Sebastian Tynkkynen

Moni oikeistolaisnuori uupuu syytösten keskellä

Moni oikeistolaisnuori uupuu syytösten keskellä - tältä tuntuu lähteä johtamaan Perussuomalaisia Nuoria.

Olen toiminut PS-Nuorten toiminnanjohtajana nyt toista vuotta tultuani valituksi puheenjohtajaksi. Olen kohdannut paljon nuoriamme ja jatkuvasti kuulee, kuinka kovaa paine suvaitsevaiselta laidalta on. Puheenjohtajakisassa valitsin kampanjaani läpileikkaavaksi teemaksi rohkeuden, että hekin, jotka eivät uskalla käyttää ääntään, eivät joutuisi olemaan hiljaa vaan voisivat esimerkistä rohkaistuneena käyttää ääntään. Että niidenkin kanssa uskallettaisiin tehdä yhteistyötä, joiden kanssa ei aikaisemmin olla uskallettu, leimojen pelossa.

Lupausta pelottomuudesta ja rohkeudesta on kyllä päässyt lunastamaan valintapäivästä lähtien. Jos syytöksiä, pilkkaamista ja uhkauksia on tullut aikaisemmin, niin ei se ole pj-valinnan jälkeen ainakaan yhtään helpottanut.

Lauri Sukanen laittaa Facebookissa viestiä:

“Moi Tyne. Sää oot ihan helvetin typerä jätkä. Toivottavasti jäät bussin alle. PS. en ole bussikuski.”

Helsingin Yliopiston Ylioppilaskunnan yhtymäviestinnän Mikko Huttunen kirjoittaa minulle viestin: “Pyrkyryydessä ruminta on arvottomuus. Hyvin sä vedät.” En tunne Mikkoa. Twitterprofiilista löytyy vain vähän tietoa. Näköjään ainakin Seta seuraa häntä.

Luokanopettajakoulutuksen kansainvälisellä linjalla opiskeleva luokkakaverini kirjoittaa:

“Mää oon pitkään uskonut että sulla on järki päässä ja osaat ottaa huomioon monenlaiset ihmiset ja heidän taustansa,” mutta nähtyään videoni pakkoruotsista käsitys ilmeisesti muuttui. Kieliorjuuttamisesta EI SAA puhua. Orjuus-termiä saa käyttää vain tietyssä mielessä, eikä alistaminen kaikissa tilanteissa olekaan niin huono juttu. Kuten tässä pakkoruotsiasiassa.

Amnestyn Suomen maajohtaja puolestaan pilkkasi FB-seinällään minua “täydellisen mistään-mitään-tajuamattomaksi” sekä raukka paraksi. Aluksi hämmennyin, että oliko kyseessä todella saman ihmisoikeusjärjestön johtaja, jonka listoilla olin Oulussa ja kävin tarkistamassa profiilin. Hetken aikaa vain katsoin ruutua hämmentyneenä. Emme edes tunteneet toisiamme. Lisäksi hän kertoi, kuinka poliittisen toiminnan kommentaattorin roolissa tällaisten kommenttien esittäminen on sallittua ja jopa toivottavaa.

Kirjoitin vastauskommentin, jonka tykkääjämäärä nousi nopeasti yli sataan tykkääjään. Seurasin näytöltä, kuinka tuntemattomat ihmiset lähtivät puolustamaan minua.

Tänään Amnestyn maajohtaja soitti ja pyysi anteeksi kirjoittamistaan. Anteeksipyyntö oli vilpitön. Hän myös pyysi, että tavataan, kun seuraavan kerran käydään Helsingissä. Arvostan hirveästi tällaisia tyyppejä, jotka pystyvät katsoa peiliinsä ja korjata virheensä. Joillekin kaltaiseni mielipiteet ovat liikaa, ja siinä samassa unohtuu, että minäkin olen välittävä ja tunteva ihminen. Monella ei tee mieli pyytää anteeksi, vaan kaivautua syvemmälle poteroon. Mielipiteet voivat riidellä keskenään, mutta kunnioituksen on säilyttävä toista kohtaan.

Tukea on tullut puheenjohtajaksi valinnan jälkeen ihan valtava määrä. Jos en aikanaan olisi Big Brother -osallistumiseni jälkeen joutunut kovan kautta oppia suhteuttamaan kritiikkiä oikeaan mittakaavaan, olisin todennäköisesti nykyisessä tilanteessa murtunut täysin negatiivisten kommenttien kohdalla. Muuten Big Brother on myös yksi lyömäaseista, joilla ajattelukykyni yritetään lyödä maan rakoon. Mutta ei ketään kohtaan saisi kohdistaa tällaisia ennakkoluuloja. Big Brotherissakin on porukkaa laidasta laitaan. Esimerkiksi BB-asukas Morten Messerschmidt (Tanskan kansanpuolue) tunnetaan tänä päivänä Tanskan historiallisesta ääniennätyksestään europarlamenttivaaleissa 465 758 äänellään [linkki]. Brasilian Big Brotherin puolestaan voitti juuri sosialistipuolueen poliitikko Jean Wyllys [linkki].

Moni poliittisesti ei-vasemmalla sijaitseva nuori epäröi esittää rakentavia näkökulmia aiheisiin, joihin joutuisi lähteä rankasti altavastaajana kavereiden tai median tarttuessa heti “vääriin” mielipiteisiin. Se joka pitää eniten ääntä, hallitsee ilmatilaa, ja Suomessakin se on ehdottomasti punavihreä puoli. Mutta ajatus yhtenäiskulttuurista on illuusio. Muillakin, kuin meillä Perussuomalaisissa on haastavaa median hyökätessä tiettyjä mielipiteitä kohtaan.

