Sebastian Tynkkynen

PS-nuoret: Suomen jätettävä Euroopan Unioni

Vihdoin tämä on nyt julkista. Järjestäydyimme viime viikonloppuna Perussuomalaisten Nuorten hallituksena kaudelle 2013 ja teimme useita tärkeitä päätöksiä, sekä linjauksia. Historian ensimmäisenä eduskuntapuolueen nuorisojärjestönä vaadimme virallisesti eroa sekä Euroopan unionista, että eurosta.

Me kannatamme yhteistyötä. Se on kaiken järkevän toiminnan kulmakivi. Mutta me emme kannata pakottamista isojen valtioiden taholta - suostumista kansakunnallemme haitallisiin päätöksiin. Ei ole enää kyse yhteistyöstä, jos mailla ei ole itsenäistä päätösvaltaa, vaan on yksi puolen miljardin liittovaltio, joka ei pysty huomioimaan kaikkien kolkkiensa erityistarpeita.

Jotta perusteluketjuni etenee loogisesti, seuraavaksi hyvä lukijani, minun pitää todistaa, että nämä liittovaltiohalut ovat ihan oikeasti totta. Väitteen todenmukaisuus on päivänselvää, mutta tehdään se nyt jokaiselle selväksi.

Useat pankkien ja liike-elämän johtajat ovat pelotelleet, että ainoa keino selättää nykyiset ongelmat, joihin ovat syypäitä itse, on yhteinen taloudenhoito ja päätöksenteko. Tällä tekosyyllä järjestelmää muutetaan keskusjohtoiseksi.

Itävallan, Belgian, Tanskan, Italian, Ranskan, Saksan, Luxemburgin, Hollannin, Puolan, Portugalin ja Espanjan ulkoministerit ovat käyneet keskusteluja keskenään, joiden pohjalta he ovat julkaisseet lausunnon "Foreign Ministers’ group on the Future of Europe- Chairman’s Statement for an Interim Report: The time for a debate on the Future of Europe is now." Siinä esitellään erilaisia tapoja, joiden avulla liittovaltioon päästään. Alexander Stubb kirjoitti Helsingin Sanomissa jo yli kymmenen vuotta sitten (15.12.2002):

"EU on aina kehittynyt askel askeleelta kohti jonkinlaista liittovaltioita. -- On älyllisesti epärehellistä väittää, ettei EU kehittyisi liittovaltion suuntaan."

Minä en ole valmis sitoutumaan systeemiin, jossa meidät kiinnitetään tiukasti kiinni maihin, joissa on paljon harmaata taloutta, korkeaa työttömyyttä, vilpillistä taloudenhoitoa ja jotka ovat muutenkin kulttuurisesti hyvin erilaisia. Kannatan, että me suomalaiset jatkamme edelleen maamme asioiden hoitamista suoraselkäisellä ja rehellisellä tavallamme, joka on taannut meille menestyksen.

Haluamme kuulla selvästi, mikä on muiden nuorisojärjestöjen kanta tähän merkittävään asiaan. Viimeisimpänä keskustelu roihahti käyntiin, kun Vihreät nuoret vaativat, että EU:sta on tehtävä liittovaltio. Huolemme ei ole tuulesta temmattu.

Ja mitä parempiin jäsenehtoihin EU:ssa Suomen kohdalta tulee, pääministeri Katainen ehti jo eilen linjata, että neuvotteluja EU-ehdoista ei pidä avata. Vaihtoehtoja ei siis jää kuin yksi. Me lähdemme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (73 kommenttia)

Peter Hogqvist

Kai olette myös ottaneet huomioon ulkosuomalaisten aseman.
En tiedä muista, mutta itsellä ei ole paljoa hinkua alkaa pelleilemään minkään pirun viisumin + työluvan kanssa täällä keskellä eurooppaa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ihan tiedoksi: EUsta eroaminen ei mitätöi ETA-sopimusta, eli vapaa liikkuminen on turvattu ilman mitään viisumeja.
Kysy vaikka norjalaisilta.

Henry

Johan Lom

Onhan se hyvä, jos perussuomalaiset virallisessakin ohjelmassaan, siis ei pelkästään nuori-osastonsa kannanoton kautta, selkiyttäisivät asemointiaan EU:hun nähden, kun se on nyt hiukan häilyvä. Moni EU:n kannattajakin äänestää nykyisin perussuomalaisia.

Käyttäjän sebastiantynkkynen kuva
Sebastian Tynkkynen

Toki toivomme, että myös ukkopuolue valitsee tämän selkeän linjan. Toivon, että sitä ennen käydään kuitenkin huolellinen keskustelu myös eduskuntaryhmän sisällä, jonka jälkeen kellään ei jää mitään hampaan koloon. Itse sallin kyllä vapauden olla eri mieltä, ja vaadin sitä - siitäkin huolimatta, että oma kantani on selvä.

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Mikähän mahtaa olla Perussuomalaisten kansainvälisyysstrategia? Pois Euroopan Unionista, rajat kiinni (myös suomalaisilta joilta estetään maasta poistuminen) ja lakkautetaan ulkomaankauppa? Vai onko teillä jotakin vaihtoehtoa Euroopan Unionille? Impivaaraan paluu vaatisi Neuvostoliiton herättämistä henkiin (eli jatkossa Suomi olisi Venäjän satelliittivaltio), koska 80-luvun Suomi romahti idänkaupan loppumiseen.

Jari Niemi

Ajatuskin perussuomalaisten pääsystä sanelemaan Suomen kansainvälisyysstrategiaa kylmää ja hitosti! Pahaa unta. Ei se voi eikä saa ikinä toteutua. Meidän on pidettävä persut kurissa.

Petri Rautiainen

Jari Niemen kannattaa katsoa itse ensin peiliin kuin alkaa muita syyttämään, mitä olette saaneet aikaseksi. Koko ajan ajetaan asioita vaan pahempaan suuntaan.

