Sebastian Tynkkynen

Vanhat puolueet pelaavat: tuet takaisin poliittisille nuorisojärjestöille?

Oulun kaupunginhallitus käytti tänään otto-oikeutta hyvin erikoisessa asiassa. Aikaisemmin kirjoitin, kuinka Sivistys- ja kulttuurilautakunnassa otin poliittisten nuorisojärjestöjen toiminnan maksattamisen kaupungin varoista esille. Puolueet kun saavat tukea valtiolta jo nyt 34 miljoonaa euroa ja niiden nuorisojärjestöt OKM:ltä 2,5 miljoona euroa. Näistä jättisummista pitää pystyä rahoittamaan poliittisten nuorisojärjestöjen toiminta, sillä ei millään muilla nuorisojärjestöillä ole pääsyä näin suurien avustussummien pariin. Lautakuntamme oli päätöksessään yksimielinen: kaikki poliittiset kulttuuri- ja nuorisojärjestöt, joiden toimintaa puolueet rahoittavat, eivät voi saada avustusta samaan aikaan myös kunnalta.

Tänään kaupunginhallituksessa muiden puolueiden edustajat äänestivät sen puolesta, että lautakunnan yksimielinen päätös (lautakunnassa edustettuna kaikki samat puolueet, mitä kaupunginhallituksessa) otetaan otto-oikeudella uudelleen käsittelyyn. Ainoastaan kaupunginhallituksen perussuomalaiset jäsenet Anne Snellman ja Vaili Jämsä-Uusitalo halusivat, että asiantuntijalautakunnan yksimielistä päätöstä ei uudelleen avattaisi. Kristillisdemokraateilla ei ole hallituksessa jäsentä.

Tässä haiskahtaa pahasti koira haudattuna. En näe mitään muuta oikeaa syytä otto-oikeuden käyttämiseen, kuin että lautakunnan päätös halutaan pyörtää ja Oulu yritetään saada takaisin poliittisten nuoriso- ja kulttuurijärjestöjen toiminnan maksumieheksi.

Seuraava mahdollinen Oulun kaupunginhallituksen kokous, missä asiaa voidaan käsitellä, on 13. tammikuuta 2014. Silloin selviää, mitä muut puolueet oikein aikovat. Meidän linjamme Perussuomalaisissa on selvä.

Sebastian Tynkkynen
Oulun kaupungin Sivistys- ja kulttuurilautakunnan jäsen
Perussuomalaisten Nuorten toiminnanjohtaja

puh. 0404172745
mail: sebastian.tynkkynen@ps-nuoret.fi
some: www.facebook.com/sebastian.tynkkynen

Lue aikaisemmat vaiheet täältä:

Se onnistui: poliittisten nuorisojärjestöjen avustukset jäävät historiaan! 4.12.2013
Poliittista nuorisotoimintaa ei murhattu 7.12.2013

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Matias Härkönen

Ei helevata. Jos tuon onnistuvat perumaan, niin aikamoisia.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Rahaa on ja rahaa jaetaan, ainakin pariinkin otteeseen kaikkeen muuhun kuin kunnan lakisääteisiin tehtäviin. Voisko asiaa lähteä ajamaan siitä näkökulmasta, että ensin hoidetaan kunnan lakisääteiset tehtävät ja jos ei leikattavaa tai säästettävää enää ole, niin jaetaan avokätisesti sitten?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Juuri noin. Tuota me perussuomalaiset olemme aina painottaneet...mutta, ei sittenkään sentään ihan avokätisesti kuitenkaan. On selvää, että kunnat eikä valtiokaan rämpisi veloissa jos asiat hoidettaisiin tärkeysjärjestyksessä siten, että lakisääteiset ensin ja sitten vasta kaikenlainen muu...turhuus!

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Kannattaa muistaa, että tuollaisissa asioissa viimeinen päätäntävalta on aina valtuustolla - eli lmeisesti tuossa mennään kyllä kaikkien sääntöjen mukaan. Ihmettelinkin, että tuo olisi mennyt läpi pelkällä lautakunnan päätöksellä, sillä sen verran iso periaatteellinen päätös on kuitenkin kyseessä.
Nyt teidän tulee panostaa siihen, että voitatte riittävästi kannatusta asiallenne valtuustossa - onnea matkaan.

Käyttäjän sebastiantynkkynen kuva
Sebastian Tynkkynen

Demokratia toimii, siitä ei ole kyse. Niin kaupunginhallituksella kuin valtuustolla viimekädessä on otto-oikeus kaikkiin asioihin. Oulun kaupungin sääntöjen mukaan nuorisoavustusten määräämisessä Sivistys- ja kulttuurilautakunta on se taho, joka tekee päätökset. Poikkeustilanteissa käytetään otto-oikeutta. Nyt tehtiin niin.

Toimituksen poiminnat