Olen monta kertaa jutellut Kristillisdemokraattien poliittikkojen kanssa, ja he ovat purkaneet kyllästymiseen saakka siitä, kuinka media haluaa nostaa kepinnokkaan muutamasta “väärästä” mielipiteestä, ja kun ne on kuultu, ei jää aikaa muille kysymyksille. Hyvin tarkoituksenmukaista toimintaa.

Tai Kokoomusnuoret. Kuinka kylmäsydämistä porukkaa he ovat, ja oikeita kansanryhmän kiihottajia. Mä en usko tuohon soopaan, tunnen monia heistä. Ja siellä on mamuja myös joukossa. Ja se murhatapaus. Ihan niinkuin Kokoomusnuorilla olisi mitään tekemistä sen kanssa, vaikka media yritti väen väkisin usuttaa kaikenlaisia kokoomusnuoriin liittyviä termejä kirkuviin otsikoihin.

Ei ole nuoren helppoa nykyajan mielipideilmastossa sijaita jossain muualla kuin vasemmistossa. Tai avata suutaan oppitunnilla, jos on eri mieltä. Vasen laita on brändännyt itsensä suvaitsevaksi, moderniksi ja välittäväksi jengiksi. Ja muualta löytyy rasisteja, fasisteja, muukalaisvihamielisiä, suvaitsemattomia, ahneita bisnesmiehiä ja muita pahoja ihmisiä. Mutta pahuus ei puoluekantaa katso, vaan kaikkialta löytyy esimerkkejä edellisen lauseen edustajista. Silti tuntuu pahalta, että meidän puolemme leimataan ihmisyydelle vahingolliseksi.

Ei ole helppoa lähteä johtamaan nuorisojärjestöä, johon liitetään niin voimakkaita ennakkoluuloja. Teimme videon [linkki] niiden murtamiseksi, sillä kyllä me tiedämme, mitä olemme ja mitä emme. Haluamme välittää tämän tiedon myös niille, joilla sitä ei vielä ole.

Kehoitan jokaista oikeistonuorta olemaan rohkea uudistaessaan suomalaista yhteiskuntaa. Esimerkiksi omalla kohdallani joka kerta, kun joku yrittää kieltää jostain yhteiskunnan tabusta puhumisen, saa se minut vain hanakammin tarttumaan aiheeseen, sillä sieltä se kehitettävä yleensä löytyy, kun kukaan ei ole aikaisemmin siellä uskaltanut käydä ravisuttelemassa.

Mielestäni se ei ole välittämistä, että katsomme kaaoksen etenevän, vaan nimenomaan sen pysäyttäminen. Ei valtio voi olla holhoustoimisto tai palvelutalo, joka tarjoaa milloin mitäkin. Tehtävät on määriteltävä selkeästi ja valtion on keskityttävä hoitamaan yhteiset välttämättömät asiat hyvin. Sananvapautta ei saa loukata ihmisoikeuksia kunnioittamattomien islamistien pelossa. Ja ylenpalttisen sääntelyn on loputtava tavallisen ihmisen elämässä ja hänen tekemänsä työn kohdalla. Yhteiskunta pyörii tällä hetkellä todella raskaasti.

Ei kannata pelätä niitä, jotka yrittävät pysäyttää tällaisen ajattelun käyttämällä henkistä painostamista. Terve kriittinen suhtautuminen vallitseviin käytäntöihin voi olla synnyttämässä ratkaisuja ongelmiin. Silmien sulkeminen ja tabuilu vie syvemmälle suohon.

Mielipiteisiini hermostuu aina silloin tällöin joku, ja lähtee FB-kavereistani ovet paukkuen ulos. Jos ottaisin tästä itseeni, varmasti lamaantuisin. Mutta minun on muistettava, että jokaista lähtijää kohden on satoja kaveripyyntöjä odottamassa, että pääsisi olemaan tiiviimmin ajatustenvaihdossa. Kyllä meitä tälläkin puolella on paljon, kunhan vain käsitämme sen. Meillä on omat ideamme yhteiskunnan uudistamiseksi, ja meidän kannattaa pitää ne näkyvästi esillä.

Ole rohkeasti sitä mitä olet, sanoi kuka tahansa mitä tahansa. Älä pelkää muiden mielipiteitä.

Näillä ajatuksilla lähden kohti puheenjohtajakautta Suomen toisiksi oikeistolaisimmassa poliittisessa nuorisojärjestössä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (77 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Näillä ajatuksilla lähden kohti puheenjohtajakautta Suomen toisiksi oikeistolaisimmassa poliittisessa nuorisojärjestössä."

Oikeistolainen nuorisojärjestö.... Hyvä että se sanotaan suoraan.

Ei se mielestäni ole haitta tai hyödyke sinällään... minusta on mukavan rehellistä että ilmoitetaan suoraan ainakin asia. Se on piristävää. Vasemmistoliittokin ilmoittaa olevansa reilusti vasemmalla (mikä yllätys), joten hyvä että muutkin ilmoittelevat kantojaan. Tällä kertaa perussuomalaiset nuoret...... eipähän ole liikaa kiertelyä.

**********************************************************
"Moni oikeistolaisnuori uupuu syytösten keskellä"

Se on valitettavaa. Uudessa Suomessakin eräs jo kirjoituskiellon saanut blogisti haukkui kaikkea oikeistoa melko suoraan murhaajiksi jne. orjuuttajiksi jne. Oli aika rasittava nainen..

Tosin epäilen että moni vasemmistolainen uupuu myös... tai ne joita on vuosia haukuttu vihervasemmisto-puunhalaajaksi (jätetään törkeämmät termit väliin... ovat vähän alatyylisiä)... en oikein usko että on sillä rintamalla sen helpompaa. Että marttyyriviittaa ei voi asettaa itselleen kukaan.