Käyttäjän simonelo kuva
Simon Elo

Kerro toki, missä on vaadittu rajojen kiinni laittamista ja ulkomaankaupan lakkauttamista?

Jari Talonen

Lakkautetaan ulkomaankauppa, niin kuin muutkin maat jotka eivät ole eurossa/EU:ssa.
Remes, pystyt kyllä parempaan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Remekselle, ymmärrys hoi, älä jätä!

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Juha Remes:
Se, että eroaisimme EU:sta, ei todellakaan ole synonyymi sille, että rajat kiinni ja impivaara. Äly hoi, ei ole mustaa ja valkoista, vaan on ne kaikki sävyt siitä väliltä.
Kansainvälisyys on erittäin tärkeää. Olihan Suomi kansainvälinen jo ennen EU:takin, vai?

Jari Niemi

SK: Olihan Suomi kansainvälinen jo ennen EU:takin, vai?

Ei läheskään yhtä kansainvälinen kuin nykyisin. Eikä todellakaan persujen ansiosta!!

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu Vastaus kommenttiin #31

Jari Niemi:
Jos meidän pitää olla mielestäsi niin huippukivasti kansainvälisiä, ettei meillä ole enää edes omaa itsemääräämisoikeutta verotuksesta, kouluista, sairaaloista ja mistään, josta valtiolla itsemääräämisoikeus on, niin se on sinun mielipiteesi. Minun mielipiteeni on se, että Suomella pitää olla täysi itsemääräämisoikeus omista asioistaan. Ei EU:n herroilla tuolla kaukana. Tästä nyt on kyse: EU on menossa selvin sävelin kohti liittovaltiota, ja me emme halua olla siinä mukana.

Ulkomaankauppa on aina kannattavaa ja järkevää toimintaa. Kansainvälisyys on järkevää, vieraisiin kulttuureihin tutustuminen on erittäin järkevää - olen itsekin matkustellut paljon ja aion matkustaa elämäni loppuun asti.

Tottakai Suomi on kehittynyt vuosien saatossa, mutta niin on moni muukin maa, oli sitten EU:ssa ja Eurossa tai ei. Itseasiassahan Ruotsilla on mennyt esim. paperiteollisuuden osalla selvästi paremmin kuin Suomella, kiitos Euron. Suomen tulee voimakkaasti kehittyä jatkossakin, että pysytään kelkassa mukana. Kehitykseen kuuluu myös myöntää, jos jokin asia ei enää ole toimiva. Ja se hylätään toimimattomana. Kehitykseen kuuluu myös myöntää, jos on joskus ollut väärässä. Sitä nykyhallitus tuskin tekee!

Jari Niemi Vastaus kommenttiin #50

Kyllä se lähtee siitä geopoliittisesta tosiasiasta, että pienen Suomen ei ole hyvä jäädä ajopuuksi suurvalta-EU:n ja suurvalta-Venäjän väliin. Jos me olemme out sekä EU:sta että NATO:sta, niin kyyti tulee olemaan kylmää. Muistellaanpa vain, mitä muuan kenraali Makarov viime keväänä Suomessa jyrisi: Venäjän mielestä Suomi ja Baltia kuuluu sen luonnolliseen etupiiriin pienenkin kriisin ollessa päällä! Kenraalilla oli aiheesta oikein havainnollistava (ja pelottava) karttakuvakin näyttää!

Sorry, mutta minä kuulun mieluummin vaikka Brysselin etupiiriin kuin Moskovan etupiiriin.

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes Vastaus kommenttiin #50

Suvi: Ulkomaankauppa on kyllä kannattava asia, ja järkevää toimintaa. Eri asia sitten, miten hyvin suomalaiset poliitikot ajavat tuota samaa ulkomaankauppaa.

Ennen Euroopan Unioniahan Suomi eli lähinnä idänkaupasta, mutta maksoi kyseisestä idänkaupasta kovan hinnan: Käskyt haettiin lähinnä osoitteesta Tehtaankatu 1 B, sen kuuluisan Brysselin sijasta.

Hauskintahan tässä koko hommassa on se, että EEC-sopimusta vastustivat lähinnä kommunistit. Ainoa oikeisto/keskustapolitiikko joka tuota sopimusta vastusti taisi olla Paavo Väyrynen, mutta hänellä oli vispilänkauppaa KGB:n kanssa mikä selittää kyllä kyseisen vastustuksen.

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén Vastaus kommenttiin #61

Eivät poliitikot tee ulkomaankauppaa, yritykset tekevät. poliitikkojan pitää vain luoda hyvät edellytyksen ulkomaankaupalle.

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes Vastaus kommenttiin #79

EU-vastaiset kremlittäjät tuskin luovat hyviä edellytyksiä ulkomaankaupalle.

Jari Vuorinen
Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

PS-nuoret pyrkivät näköjään syrjäytymään yhteiskunnasta vapaaehtoisesti.

Petri Rautiainen

Börje: Itse sinä syrjäytät itsesi tuolla pänkillä asenteellasi!

Antti Kiljavainen

Jos vaihtoehtoina ovat liittovaltio tai hajoaminen on sieltä lähdettävä pois, vaikka se kalliiksi tuleekin, mutta loputon tie jota tässä nyt kuljetaan eli maksetaan toistren velkoja ja jotkut utopistit luulevat, että ne rahat saadaan vielä takaisin ovat he totaalisen sekaisin.

