellään Perussuomalaisia. Benin ollessa ensimmäinen joka palaa takaisin järkevälle linjalle, hänet voidaan mieltää myös tuhlaajapoika-kielikuvaan.

Käyttäjän tarjaparkkila kuva
Tarja Parkkila

Tynkkynen

Aihe on tuttu, kirjoitin saman joskus Vapaavuoren blogiin, hänen rehvastellessa siitä kuinka kokoomus on vatuunkantaja.

Kirjoitin hänelle, että kyllä se on kansa joka vastaa veloista ja vastusta, joutuu vielä vastaanottamaan tuhlaajapojatkin takaisin.

Paluujuhliin en kuitenkaan aio osallistua.

Arto Puhakka

Jep, Tarja ei todellakaan ole missään juhlissa osallisena, ellei sitten pirun kemuissa. Siellä on tilaa.

Syytökset: Tarja esiintyy juutalaisena ja kirjoittaa toista uskontoa vastaan. Tarja ei ole uskovainen, ei usko mihinkään.

Tarja syyttää Islamia ja Kristinuskoa hyökkäyksestä, vaikka itse hyökkää uskontoja vastaan.

Tuomio: Tarja Parkkila menee helvettiin ja tapaamaan ystäviään Hitleriä sekä muita juutalaisuuden vihaajia. Juutalaisuudelle Tarja Parkkila on vieras, kun ei tunne edes perussääntöjä uskonnosta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Hyvä ja sovitteleva kirjoitus:)

Arto Puhakka

:D Tarjan kohdilla sovittelu lienee mahdotonta.