Ja sus-siunatkoon jos ei tunnusta vasenta eikä oikeaa laitaa tahi muutakaan.... heh, saat kuulla oikealta olevasi kommari ja vasemmalta olevasi fasisti. Israelilaisfaneilta olevasi juutalaisvihaaja ja palestiinalaisfaneilta olevasi USAn nuolija. Ettäpä sellaista. Ei hyvä missään, mutta sanoit ihan hyvin.....

"Ole rohkeasti sitä mitä olet, sanoi kuka tahansa mitä tahansa. Älä pelkää muiden mielipiteitä."

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Jos saamasi kommentit ottaa irti kontekstistaan,
kellekään ei kuuna päivänä tulisi mieleen sanoa,
että ne on kirjoittanut suvaitsevainen ihminen.

En tunnusta väriä, mutta pitäisiköhän liittyä persuihin ihan vain sillä, että minä niin jotenkin nautin kipakasta sanailusta ja vuorovaikutteisesta herjan heittämisestä,
virheisiin minua tuskin huolittaisiin ja Hoikkalakaan ei saisi minua houkuteltua demariksi, jalkapalloa olen inhonnut aina. ;)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Sebastian, poliittisiin toimijoihin kohdistuva kritiikki ja närkästys on toisinaan liioitellun rankkaa, mutta jakautuu kyllä kaikille, myös sinne vasemmistoon, joten en ymmärrä miten jaottelit näin epäreilusti. Tiesit varmasti ennen politiikkaan siirtymistä esilläolon ns. pros and cons-ilmiöt, etenkin kun olet omaehtoisesti ollut BB-ohjelmassa esittelemässä elämääsi tirkistelijäyleisölle, joiden reaktiohin koko konseptin olemassaolo perustuu. Paha puoli ei varmaan vasta nyt ehdokkuuden myötä tullut mieleen esitellä.

Emopuolueesi on suutahdellut, jos heitä on yritetty määritellä oikeistopuolueeksi, joten ihan hyvä että sinä teet heti kättelyssä selväksi, että olette oikeistolaisia. Se on käänteentekevää.

Jostain syystä leikkasit Amnestyn Forsblomin kommentin pois ja jätit kertomatta, että hän halusi sinulle halausta. En yhtään ihmettele, että hän on pettynyt miksi seisot seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeusten tiellä, mutta se ei oikeuta vähättelyä. Anteeksipyynnöstä huolimatta näet tilaisuuden kerätä pisteitä hänen sanomisillaan.

"Sananvapautta ei saa loukata ihmisoikeuksia kunnioittamattomien islamistien pelossa"

Olen keskustellut ja väitellyt joidenkin perusnuoren kanssa viime aikoina, ja voin sanoa yhden yhteisen tekijän: erittäin hatarat ja leimaavat tiedot esim. maahanmuuttajakysymyksissä tai historiantiedoissa. Pyri vaikuttamaan siihen että perusnuoret alkavat ottaa asioista selvää eivätkä kierrätä monen käden kautta tulleita nuivaliston "totuuksia" , jotka levittävät vain ennakkoluuloisuutta ja huhumentaliteettia. Esimerkiksi on levitetty vääristynyttä tietoa Ruotsin maahanmuuttaja-asioista, ja olen sitä tietoa sitten korjannut.

Ironista kyllä, opettelemalla kunnolla ruotsia hekin olisivat itse saaneet samat tiedot käsiinsä.

Eli on turha puhua sananvapauden rajoittamisesta, jos sananvapautta käytetään väärin. Islamisteista ja ISIS-järjestöstä on koko ajan puhuttu kriittisesti ja tuomitsevasti Suomessa, mutta on osattava erottaa missä vaiheessa leimaaminen osuu viattomiin ihmisiin.

Ilkka Huotari

"Olen keskustellut ja väitellyt joidenkin perusnuoren kanssa viime aikoina, ja voin sanoa yhden yhteisen tekijän: erittäin hatarat ja leimaavat tiedot esim. maahanmuuttajakysymyksissä tai historiantiedoissa."

Mitähän ne väärät tiedot ovat nuivilla olleet? Oman kokemukseni mukaan olen saanut korjailla todella paljon suvaitsevaiston esittämiä asioita, enkä juurikaan nuivien, vaikka olen sitäkin tehnyt - juuri nyt muistuu mieleen yksi (1) kerta Puheenvuorossa kun olen korjannut nuivaliston faktoja.

Parempi pyrkiä korjailemaan kaikki, esittäjästä riippumatta, koska loppujen lopuksi faktat ovat nuivien puolella. (Ja vaikka eivät olisikaan, sekin olisi ok, koska silloin voisi muuttaa mielipidettään.)

---

Mitä tähän bloggaukseen tulee, niin tuntuu, että ne törkeät kommentit kumpuavat aivopesusta ja juurikin tietämättömyydestä. Jos asioista keskustelee, niin loppujen lopuksi ei niiden esittäjälle tunnu jäävän oikein mitään käteen (maahanmuuttokeskusteluissa se on 'rasismi', pakkoruotsikeskustelussa ei jää yhtään mitään).

Mika Samuel Kiekkijev

Ja sinultako kaikki saamme lopullisen totuuden?

Mikko Hammarberg

Näin jonnekin persujen ja vihervasemmiston väliin puoluekentällä itsensä sijoittavana ihmisenä täytyy todeta, että persujen ja Tynkkysen valitus ei ole täysin perusteetonta. Ihan sama mitä Forsblomin kommentista on leikattu pois ja kuinka suuttunut kyseessä oleva ihminen on ollut, ei hänen asemassaan pitäisi laukoa yllä esitettyjä kommentteja. Etenkään ihmisen, jonka järjestö on brändännyt itsensä ihmisoikeuksien ja kaiken hyvän puollustajiksi. Enkä ymmärrä miksi tuota kommenttia pitäisi puollustella. Eikä voida kommentin kirjoittajan tavoin todeta, että se oli ylilyönti ja anteeksipyynnön paikka?