Nyt on pumpattu 2500 miljardia lainarahaa markkinoille ja samassa suossa tarvotaan sekä Kreikka ym. etelänhetelmä maat ovat vaan kinuamassa lisää ja lisää....
Tyhmä se ei ole joka pyytää vaan se joka maksaa.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Voinko 1946-syntyneenä liittyä perussuomalaisiin nuoriin? Haluan päästä äänestämällä vaikuttamaan omiin asioihini.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Hyvä perussuomalaiset nuoret! Tiedän kokemuksesta, että puolueeseemme tulleet nuoret ovat osaavia ja valveutuneita. Heillä on rehellinen halu kehittää tätä omaa kontuamme myös globaalisti ja järkevästi.
Vaatii myös siviilirohkeutta ajaa itselle tärkeitä asioita.

Merja Heikka

Eurosta ("vallan ytimistä") pitäisi ainakin päästä helekuthiin. Suomella on pelkästään tyhmän lypsylehmän asema.

He väittävät, että liittovaltiossa eteläinen Eurooppa saataisiin muuttamaan kulttuurisen tapansa kiertää veroja. Ymmärrän kreikkalaisten nuivan suhtautumisen verotukseen. He tietävät sen, että yhteisesti kerättävät varat menevät korruptioherrojen suhmurointeihin. Ne ovat menneet siellä niin tuhansia vuosia. Tapoja ei direktiiveillä muuteta. Ihminen on älykäs olento, ja hän keinot keksii, jos haluaa.

Meillä Suomessa on vielä jotkut asiat paremmin kultturillisesti kuin muilla. Se, että mätä levitetään, se ei ole rikkautta. Sanovat nämä AbuHannat& kumppanit mitä tahansa "rikastuttavuuksillaan".

gfdgf gger

Mitä hyvää on EU:sta tullut Suomelle?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Siperiassa tulee euroa ikävä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Siperiassa kaipaan markkaa ja Suomen itsenäisyyttä.

Käyttäjän CosettRuoska kuva
Cosetté Ruoska

Onko PS- nuorissa muita kuin rumia, läskejä ja kouluttamattomia miehiä jotka eivät osaa muuta kuin puhua p***aa, juoda kaljaa ja heittää tikkaa ja kaikkea tätäkin heikosti? Vaikuttaa että Persut eivät vain ymmärrä E.U;ta ja sen suomalaisillekin tuomaa hyötyä. Luulevatko nämä pikkusoinit ( ei siis SONNIT ) että Suomi pärjää yksin. Me tarvitsemme YHTENÄISEN liittovaltion Eurooppaan vastapainoksi nykyiselle ja nouseville suurvalloille tai loppuu se leipä Persunkin pöydästä. P.S; Suomen järkevä ja älykäs nuoriso kannattaa E.U;ta ja on sille kiitollinen sekä valmis työskentelemään sen yhteisen menestyxen puolesta!

Merja Heikka

Olipa tosi sivistynyt kommentti. Sellaisia nämä "suvaitsevaiset" kommentoijat usein ovat: möläyttävät jonkun tuhnun uskaltamatta esiintyä edes omalla nimellään.

Oletko sinä näitä toisen polven helsinkiläisiä maahanmuuttajia, jolla "on jäänyt peruskoulu kesken tai jotka eivät ole hankkineet mitään koulutusta peruskoulusta päästyään". Heistä 50% on juurikin näitä kyseisiä henkilöitä. Luin uutisen eilen koskien Helsingin eurooppalaistumista nuorison jengiytymisen osalta. Tekstisi kirjoitusasuasta voisi näinkin päätellä. Se(kin) on kovin vajavainen.

Käyttäjän CosettRuoska kuva
Cosetté Ruoska

Aluxi Merja. En ole TOISEN POLVEN maahanmuuttajien jälkeläinen siinä mielessä mitä tarkoitat. Isovanhempani ovat syntyneet KARJALAN kannaksella. Koulutukseltani olen ylioppilas ja opiskelen kauppatieteitä. Olen myös töissä. Olen malli. Tyydyttikö tämä Merjaa?
Teille muille beibeille. Voin kertoo että mun mun mude pyöri aikansa näissä Persuissa kunnes tuli järkiinsä. Persuaikana se luuli että on siistiä leikkiä vähän kapinallista ja tyhmempää kun on. Nyt se kannattaa Vihreitä. Persuissa se oli siis ihan ihqulla mukana. Teki kaikenlaista ilmasta työtä aatteelle ja sitten nää toverit haukkui ja jullitti seläntakana.
Noihin aikoihin täällä oli joku persunuorten miitti ( paikallinen perustamiskokous mikä lie ) johon se mutkin pakotti menee. No siellä sitten puhuttiin ja uhottiin. Bisseekin juotiin, hiki haisi ja joka jorma oli vonkaamassa mua. Osa vaikutti ihan semmosilta peräkammarinpojilta jotka ei oo naista ennen nähneetkään. Ei edes kirjasta.

Jotain ”alfa- uroxixi” itsensä ylentäneitä nousi vuoron perään pystyyn. Pidettiin puheita. Oltiin vihaisia ja kauheesti mielensä pahoittaneita. Syy oli E.U. Sitten yx jannu naurahti mun vieressä. Se tuumas mulle että on se hyvä kun voi matkustella ilman viisumia ja rahanvaihtoa euroopassa. Voi tilata matskua verkosta ilman että tarvii sekoilla tullin ja valuuttojen kanssa ja kun hän saa ammattiajokortin lähtee hän rekkakuskiksi Saksaan kun siellä tienaa enemmän ja kalja on parempaa sekä halvempaa. Mä kysyin että eix persut just vastusta tota kaikkee? Se vastasi että joo mutta hän tulikin tänne vaan ihan uteliaisuutta. Mixi ostaa kallis lippu teatteriin kun täällä saa seurata ilmaista farssia. Kun miitti oli sitten ohi seuras näitä naisenpuutteessa olevia kilupäitä mun vanavedessä pihalle. Kun lähdin ajamaan parkkipaikalta omalla autollani ( ite tienaamallani ) seisoi nää tyypit vieläkin ja melkein rivissä kuolaamassa mun kärryä. Piloillani painoin vähän kaasua että V8 sai vapaasti murista. Tais moni Persu vaihtaa siinä vaiheessa ideologiaa ja juosta jättään hakemus Kokoomusnuoriin.
Tää Sebastian Tynkkynen on tosin poikkeus tässä PS- nuorisossa. Söpö kundi joka osaa ottaa yleisönsä, mutta tyrkky sekin vaan on. Sorry, Sebastian mutta tää on nyt vaan näin. Jätä Sebbi nää hommat ja pyri miesmallixi! Sussa olis munaa siihen, lol!

