Sebastian Tynkkynen

KD:n varapuheenjohtaja: "A-studion sopassa kyse Jumalan tuomiosta."

Kuva: YLE

Sen lisäksi, että KD:ssä yritetään kääntää omat Päiviä vastaan, edes puolueen ulkopuolelta ei saa kritisoida kapinaliikkeen toimintaa. Kirjoitin kriittisen tekstin kapinaliikkeen toimintatavoista ja nyt saan viestejä KDlaisilta, joissa uhkaillaan Raamatulla, ollaan pahoillani puolestani ja muuta vastaavaa.

Mielestäni tällainen toiminta ei ole kristillistä, vaan epätervettä hengellisyyttä, jota käytetään härkisti omien tarkoitusperien edistämiseen. Suorassa A-studion lähetyksessä KD:n varapuheenjohtaja Laura Peuhkuri toimi törkeästi Päivi Räsästä kohtaan. Kapinaliike haluaa Päivin ulos, koska kokee, että Räsänen on pilannut puolueen imagon sekoittamalla uskontoa ja politiikkaa keskenään. Mielestäni tuo on ristiriitaista argumentointia, sillä Räsänen nimenomaan edustaa sitä arvomaailmaa, mitä KD syvimmillään on. Räsänen jää kakkoseksi välittömästi uskonnon ja politiikan sekoittamisessa Laura Peuhkurille.

Media ei ole vielä huomannut tarttua Peuhkurin Facebook- ja Twitter-sivujen sisältöihin. Twitterissä hän kirjoittaa:

Facebookissa hän puolestaan kirjoittaa:

  • “Elämme kesää, jona taivas itkee. A-studion esiintymisellä on tärkeä merkitys sekä Suomen maalliselle että hengelliselle kentälle. Elävä Jumala puuttuu asioiden kulkuun tänäkin päivänä kun on tosi kyseessä. Tarkoitus on kuitenkin hyvä: Nyt erotellaan jyvät akanoista, jotta voimme johtaa maatamme sen kansan parhaaksi koittavina vaikeina aikoina.”

Vähälle huomiolle jäivät myöskin KD:n varapuheenjohtajan heitot A-studion suorassa lähetyksessä maanantaina, kun hän esimerkiksi kertoi KD:n mandaatin tulevan Jumalalta. Tällainen “Jumalan puolue” -luokittelu on mielestäni vaarallista siksi, että silloin yksi liike omii itselleen arvoja, joita myös muut ajavat, ja jos tässä yhdessä puolueessa lähdetään toimimaan väärin, sekulaareille ihmisille välittyy se kuva, että “no näin ne kristityt näköjään toimivat”. Nyt näyttää siltä (3.7.), että Peuhkuri toimii omin päin, ja vaikka hän haluaa vaihtaa puheenjohtaja Räsäsen, hän ei puhu niiden muiden suulla, jotka myös haluavat Räsäsen pois puheenjohtajan paikalta. Tästä kertoo esimerkiksi se, että vaikka aloite aikaistetun puoluekokouksen pitämisestä tuli KD Nuorten puheenjohtajalta, Mikko Kiutulta, hänen nuorisojärjestönsä irtisanoutuu 3.7. Peuhkurin tuomasta viestistä kannanotossaan.

Omia arvojaan pystyy edistämään myös harkitusti argumentoiden. Kristittynä tällaista menoa tekee pahaa katsoa varmasti niin puolueen sisä- kuin ulkopuoleltakin. KD:n kannattaisi nyt ottaa mallia KD Nuorten nopeasta toiminnasta ja irtisanoutua Peuhkurin edesottamuksista.

---

Edit 3.7.2014 klo 19:09

"Nyt näyttää siltä (3.7.), että Peuhkuri toimii omin päin, ja vaikka hän haluaa vaihtaa puheenjohtaja Räsäsen, hän ei puhu niiden muiden suulla, jotka myös haluavat Räsäsen pois puheenjohtajan paikalta. Tästä kertoo esimerkiksi se, että vaikka aloite aikaistetun puoluekokouksen pitämisestä tuli KD Nuorten puheenjohtajalta, Mikko Kiutulta, hänen nuorisojärjestönsä irtisanoutuu 3.7. Peuhkurin tuomasta viestistä kannanotossaan.

Omia arvojaan pystyy edistämään myös harkitusti argumentoiden. Kristittynä tällaista menoa tekee pahaa katsoa varmasti niin puolueen sisä- kuin ulkopuoleltakin. KD:n kannattaisi nyt ottaa mallia KD Nuorten nopeasta toiminnasta ja irtisanoutua Peuhkurin edesottamuksista."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/171288...

He ovat isolla mandaatilla liikenteessä.

Erittäin huolestuttavaa.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Jos kristillinen puolue kyseenalaistaa juurensa, on hajaannus edessä.
Raino Westerholm kumppaneineen perusti puolueen ,jonka nimi oli Kristillinen Liitto.
Voisi kuvitella, että perustajilla oli mielessä/ ajatuksena myös liitto Jumalan kanssa. Nyt puolue näyttää olevan puolue muiden joukossa.
Olisiko viisasta pysyä perusnäyssä?

Käyttäjän MikkoRekimies kuva
Mikko Rekimies

Sebastian, teet erinomaista työtä omassa puolueessasi. Siksi en oikein ymmärräkään, miksi olet puuttumassa hanakasti toisen puolueen asioihin. Ei KD:läisetkään puutu asioihin, kun esim. Hakkaraiset ja Halla-ahot ym. on otsikoissa.

Käyttäjän TapioRantanen kuva
Tapio Rantanen

Näin ulkopuolisen katsojan näkövinkkelistä Peuhkurin käytös oli todella epämiellyttävää, puhumattakaan itse asiasta eli selkään puukottamisesta. Meikäläinen ateisti kokee tämän olevan jyrkässä ristiriidassa sen sanoman kanssa, mitä kouluajalta Raamatusta on jäänyt mieleen. Tuskin tällä tavalla KD:ien kannatuslukuja saadaan nousuun.

Toimituksen poiminnat