En ole persujen kanssa samaa mieltä juuri mistään asiakysymyksestä, mutta olen välillä syvästi pettynyt siihen minkälaisen reaktion tämä porukka saa aikaan aiemmin sivistyneinä ja fiksuina pitämissäni ihmisissä. Pitäisi pystyä asialliseen keskusteluun, vaikka toisen mielipiteet ovat kuinka vääriä tahansa. Nyt persujen vastustajien kommenteista voi lukea erittäin vastenmielistä uskonnollista kiihkoa ja ehdottomuutta, joka on kaiken logiikan ja inhimillisyyden vastakohta.

Vielä pieni sivuhuomautus Petralle. Osaat ilmeisen erinomaisesti ruotsia, olet ehkä kaksikielinenkin ja se on hieno juttu. Se on kuitenkin vastenmielistä, että olet tässä keskusteluketjussa toistuvasti tuonut esiin, että ruotsin kielen osaaminen avaa mahdollisuuden laajempaan ymmärrykseen joka vastapuoleltasi puuttuu. Kielitaito avaa ovia, oli sitten kyseessä ruotsi tai mikä tahansa muu lukemattomista muista vaihtoehdoista. Se ei kuitenkaan ole ehto ymmärrykselle tai sitä takaa. Näin ollen kielitaito on myös kehno ja jossain määrin henkilöönmenevä argumentti käydyn kaltaisissa keskusteluissa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kuule Mikko, tällä sivustolla on moni kertonut kuinka ei ikinä ruotsia tarvitse, ja sitten yrittänyt seuraavaksi kirjoittaa paikkansapitämättömiä tai vääristyneitä juttuja Ruotsista. Kun nakkaa sikäläistä faktaa eteen, aletaankin kiukutella että pitää kääntää. Tämä on minusta niin ironista, että se oli pakko mainita. Anteeksi, että kielitaidosta on hyötyä. Myös ruotsin taidosta, ja se pitää sanoa ääneen.

Mikko Hammarberg Vastaus kommenttiin #66

Ruotsin kielen opetuksen puolesta tai vastaan pitää voida argumentoida asiaperustein. Jos joku kokee, että ei ole kieltä tarvinnut, on se hänen henkilökohtainen kokemuksensa eikä sinänsä liity kielipolitiikkaan juuri mitenkään. Yksittäisiä esimerkkijä löytyy varmasti puolesta ja vastaan, joten argumentti on aika kehno.

Keskusteluun osallistuminen ei kuitenkaan vaadi ruotsin kielitaitoa. Kaikki tarvittava tieto on varmasti saatavilla jokaisen keskustelijan ymmärtämällä kielellä, ja tarvittaessa keskustelijoille sopivalle kielelle käännettävissä.

Uuden Suomen blogiuniversumista löytyy varmasti ihmisiä, jotka voivat perustella mielipiteensä venäjänkielisillä, espanjankielisillä tai kiinankielisillä linkeillä. Se ei välttämättä ole kuitenkaan tarkoituksenmukaista. Kieli on vain keskustelun väline, vaikka sitten keskusteltaisiin jonkun kielen asemasta tai opetuksesta.

Maailmankuvaltaan hiukan rajoittuneiden ihmisten kärkeviä ja populistisia mielipiteitä on tavallaan helpompi ymmärtää, koulutetuilta ja monipuolisemman näkökulman asioihin omaavilta ihmisiltä odottaisi enemmän. Siksi tekee välillä pahaa, kun taannutaan vastapuolen tasolle.

Pisteet Pekka Haavistolle, hän on moneen kertaan osoittanut säilyttävänsä tasonsa hankalissakin paikoissa (en ole vihreidenkään äänestäjä).

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #66

Petra, kovin hyvä peruste ruotsin kielen pakollisuudelle Suomessa ei ole se, että ymmärtäisi, mitä sinun esiinnostamissasi ruotsinkielisissä "vastatodisteissa" lukee.

On aika absurdi edellytys sellainen, että joukkiolle ihmisiä ainakin pakkokieli-mielessä hyödyttömän kielen pakollisuudesta eroon pääsemiseksi tulisi kyseisten ihmisten ensin opetella kiistanalainen kieli kunnolla - vain siitä syystä, että voisivat argumentoida kyseistä kieltä käyttäviä, kielen pakollista asemaa puolustavia vastaan.

Lisäksi se, että jostain kielestä on hyötyä ei mitenkään itseisarvoisesti ole peruste kyseisen kielen pakollisuudelle. Jos näin olisi, miksei saksa ole meillä pakollinen kieli? Väitän että saksasta olisi pakollisena kielenä - ruotsin sijaan - enemmän hyötyä suomalaisille ja suomalaiselle yhteiskunnalle.

Ei sillä - pidän itsekin ruotsia hyödyllisenä kielenä. Lokakuussa taasen kävin Ruotsissa ja käytin ruotsinkielen taitojani. Aika usein tulee lisäksi kuunneltua tai katsottua netin kautta Svt:n ohjelmistoa. Pakollisen aseman opetettavana kielenä sen sijaan poistaisin, ja siirtyisin Ruotsin malliin, jossa oppilaat opettelevat äidinkielensä lisäksi englannin ja tavanomaisesti jonkin kielistä saksa, espanja tai ranska.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #90

"Petra, kovin hyvä peruste ruotsin kielen pakollisuudelle Suomessa ei ole se, että ymmärtäisi, mitä sinun esiinnostamissasi ruotsinkielisissä "vastatodisteissa" lukee."

Ja mistähän kukkuusta Heikki on keksinyt, että se on perustelu kielen pakollisuudelle? Joka kerran kun kerron, että joku on tarvinnut jossain ruotsia, joku kerkeää puhumaan pakkoruotsista. Uskomaton juttu. Mä en enää jaksa kuulla näitä.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #91

Totta, tarkalleen ottaen et maininnut ruotsin kielen pakollisuudesta kommentissasi nro 66.