Jari Reinikka Vastaus kommenttiin #167

Vaikutat todella älykkäältä tapaukselta. Wau.

gfdgf gger

"Vaikuttaa että Persut eivät vain ymmärrä E.U;ta ja sen suomalaisillekin tuomaa hyötyä."

Kerro sinä meille?

Ps. US ei anna kirjautua omalla nimellä, kokeilen illalla vaihtaa oikeaksi.

J. Makkonen

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Cosette Ruoska. Ei edes perussuomalainen Teuvo Hakkarainen ole yltänyt lähellekään suoritustasi kansanryhmän halventamisessa. Hakkarainenhan onkin herrasmies.
Ihmettelenkin tänään, mitä rasismilla tarkoitetaan.

Jari Vuorinen

"Minä en ole valmis sitoutumaan systeemiin, jossa meidät kiinnitetään tiukasti kiinni maihin, joissa on paljon harmaata taloutta, korkeaa työttömyyttä, vilpillistä taloudenhoitoa ja jotka ovat muutenkin kulttuurisesti hyvin erilaisia."

Sitoutuminen liittovaltioon johtaa siihen,että meillä tulee asiat olemaan yhtä kurjasti ellei vielä kurjemmin.Suomi on pieni maa.

Petri Haapa

Asia on hemmetin monimutkainen ja monisyinen eikä sitä voida ratkaista kansanäänestyksellä, jossa on kaksi vaihtoehtoa.

Jari Niemi

Juuri näin. Tähän itsestäänselvyyteen ei ole mitään lisättävää.

Kansanäänestysvaatimus onkin lähes poikkeuksetta hetkellisen kansansuosion kosiskelua eikä aitoa halua saada aikaan maan kannalta paras ratkaisu. Niin Suomessa kuin Britannissakin.

Petri Rautiainen

Jari Niemi:

Ne ehdokkaatkin sinne eduskuntaan on valittu vaaleilla, jotka kansa on valinnut. Näyttää siltä, että sellainen 70-80% nykyisestä hallituksesta ovat enempi tai vähempi paskan jauhajia, mutta diktaattori Katainen ei antanut hallitukseen valituille kuin yhden vaihtoehdon: Kannattaa EU-politiikkaa.

Jokaisella kansanedustajalla ja puolueella pitäisi olla oikeus ajaa omaa linjaansa, ei sitä, mitä toinen tahtoo!

Merja Heikka Vastaus kommenttiin #120

Brysselin juoksupoika, asiakirjaväärentäjä (virallinen tuomio), valtiotieteiden(?) maisteri (liekö väärentänyt gradunsakin kuten se kemiläinen kopiokokoomusmaisterikin) Jyrki Katainen on nyt Suomen puikoissa, ja koko klaani tottelee häntä. Muuten menee ministerin palkka megavelkavetoisilta Stubbeilta ja Urpolaisilta. Kun mikään ei riitä, niinkuin sille 100 000 bruttopalkan rouvallekaan, joka oli valittanut Hkinsnomissa köyhyyttään. Silloin on vain pakko ajatella EU:n (jope-kieltä: suursijoittajien ja venäläisten rikollisjärjestöjen/ rahanpesijöiden) etua.

Petri Rautiainen Vastaus kommenttiin #121

Seuraavassta linkintä pääsee allekirjoittamaan pankkitunnuksilla kansalaisaloitteen
"Kansanäänestys Suomen eroamisesta Euroopan unionin jäsenyydestä"
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/11

Merja Heikka

Elämä on!

Ollakko ajopuuna, vai tehdäkkö elämässään päätöksiä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Jos asioita ei ratkaista kansanäänestyksillä, niin mitä demokratia tarkoittaa?

Petri Haapa

Ei demokratia toteudu kansanäänestyksillä.

Petri Rautiainen Vastaus kommenttiin #117

Ei seuraavissa eduskuntavaaleissa ole pakko äänestää hallituspuolueita. Johan ne pettivät kansan vuoden 2011 vaaleissa ja se saa jäädä toistaiseksi viimeiseksi. Ei ole eduskuntaryhmässä muuta vaihtoehtoa kuin Perussuomalaiset.

Riittävällä äänienemmistöllä homma hoidetaan kotiin. Hallituspuolueet ovat aiheuttaneet sellaiset rökäletappiot Suomelle, että sen muistaa jokainen seuraavissa vaaleissa.

Käyttäjän sebastiantynkkynen kuva
Sebastian Tynkkynen Vastaus kommenttiin #145

Toivon todella, että kansa antaa tulevissa vaaleissa äänensä meille, eikä sitten jälkeen päin harmittele, kun EU-politiikka ei muutu. Vain isolla tulivoimalla saamme muutoksia aikaiseksi. Vaikka se viime eduskuntavaalien 1/5 äänistä on iso potti, se ei riitä vielä menemään muiden ohi, kun on 4/5 vastassa.

Petri Rautiainen Vastaus kommenttiin #151

Niin kävi edellisissä 2011 eduskuntavaaleissa. Moni sanoi vaalien jälkeen, että olisi äänestänyt toisella tavalla, jos olisi tiennyt tuloksen. Toivottavasti muistavat tämän vuoden 2015 vaaleissa ja toimivat myös sen mukaisesti.