Kuitenkin siinä viittaat faktaan, että tällä sivustolla moni on kertonut kuinka ei ikinä ruotsia tarvitse. Tunnetusti tuollaiset puheenvuorot liittyvät luokkaa 90 prosenttisesti pakkoruotsin vastustamiseen. Sinä tunnetusti puolestasi olet pakkoruotsin puolustaja, ja kun kyseisessä kommentissa ja samassa yhteydessä kirjoitat ruotsin kielen hyödyllisyyden ääneen sanomisen välttämättömyydestä, ei assosiaatio ole kovinkaan uskomaton tai kaukaa haettu. Joten koita nyt vain kestää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #94

Koita säkin kestää se komiikka mikä tässäkin blogissa syntyy siitä kun samassa hengenvedossa ei tarvita ruotsia ja perehdytään antatuneesti Ruotsin tilastoihin.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #97

En koita kestää, kun mielestäni asiassa ei edes ole mitään koomista. Toki jonkin verran siinä on, miten Petra asian esittää, mutta se nyt vain on sarjassa tyypillisiä poliittisen retoriikan keinoja. Petrasta tosiaan tulisi hyvä nykypoliitikko.

Ei tarvita ruotsia -puheenvuorot liittyvät melkein järkiään pakkoruotsin vastustamiseen Suomessa. Ruotsalaisten tilastojen tutkiminen liittyy Ruotsia koskettavien yhteiskunnallisten asioiden selvittämiseen.

Olen itse esimerkiksi perehtynyt Latviaa koskeviin tilastoihin jonkin verran, enkä muista latvian kielestä enää muuta kuin 'nagma pietura' tai jotain sinnepäin. Onko Latvian tilastoihin tutustumiseni ilman latvian osaamista siis koomista?

Tilastot länsimaissa usein vieläpä ovat myös englanniksi käännettyinä, yksittäiset tilaston vieraan kielen sanat voi käännösohjelmalla kääntää ja tilastojen varsinainen kieli eli matematiikka on jos ei universaali niin ainakin globaali kieli.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #94

Miten niin tunnetusti? Osoita yksikin tilanne, jossa olen puhunut siitä, että vaadin pakkoruotsia. Se on tunnetusti Usarin kommentattorien yksi pakkomyytti jota pakotatte. Ruotsin kieltä, hyödyllisyyttä ja asemaa tulee ja pitää puolustaa alustalla, jossa on paljon vihamielistä ja harhaista pakkoruotsikeskustelua joka pitää sisällään paljon hömppää, se ei tarkoita sitä että itse olisi vaatimassa mitään pakkoruotsia.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #99

Et tietenkään ole koskaan vaatinut pakkoruotsia. Sinun ei tarvitse vaatia, kun ruotsi meillä pakollinen oppiaine jo on.

Sen sijaan pakkoruotsia olet kyllä puolustanut ja pakollisuuden jatkamista kannattanut. Olikos nyt parin vuoden sisään, kun keskustelu pakkoruotsista oli kansalaisaloitteen vuoksi vilkkaimmillaan, niin profiloiduit siellä ruotsinkielen pakollisuuden puolustajana. Itsekin laitoin silloin vastinetta sulle asiaan liittyen.

Mistäköhän löytäisin kyseisiä ketjuja? En jaksa alkaa etsimään, ja toki mulle käy sekin lopputulema tässä, ettet enää kannata ruotsin pakollisuutta. Kannatatko siis vaiko et?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #91

"Joka kerran kun kerron, että joku on tarvinnut jossain ruotsia, joku kerkeää puhumaan pakkoruotsista."

Ompa tyhmiä ihmisiä, tottakai jokainen tajuaa että jos joku on tarvinnut ruotsia niin kaikille pitää olla pakkoruotsi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Hämmennyksen vallassa kysyisin, ovatko Perussuomalaiset ja se toinen todellakaan oikeistopuolueita ?

Maahanmuutokriitisyys tai EU-kriittisyys tai myönteisyyskään keppihevosinaan eivät sinänsä tee puolueesta sen enempää oikeistolaista, kun vasemmistolaistakaan, vaan ovat oivia työkaluja tuhmempia äänestäjiä silmälläpitäen - ja niitähän riittää.

Tyttömäisesti yhdessä kikattelevat mimmit Kokoomuksen Koski ja Vasemmistoliiton Andersson saavat varmasti paikkansa Arkadianmäellä, mutta millä keinoin ?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Olen kohdannut paljon nuoriamme ja jatkuvasti kuulee, kuinka kovaa paine suvaitsevaiselta laidalta on."

Luultavasti paine suvaitsevaiston kesken on vielä suurempi, kun pitää päivästä päivään selitellä asiat itselleen mustasta valkoiseen ja sitten vielä yrittää vakuuttaa muutkin. Ehkä he siksi purkavat painetta niihin, jotka eivät vaan ymmärrä mustan olevan valkoista.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Valitettavasti vahvistat kirjoituksellasi jo kliseiseksi käynnyttä ilmiötä, eli perussuomalaisten loputonta uhriutumista. Puolueenne on haukkunut kaiken aikaa miltei kaikkia jotka eivät kuulu teihin ja turhan usein tämä on mennyt aika törkeäksikin. Samaan aikaan olette käyttäneet huomattavasti aikaa ja vaivaa sen valittamiseen, että teitä arvostellaan. Jos oikeasti haluatte vähentää teihin kohdistuvaa kritiikkiä tulisi teidän myös oppia kohtelemaan muita kunnoittavammin. Sinällään toivomus asiallisemmasta suhtautumisesta on paikallaan, mutta se ei synny yksipuolisesti.