Katainen ylitti hallitusneuvotteluissa oman valtuutensa pakottaen kaikki puolueet kannattamaan EU:ta. Halituksesta tuli täydellinen diktatuuri, joka ei sallinut kuin yhden vaihtoenhon. Siitä syystä Perussuomalaisetkin joutuivat jäämään oppositioon. Tuloksen perusteella heidän paikkansa olisi ollut hallituksessa.

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

Meillä on vain kaksi vaihtoehtoa, joko maksamme muiden velkoja tai emme maksa. Muita vaihtoehtoja ei ole.

Liittovaltio ja yhteisvastuu muiden veloista maailman tappiin tai itsenäisyys ja huolehtiminen vain omista veloista.

Käyttäjän sebastiantynkkynen kuva
Sebastian Tynkkynen

EU:hun kuuluminen on kyllä tai ei -kysymys. Kuulumisen myötä meistä on pikkuhiljaa tullut nettomaksaja, joudumme sitoutumaan meille haitallisiin projekteihin, ja menetämme kansallista päätösvaltaa. Euroopassa on maita, jotka eivät kyseisessä kokoonpanossa ole mukana, ja silti pärjäävät. On mielestäni turha pelotella sillä, että Euroopassa eläminen olisi mahdotonta ilman EU:n jäsenyyttä.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Me lähdemme. Huudahtaa Sebastian Tynkkynen. Pahaa pelkään, että Tynkkyselle käy lähdössä hieman samoin kuin naapurin pikkutytölle. Hänellä oli riitaa äitinsä kanssa ja tyttö ilmoitti lähtevänsä "maailmalle". Hänen täytyi kuitenkin palata portilta takaisin kysymään äidiltään, että kun lähtee maailmalle niin kumpaan suuntaan portilta pitää lähteä. Samanlaista menoa on tuo persunuorten päätös poistua Euroopasta. Kaipaamaan jää hyvin pieni joukko
Kyllä teidän nuivassa manifestissanne vaadittiin mm. eroamista YK:sta. Siis ero EU:sta ei riittäisi impivaaralaisille.
Sebastianille ja muillekin persunuorille tiedoksi. Suomi jätti hakemuksen EU-jäsenyydelle 16.3.1992 ja meillä järjestettiin neuvoa antava kansanäänestys 16.10.1994. Jäsenyyden puolesta äänesti 57ja vastaan 43 prosenttiä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_EU-kansan%C3%A...

Ai niin, etunimi Sebastian ei taida olla oikein perinteinen suomalainen nimi. Onko sinulla ulkomaalaistaustaa kun noin kansainvälinen nimikin on annettu. Sukunimi Tynkkynen pistää kysymään, että onko kansanedustaja Tynkkynen sukua sinulle. Ulkonäössä on jotain samaa.
Ja muuta nyt tuo ei-suomalainen etunimesi. Pari suositusta: Aimo, Seppo, Timo ja tietysti Reijo olisi myös mitä parhain valinta!

Paavali Pohja

Kuvittelin ettei tota kasettiruoskan(#77) kirjoitusta alemmas päässyt, mutta eiköhän sitten tullut tämä kosmopoliitti-Kallinen ja kaivoi vielä syvemmän kuopan.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Reijo Kallinen,sinuako loukkaa jo henkilön etunimikin? Tätä tivaa Aimo Remes, mutta vastataan nyt samalla Paavali Pohjan urputukseen.
Koska Aimo on ennen aakkosissa niin ensin hänelle.
Ei minua loukkaa kenenkään etunimi, mutta on sinänsä hilpeätä, että kaiken maailman jamekset ja sebastianit ovat niin kansallismielisiä, mutta perinteinen Aimo taikka Reijo ei kelpaa korjaamaan vanhempien huolimattomutta. Eräät isät ja äidit eivät ole olleet puolueen linjoilla penskan syntymän aikoina.

Tai joillekin on tullut osoittaa oma fiksuutena muuttamalla nimensä muotoon James. Jos en muista väärin niin erään Jameksen vaimo muutti samassa rytäkässä nimekseen Jane. Olisi toivottavaa, että James muuttaisi nimekseen Tarzan. Todella upeeta suhteessa katsovaan tv-yleisöön olisi se kun kuulisimme tv:n selostajilta itsenäisyyspäivän bileissä toteavan, että nyt kättelee Saulia Tarzan ja Jane"

Lisäisin tähän vielä yhden kysymyksen Sebastianille. Olen saanut käsityksen, että olet aktiivi lestadiolainen. Ole vaan se on sinun oikeutesi. Kysyn kuitenkin kun olet olet opiskelemassa luokanopettajaksi niin mitä sinä aineita sinä opettaisit? Rohkenen väittää, että uskonnon opettamisen antaminen lestadiolaisten käsiin on totaalinen virhe.
Oikeastaan ainoa aine jota voisin suositella on jumppatuntin vetäminen, pitkän matkan juoksuun kelpaa ohje, että muista kaartaa aina vasempaan. Toinen voisi olla käsityöt kutomisineen oikea nurja oikea jne.

Käyttäjän sebastiantynkkynen kuva
Sebastian Tynkkynen

Sinulla on Reijo hyvä nimi, enkä häpeä omaanikaan. Mutta nyt kyllä putoan täysin kärryltä, mitä sinä haluat ja ajat takaa tässä keskusteluketjussa. Perustelulogiikka ontuu.

Lisäksi sinulla näyttää olevan kummallisia käsityksiä minusta, joiden pohjalta teet pidemmälle meneviä ajatusketjuja. En ole koskaan ollut lestadiolainen enkä ole tänäkään päivänä. Olen ihan tavallinen opettajaopiskelija ja tulen opettamaan kaikki oppisisällöt, mitä OPS määrää. Näin me opettajat Suomessa toimimme, joskin jotkin yksittäiset henkilöt saattavat ottaa erivapauksia, jolloin toimivat väärin.

Sitäkään en ihan ymmärtänyt, onko puolueille rajattu jotkin nimikategoriat. Siinä perussuomalaisuudessa näkyy vahvimmillaan kansainvälisyys, ettemme ole lukkiutuneita Eurooppaan, vaan näemme tärkeät kasvualueet kauempana, joihin meidän kannattaa todella satsata oman kaupan saamiseksi kuntoon. Ei ole kummallista, että perussuomalaisella olisi jokin harvinaisempi nimi, tunnen monia tällaisia tapauksia, ja olen ilmeisesti yksi heistä.

Hyvää jatkoa, ja keskustellaanhan tulevaisuudessakin toisia kunnioittaen.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #147

”Minusta tuntuu pahalta hartaiden lestadiolaisten puolesta, jotka joutuvat katsoa muiden oppilaiden vuorollaan esittelemät kappaleet, musiikkivideot ja sitten vielä laulamaan ja soittamaan mukana. Ilmeistä ja kehonkielestä voi heti nähdä, että monet näistä oppilaista voivat todella pahoin
Niin ja uskonpa, että lestadiolaiset eivät ole ainoita, jotka joutuvat käymään taistelua omantuntonsa kanssa musatunneilla.”
Minusta sinä näet mörköjä keskellä päivää. Kaksi sinun kirjoituksistasi antoi aiheen olettaa sinun uskonnollisesta suuntauksesta. Olin siis väärässä, mutta sitä voi sattua jopa tällaiselle jumalattomalle ateistillekin. Valitettavasti.
Nyt on hyvä hetki kommentoida paria muutakin kirjoitustasi.
http://sebastiantynkkynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi...
Tässä maailmassa voi pahoittaa mielensä monista asioista, kuten musiikista. Olen itsekin pahoittanut aiheesta mieleni. Helsingissä Hakaniemen hallin edustalla soitti ilmeisesti Romanian romani Säkkijärven polkkaa niin pieleen kuin vain voi olla. Mielestäni se soitto oli aggressiivista kerjäämistä, mistä persutkin ovat pahoittaneet mielensä. Lestadiolaisten ongelma voidaan korjata korvatulpilla ja mustilla laseilla.

Toinenkin kirjoituksesi antaa aiheen kysymykseen. Käsittelet siinä seksuaalisuutta. Otat voimallisesti kantaa homoparien adoptio oikeutta vastaan. Kirjoitat mm. näin: ”Homosuhteet ovat ongelmallisia lapsen kasvattamisen kannalta. Suhteen molemmilla osapuolilla ei ole koskaan biologista sidettä samaan lapseen, ja kasvattajat vaihtuvat lähes poikkeuksetta ilman turvallisen aikuisen pysymistä elämässä tärkeimmissä kehitysvaiheissa: 95% homopareista eroaa alle viidessa vuodessa.”
http://sebastiantynkkynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi...
Mihin tutkimustietoon perustuu homoparien lapsen kasvattamisen ongelmat? Entä ns. uusperheet, eihän niissäkään suhteissa ole biologista suhdetta vanhempien entisissä liitoissa syntyneisiin lapsiin. Mainittakoon, että meillä avioliittojen kesto on lyhentynyt radikaalista. Katso vaikka http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Puolet+aviopare...

Palataan nyt varsinaiseen teemaan. Kirjoitit näin: ” Siinä perussuomalaisuudessa näkyy vahvimmillaan kansainvälisyys, ettemme ole lukkiutuneita Eurooppaan, vaan näemme tärkeät kasvualueet kauempana, joihin meidän kannattaa todella satsata oman kaupan saamiseksi kuntoon.”
Vai niin, ettette ole lukkiutuneet Eurooppaan. Väitteesi on merkillinen. Mihin muuhun te olette lukkiutuneet kuin Romaniasta ja muulta itäisestä Keski-Euroopasta tulleisiin ihmisiin. Venäläisten maahan muuttajiin teillä on myös hyvin nuiva suhteutuminen.
Mitä ovat ne teille tärkeät kauempana olevat kasvualueet? Onko se Afrikka? Mutta mitä muuta te persuissa olette tehneet kuin pilkanneet ja ivanneet afrikkalaista alkuperää olevia ihmisiä. Entä arabimaat? Sieltä tulee teidän mukaanne ählämeitä, terroristeja ja islamin usko valtaa maamme. Joten näitäkin ihmisiä voi teidän mukaanne nälviä ja syrjiä. Näillä vierailla ihmisillä on teidän edustajanne mukaan erityinen raiskausgeeni. Entä Intia tai Kiina ? En ole lukenut ainoankaan persun sanoneen näistä maista ja niiden kansalaisista mitään hyvää. Vinosilmiä ja omitusten turbaanien käyttäjiä koko sakki! Ei mitään asiaa tulla maahamme rotuja sekoittamaan. Kuten teidän peitejäjestönne Suomen Sisu pelkää.
Omituista on tietenkin se, että vihollisia olette löytäneet aivan läheltä. Ahvenanmaa on teille perkeleestä. Ruotsin kieli ja sen opiskelu on pirun keksintö ja sitä pitää vastustaa mukasuomalaisuuden liiton puuhastelulla.
Niin sanotusti siunatuksi lopuksi kysykin, että miten teidän ”kansainvälistymisenne” lisääntyy jos tehtäisiin kuten nuivan manifesti kirjoittajat vaativat, että Suomen pitää erota YK:sta:

Paavali Pohja Vastaus kommenttiin #164

Vaikkei minulle ollutkaan, niin suosittelisin kuitenkin tietskan sulkemista kokonaan joksikin aikaa. Jospa sillä tavalla tauti hieman hellittäisi ja pääsisi noista isoimmista möröistä eroon.