Ilkka Huotari

^ Tämän saman olisi voinut kirjoittaa jonkun rasismintutkijan (tai ehkä jonkun vihreän naisen) näkökulmasta, jotka ovat varmaan saaneet myös törkeää kohtelua nuivilta. Muistan mediassa valittelua, että jotkut maahanmuuttomyönteiset ovat kokeneet häirintää maahanmuuttokriittisiltä. Taisi olla joskus jopa joku A-talk-tms-ohjelma aiheesta.

Tämä on sitten ilmeisesti "uhriutumista"? Ehkä.

Ja loppuosa kommentista pätee tähän kaavaan myös - että näiden rasismintutkijoiden kokema häirintä johtuisi siitä, että he ovat kohdelleet mm-kriittisiä epäkunnoittavasti (esim. rasistileimaa käyttämällä).

Ja edelleen voidaan jatkaa, että "sinällään toivomus asiallisemmasta suhtautumisesta on paikallaan, mutta se ei synny yksipuolisesti".

Kai huomaat, että oikeutat tämän huonon kohtelun toisella huonolla kohtelulla? Vetoat siis tavallaan siihen, että "nuo aloitti" ja silloin PS:n saama kohtelu on oikeutettua.

Lisäksi syytät 'uhriutumisesta', niinkuin siinä olisi jotain pahaa. (vrt. rasismintutkijoiden uhriutuminen).

"Nuo aloitti" on tietenkin huono perustelu, koska on aika vaikea näyttää toteen, että PS aloitti. Tässä vaiheessa olisi parempi etsiä parempia ratkaisuja tähän ongelmaan.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Olet joko sokea tai kuuro. Jytkystä lähtien (osin jo aiemmin) perussuomalaisten ja perussuomalaissuuntautuneiden osuus kaikeasta netin poliittisesta loanheitosta näyttäisi olevan suurempi kuin kaikkien muiden puolueiden yhteensä. Puhumattakaan siitä mitä puolueenne isot nimet, kuten Soini, Putkonen, Oinonen yms on tuottanut blogiensa ja julkisen sanan kautta iloksemme.

Jos perussuomalainen tässä tilanteessa tulee valittamaan, että hänelle sanottiin paha sana on se yksinkertaisesti naurettavaa. Ihan oikeasti, ottakaa nyt vähän vastuuta toiminnastanne, sillä se heijastuu väkisinkin takaisin tavalla tai toisella.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #69

Ai niinkö? Muistelen vain, että loanheitto alkoi "80 % ei äänestänyt PS:ää"-tyylisesti vaaleista.

Eikä tässä ollut kyse muista puolueista, vaan akselista suvaitsevaisto-PS, ja ensinmainittuihin kuuluu pitkälti mediakin.

Joka tapauksessa tunnuit missaavan pointin, joka oli, että loanheittoa on ollut puolin ja toisin, siis MOLEMMAT ovat osaltaan siitä vastuussa. Sinä sysäsit vastuun kokonaan PS:lle, minä yritin tuoda esiin sitä, että tässä on kaksi osapuolta, ja ratkaisua pitäisi hakea jostain muualta kuin PS:ää syyllistämällä.

"puolueenne"

Kenestähän mahdat puhua, en minä ole sitoutunut mihinkään puolueeseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #77

Anteeksi nyt vaan mutta suvakkivajakin pitää kysyä että onko '80% ei äänestänyt persuja' loanheittoa!?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #88
    "Anteeksi nyt vaan mutta suvakkivajakin pitää kysyä että onko '80% ei äänestänyt persuja' loanheittoa!?"

Minä en tulkitsisi loanheittona vaan melko kierona ja omalla tapaa mielenkiintoisena tapana tulkita vaalitulosta. Tämä tietenkin ilmentää tuon argumentin heittäjien "kaikki vastaan PS" -ajattelumaailmaa poliittista kenttää koskien.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #93

Eihän siinä ole mitään peittelemistä että jytky oli järkytys ja 80%'sta puhuminen järkyttyneiden lohdutusta siis itsen lohdutusta.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #69

Marko Kivelä: Eli mielestäsi "jos perussuomalainen tässä tilanteessa tulee valittamaan, että hänelle sanottiin paha sana on se yksinkertaisesti naurettavaa", mutta kuitenkin mielestäsi "sinällään toivomus asiallisemmasta suhtautumisesta on paikallaan?"

Yksinkertaisesti naurettavaa, mutta kuitenkin paikallaan olevaa?

En puolustele perussuomalaisten asiatonta käyttäytymistä. Olen kutakuinkin aina kun on ollut mahdollisuus esittänyt näkemykseni sellaisesta henkilölle itselleen. Täällä esimerkiksi Seppo Leskiselle.

Yksi olennainen ero harrastetussa asiattomuudessa kuitenkin on: perussuomalaiset tekee sitä blogeissa, keskustelupalstoilla, turuilla ja toreilla, mutta vastapuolen asiattomuus ei jää pelkästään niille kentille, vaan tuntuu levittäytyvän kansan pariin aina riippumattoman YLE-laitoksenkin kautta.

"Miten sellainen voi olla mahdollista - puolueeton kanavahan kun YLE on??" Niin, mitenköhän.

Räikein esimerkki toki lienee Jussi Halla-ahon tituleeraaminen rotutohtoriksi YLEn pääuutislähetyksessä muutama vuosi sitten, YLEn toimittajan toimesta. Mitä mieltä Marko Kivelä on tällaisesta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onko muuten oikealla olevan nuorisojärjestön linjan mukaista paapoa oluen ja viinan suurkuluttajia. Ainoa sosiaalipoliittinen asia jossa PS on aktiivinen ihan meppiä myöten on viinavapaus. Sinänsä onneksi ps.nuorille että uusi pj ei näytä tuhlaavan nuoruuttaan kaljapurkki kädessä.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Kysymys ei ole yksinomaan sosiaali- vaan suurilta osin veropoliittinen. Minusta on hieman valitettavaa, että asiaa tarkastellaan enimmäkseen sosiaaliselta kantilta, ja huolimatta siitä, että nuorison suhtautuminen alkoholia (ja myös tupakointia) kohtaan on viime vuosina kiristynyt, tehtaillaan uusia mielikuvituksellisia ja alan toimijoita yhä ahtaammalle asettavia lakipykäliä.