Käyttäjän sebastiantynkkynen kuva
Sebastian Tynkkynen Vastaus kommenttiin #164

Reijo, vaikkei ole lestadiolainen, voi kokea myötätuntoa heitä kohtaan.

Kansainvälisyydestä: Aasian kasvavat talousmahdit, Etelä-Amerikka Yhdysvaltoja unohtamatta. Naapurissamme on myös iso tekijä viennin kannalta. Miksi me kokoajan katsomme Eurooppaan päin, kun pitäisi katsoa myös muualle. Siellä on sellainen markkinapotentiaali, että onnistuessamme kaupassa näihin maihin meidän ei tarvitsisi enää kituutella velkaantuneen taloutemme kanssa.

Minäkin annan saman vinkin, kuin Paavo, kone kiinni muutamaksi päiväksi, niin möröt lähtee.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #173

Aloittelevaksi poliitikoksi sinulla on jo hyvä taipumus olla vastaamatta mihinkään mitä kysytään. Miten persut valloittavat maailmaa kun pitää erota kansainvälisistä järjestöistä.
Kirjoitinto jotain totuudenvastaista teidän suhtautumisesta ulkomaalaisiin. Ilmeisti en koska vastauksena oli hiljaisuus. Pitäisikö sinun mielestäsi maamme lopettaa kaupankäynti Eurooppaan vaihtoehtona jollekin muulle suunnalle?

Onko teillä puolueen omistajan Timo Soinin lupa vaatia Suomen eroa EU:sta? Teille voi käydä samanlaisesti kuinnSampo Terhon ja Matti Putkosen "talous¨viisastelulle". Pataan tuli että paukkui.
Teidän puoleessannehan on tuo mies ja ääni periaate. Kyllä sinäkin siihen pääset tutustumaan.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #173

On kummallista, että et voi vastata kysymyksiini. Mistä se kertoo?

gfdgf gger

EU on korruptoitunut globaalin pääoman edustaja joka kehittelee haittadirektiivejä saadakseen teollisuuden ja liike-elämän veroparatiisiyhtiöiden hallintaan.

Käyttäjän sebastiantynkkynen kuva
Sebastian Tynkkynen

Olisi kiva päästä kulissien taakse kurkistamaan, että kuka tästä on oikeasti halunnut tällaista? Tuntuu niin käsittämättömältä, että systeemistä halutaan näin epätoimiva ja -demokraattinan.

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

Neuvostoliitossa ongelmia korjattiin sen aiheuttajalla eli sosialismilla. Kun sosialismi aiheutti valtavia ongelmia, niitä yritettiin korjata lisäämällä sosialismia.

Euroopan Unionissa liian erilaisten talouksien yhdistäminen on aiheuttanut valtavia ongelmia ja niitä yritetään korjata ongelmien aiheuttajalla eli lisäämällä yhteisvastuuta taloudesta. Talouden yhdistämisen aiheuttamia ongelmia yritetään korjata yhdistämällä taloutta lisää.

Molemmat ovat tai olivat ideologisia kyhäelmiä, Neuvostoliitto ajettiin täysillä seinään kun tosiasioita ei ideologisista syistä haluttu ajoissa tunnustaa. Euroopan Unioni on myös sosialistinen hanke yhteisvastuineen.

Euroopan Unioni ajaa myös täysillä seinää, tässäkään tapauksessa tosiasioita ei ideologisista syistä haluta ajoissa tunnustaa.

Neuvostoliiton kaatumista en aikanaan osannut ennustaa, mutta nykyisen kaltainen Euroopan Unioni hajoaa ennen vuotta 2020. Ken elää se näkee.

Ennen hajoamista näemme paljon työttömyyttä ja inhimillistä kärsimystä. Kreikka ja Espanja ajautuvat sotilasdiktatuuriin.

Jari Reinikka

EU oli kaunis idea tai ainakin sellaisena se ihmisille myytiin. Eurooppalainen yhteistyö on välttämätöntä ja mikään muu ei tule mielestäni kysymykseenkään, mutta ei kai nyt kukaan voi helvetti olla tyytyväinen tähän nykyiseen tilaan? Eurooppalaista yhteistyötä johdetaan täysin väärällä ideologialla.

------

Tai niin no...sama ideologiahan siellä oli tätä härveliä synnyttämässä. Toiset ymmärsivät mistä on kyse ja toiset taas eivät ymmärtäneet. Ja eräät eivät ymmärrä edelleenkään.

Käyttäjän sebastiantynkkynen kuva
Sebastian Tynkkynen

Eurooppalainen yhteistyö on minunkin mielestäni tärkeää, mutta niin kuin kirjoituksessani esitin, miten sitä voi olla, jos toiset pakottavat toisia. Se ei täytä yhteistyön kriteerejä. Lisäksi olisi aika voimakkaammin suunnata katsetta kaukaisempiin isoihin kasvualueisiin, joiden markkinoille pääseminen takaa hyvän talouden myös omassa maassamme. Eihän juututa Eurooppaan, ja niellä sitä valhetta, että EU on vastaus kaikkeen!

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Perussuomalaiset ovat ainakin tuoneet politiikan takaisin Suomeen. Erityisen ilahtunut olen, että tämä on tarrannut nuoriin: niin vihreisiin kuin persuihinkin. Kovin paljon selkeämpiä kannanottoja kun on vaikea hakea.

Käyttäjän sebastiantynkkynen kuva
Sebastian Tynkkynen

Olet oikeassa. Yksi sun toinen tässä alkaa pikkuhiljaa herätä. Se toki harmittaa, että nekin ovat heränneet laukomaan mielipiteitään varmoina, jotka eivät tiedä asioista yhtään mitään, ja perustavat ajattelunsa suoraan jonkun poliitikon näkemyksiin. Mutta kai sekin on sitten parempi kuin 100% hiljaisuus.