Se, että suomalaiset (siinä missä suurin osa muistakin eurooppalaisista kansoista, eli meitä lähimpiä verrokkiryhmiä) tykkäävät joka tapauksessa käyttää alkoholia, on tosiasia. Tästä olisi saatavissa parempi kansantaloudellinen hyöty purkamalla turhaa sääntelyä sekä rajoittamista, alentamalla alkoholijuomien verotusastetta (etenkin panimoveroa) ja laajentamalla tarjontaa myös sekatavarakauppoihin.

Parempaa verotulojen kautta saatavaa kansantaloudellista hyötyä olisi mielestäni myös oikeutettua tavoitella. Monen monta miljoonaa euroa on jo annettu lipua Suomenlahden eteläpuolelle viinarallin myötä.

Ja Sini: kaikki oluesta ja viinistä pitävät eivät ole suurkuluttajia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tästä pitäisi puhua paljon enemmän. Kyllä minä tiedän että kaikki alkoholia käyttävät eivät ole suurkuluttajia. Joka tapauksessa meillä on iso ongelma alkoholin suurkulutuksen suhteen ja kaikkien sen tuhansien lieveilmiöiden.
Siihen parannus ei ole kiinni vain kielloista ja valistuksesta ja hinnottelusta vaan nousun takaisin ihmisarvoiseen juomakulttuuriin pitää lähteä kansan sisältä ja siihen kansa tarvitsee johtajia jotka asettuvat sen nousun keulahahmoiksi ja vetäjiksi. Persut tuntuvat kaikesta päätellen haluavan että alennustila jatkuu pitkin Suomea. Juuri heillä oli h-hetkensä jonka niin monella tavalla ovat pettäneet. Kansa antoi persuille mandaatin ja persut käyttivät sen siihen että nauttivat julkisuudessa paistattelusta sisällöstä viis.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Mitä ihmettä Tynkkynen tarkoittaa tällä: "Olen toiminut PS-Nuorten toiminnanjohtajana nyt toista vuotta tultuani valituksi puheenjohtajaksi." Siis onko Tynkkynen valittu puheenjohtajaksi jo toista vuotta sitten, minkä jälkeen hän on kuitenkin jostain syystä toiminut toiminnanjohtajana????

Mikael Kerokoski

En tiedä kenen etuja se ajaa että PS luokitellaan oikeistopuolueeksi. PS on perinteinen vasemmistopuolue sillä erotuksella, että internationaalin sijasta lauletaan Maamme-laulua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vahvimman oikeus ja vahvuuden ihannointi ja kansa kännätköön itsensä tolkuttomaksi kunhan nuivaeliitti pääsee Brysseliin hienoihin seurapiireihin.

Mikael Kerokoski

"vahvuuden ihannointi" taitaa sopia mainiosti myös itänaapuriin.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen
    "Vahvimman oikeus ja vahvuuden ihannointi ja kansa kännätköön itsensä tolkuttomaksi kunhan nuivaeliitti pääsee Brysseliin hienoihin seurapiireihin."

Oletko sinä oikeasti tuota mieltä? En kysy tätä pilkallisessa mielessä vaan yksinomaan suuresta mielenkiinnosta. En viitsi edes aloittaa tuon virkkeen pilkkomista osiin ja niistä tehtäviin implikaatioihin.

Käyttäjän Yhteiskuntajutustelija kuva
Janne Koski

Itse näen kylläkin Perussuomalaiset sekoituksena Keskustaa, demareita ja Kristillisiä.

PS on kuin vodkamartini: tässä vertausyhteydessä kepu on votkaa, demarit vermuttia ja krisut oliivi :) ;)

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Ps:n vasemmistolaisuuteen sopii kovin huonosti ed. Olli Immosen tuore blogikirjoitus, jossa veisattiin pari säkeistöä EK:n sanoittamaa virttä. Vai kuinka vasemmistolaisia ovat vaatimukset irtisanomisista tai yritysverojen keventämisestä?

Muuten olen kyllä sitä mieltä, että tämän vasemmalla-oikealla-jauhannan voisi ps:n osalta lopettaa. Politiikan sisältöhän se tärkeää on, ei puolueen sijoittuminen jollekin muinaiselle asteikolle.

Reijo Tossavainen

"Mukasuvaitsevaisten ja mukasivistyneiden" kanssa toimiminen vaatii todella paljon jaksamista. Hyvän asian puolesta silti kannattaa toimia!

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Mitäs mieltä kansanedustaja Tossavainen on siitä, että Tynkkysen mukaan perussuomalaiset onkin oikeistopuolue?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Veikkaan ettei Tossavainen vastaa. Populismiin kuuluu että liehitellään eri laitoja ihan summamutikassa kunhan saadaan valtaa. Niin toimii myös kaupallinen maailma. Tuotetta myydään eri argumenteilla eri kuluttajaryhmille.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #51

Alkaa vain olla sekavaa, kun niin monelta wanhan koulun perussuomalaiselta on kuullut, että heidän puolueensa on keskustaan sijoittuva ja vasempaan päin kallellaan oleva kansanpuolue. Tai sitten peräti työväenpuolue. Yleensä tämä sanotaan liturgiana aina silloin, kun joku on luonnehtinut puoluetta vaikkapa oikeistopopulistiseksi.

Tynkkysen mukaan ainakin perussuomalaiset nuoret ovat kuitenkin peräti maan toisiksi oikeistolaisin poliittinen yhdistys. Eli siis selvästi oikeistoa?