Petri Rautiainen

Virheiden kautta yleensä opitaan, jos tuntee vastuuta ja kiinnostusta asiaa kohtaan. Kukaan meistä ei ole virheetön, mutta kaikki eivät tunnusta tekimiänsä virheitä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

´Kysäisin teiltä, jotka kannatatte kansanäänestystä, mitä kansanäänestyksessä kysyttäisiin kun vastauksen pitää olla kyllä tai ei.

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

Haluatko että Suomi liittyy osaksi Euroopan liittovaltiota ja suomalaisten verovaroja käytetään muiden liittovaltioiden velkojen maksuun? Ruksaa kyllä tai ei.

Käyttäjän sebastiantynkkynen kuva
Sebastian Tynkkynen

Kun EU on jo valinnut liittovaltion tien, voidaan mielestäni kyselyssä pysyä ihan suoraan siinä, halutaanko jatkaa jäsenenä, toki perustelut suuntaan kuin toiseen pitää olla kansalaisten tiedossa. EU:hun liittyessämme tilanne oli toinen sen suhteen, mitä sanottiin ääneen. Silloin liittovaltio oli kirosana.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tero, miten määritellään liitovaltio, milloin tiivistynyt eu muuttuu liitovaltioksi.

Käyttäjän sebastiantynkkynen kuva
Sebastian Tynkkynen

Jo nykyistä järjestelyä voidaan oikeusprofessorin mielestä pitää liittovaltiona, sillä keskusjohdolla on oikeus langettaa sitovia tuomioita yksittäisten maiden päätöksistä. Meillä on myös yhteinen valuutta, rajat, lähtökohtainen asiointikieli, "veronkanto", lippu, hallinto jne..

Siltikään en vielä itse väitä, että olisimme liittovaltio, mutta raja on häilyvä, ja se pian ylitetään, kun taloutta sulautetaan tiukemmin yhteen. Ja kun suunta on näin selvä, minä en halua olla tässä enää mukana.

Käyttäjän ArtoKivineva kuva
Arto Kivineva

EU tulee hajoamaan ja kompastumaan omiin ongelmiin ajan myötä ja Saksahan on iät ajat uneksinut siittä että saa suurimman vallan euroopassa, sitä ei missään tapauksessa saa tapahtua! Miksi meidän pitäisi yhteisvastuullisesti kantaa vastuu toisten maiden veloista! eihän yksityisen ihnisenkään avuksi tule ketään kun konkurssi tulee, sen jälkeen kyyti on kylmää ja päätä ei taputella, mutta nyt nämä yli varojensa eläneet valtiot luottaa siihen että IMF ja EU tulee aina automaattisesti avuksi kun kukkaro on valtiolla tyhjä! Ei näin. Ei kait kukaan Suomalainen halua että Suomen budjetti päätetään jossain Brysselin kabineteissa meidän puolesta,pelottava ajatuskin jo yleensä, EU on epäonnistunut liitto vaikka sitä kuinka katsois.

Petri Rautiainen

Se on nähty, ettei Euroopalle mikään summa riitä vaan koko ajan ollaan ruinaamassa lisää rahaa Suomelta ja muilta EU-mailta. Kaitainen on käsi ojolla antamassa, kun EKP, Saksa, Kreikka tai jokin muu maa pyytää rahaa. Niin kuin Arto sanoit, miksi ihmeessä me muiden velkoja maksamme? Ei kukaan Suomellekaan rahaa anna missään tilanteessa. Tähän velkaorjuuteen on saatava loppu!

Petri Rautiainen

Tässä adressi, johon kannattaa käydä laittamassa nimensä, jos ei ole vielä laittanut.

http://www.adressit.com/allekirjoitukset/vetoomus_...

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Nyt pitää keskittyä hoitamaan asiat Suomessa hyvin. Tämä on ollut koko ajan tärkein asia. Täällä päätetään tutkitaanko eurosta irtaantumista ja painostetaanko euroaluetta sillä.

Täällä myös ohjataan päättämistä suuresta kysymyksestä, nimittäin eurobondeista, eli subventoiko muut ylivelkaisten saamia lainoja. Se korottaa korkotasoa täälläkin. Muutkin taloussopimukset pohjustetaan täällä.

Suomessa päätetään myös Natosta ja kauppasopimuksista ja monesta kysymyksestä, joista tehtiin EU-vaaliteemoja.

Myös EU:n ilmoistakiinnipitämisestä, eli ilmastosopimisista päätellään täällä. Monet maat ja maanosat ovat irtautuneet sopimuksista niiden haittojen takia. Vaarana on, että EU:ssa yritetään jyrätä asioita ja pakottaa direktiiveillä jäsenmaita, mikä on ollut ekoaktivistien keino ohittaa demokratia. Rikkidirektiivin, ilmastomaksujen, ym. tapaan.

Takkadirektiiviä jo pukkaa ja uusi takka maksaa moniverroin. Avotakat ja nuotiot ovat kohta historiaa leijuntapolton rinnalla. Kohta vaaditaan jo katalysaattorit satunnaiskäytössä oleviin pienkoneisiinkin. Älytön ja kallis renkaiden ilmanpainedirektiivi meni jo vahingossa läpi ilman etukäteiskeskusteluja Suomessa. Autopuolella lobataan joka auton painannus-, ruuhkamaksu ja automaattista hätäkutsusysteemiä. Autojen pakollinen varustelu tulee tosi kalliksi. Näihin voisi vaikuttaa Suomessakin keskusteluilla etukäteen. Nyt mepit päättävät asioista osin intuitiivisesti.

Nähtävästi kansalaiset haluaisivat jyrkempia kantoja vaalitilaisuuksien palautteen mukaan.

Toimituksen poiminnat