Toisaalta sitten tämän voi kuitata toteamalla, että perussuomalaiset ovat aidosti suvaitsevainen laajan teltan puolue, jonka sisällä vaikuttaa monia eri suuntauksia, ja jokainen jäsen on ainutlaatuinen kuten lumihiutale. Kaikki mielipiteet ja kaikki poliittiset näkemykset sallitaan! Toisin kuin siellä mielipidefasistisessa mukasuvaitsevaistossa.

Paitsi avioliittolain osalta. Siitä ollaan jumalauta samaa mieltä. Yhtä mieltä. Koska näin asia on. Ja kaikki, jotka muuta väittävät, ovat kulttuurimarxisteja tai hyödyllisiä idiootteja.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tässä jutussa on kolme pointtia, kuten Stubb sanoisi:

1. Minut on valittu tärkeään virkaan

2. Minulla on paljon tärkeitä kavereita

3. Jotkut ovat uskaltaneet minua arvostella, mutta he saavat siitä kärsiä

Olemmeko löytäneet uuden Kekkosen?

Minna Eerolainen

Neljäs pointti ja ilmeisen tärkeä blogistille itselleen:

4. Olen ollut BB-talossa

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Taitaa Minnalla ottaa koville se, että seksuaalivähemmistöön kuuluva, BB-ohjelmasta tunnetuksi tullut on Minnan ei-niin-suuresti tykkäämän poliittisen nuorisojärjestön toiminnanjohtaja?

Minna varmaan lisäksi vinoilee mielessään tai sitten ääneen nähdessään BB-Saulin tai BB-Nikon julkisuudessa "taas näitä Olen ollut BB-talossa -tyyppejä"?

Jouni Snellmanin taas soisi varmaankin rakentavaksi kokemaltaan vinoilultaan lukevan mm. seuraavan blogin tekstipätkän:

"Amnestyn maajohtaja soitti ja pyysi anteeksi kirjoittamistaan. Anteeksipyyntö oli vilpitön. Hän myös pyysi, että tavataan, kun seuraavan kerran käydään Helsingissä. Arvostan hirveästi tällaisia tyyppejä, jotka pystyvät katsoa peiliinsä ja korjata virheensä."

Satun tietämään Sebastianin lapsuudesta saakka, ja jos isäänsä on tullut (kuten näyttää tulleen), niin melko lailla lahjomaton on esimerkiksi oikeudentajunsa. Lahjomattomuutta periaatteidensa suhteen arvostan suuresti.

Arvostan myös, että Sebastian on lähtenyt paskamyrskyn keskelle pelkästä halusta tehdä yhteiskuntaa ympärillänsä paremmaksi. Kyseistä halua ja tahtotilaa tuskin onnistuvat piilevää koulukiusaaja -ominaisuuttaan väläyttelevät eräätkin minnat ja jounit Sebastianin tapauksessa lannistamaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #83

Lahjomaton Sebastian antaa synnit anteeksi paskamyrskyn keskelläkin? Hyvä niin.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #85

Jounilla taitaa nyt vain ottaa koville, ettei henkilö istukaan Jounin ennakolta tälle asettamaan muottiin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #87

Vihdoinkin keskustellaan minusta! Ei se niin paljon vaatinut ; )

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Samalla kun oikeistonuoret uupuvat netin ääressä omaa imagoaan viilatessaan venäläiset panssarit tunkeutuvat Ukrainaan. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19821151.ab

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Odotinkin, millainen uuden puheenjohtajan ensimmäinen ulostulo tällä areenalla on. Ajattelin, että se voisi olla jäsentynyt, PS-nuorten ja puolueen tulevaisuuteen katsova, poliittisen historiansa huomioon ottava, rakentava ja puheenjohtajansa henkilön edes jossain määrin taustalle asettava. Tulos: ei mitään näistä. Selväksi tulee hahmotelma PS-nuorten tavoitesijainnista nuorpoliittisten järjestöjen kartalla. Se ei ole yllätys.

Roskaa ja törkyä sataa niskaan ja se on aina ikävää. Siltä poliitikko ei voi välttyä. Roskan jatkolevittelyssä kannattaa käyttää harkintaa.

Rohkeusteema on hyvä, mutta on kummallista ajatella, että Suomessa ei saisi asioista, kuten vaikkapa kielipolitiikasta, puhua. Kyllä saa, loputtomasti, niin järjellä kuin tunteella. Ei Suomessa tabuja ole. Sen sijaan on paljon aiheita, joissa mielipiteitä runnotaan puolin ja toisin. Entä sitten? Keskustella joka tapauksessa saa.

Katsoin linkittämäsi videon. Hyviä asioita ja henkilökuvia olette siihen saaneet mukaan. Toivottavasti mahdollisimman moni perussuomalainen katsoo sen, koska voitte avata omienne silmät suvaitsevaisuudelle. Kannattaa muistaa tosiot: puolueessa on aktiivipoliitikkoja, joiden mielestä seksuaalivähemmistöön kuuluvan pitää hävetä itseään kaapissa.

Onnea jatkossa. Vähemmän tositöllöä, enemmän asiaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

"Moni oikeistolaisnuori uupuu" - niin kai kun pitää jatkuvasti kirjoitella Ruotsista, onhan se kuluttavaa. Nuiva pakkoruotsitus käy työstä. Det är så jobbigt!

Miika Juntunen

Perussuomalaisia on nykyään käytännössä mahdotonta kritisoida ilman, että vollotus ja uhriutuminen alkaa. Perusteltukin kritiikki tulkitaan sananvapauden rajoittamiseksi malliin "eikö minulla ole oikeutta mielipiteeseeni". Perussuomalainen käsitys sananvapaudesta on se, että heidän kuuluu saada öyhöttää mielin määrin ilman, että vastapuolella on oikeutta kritisoida.

Samaan aikaan tosiasia on se, että yksikään muu poliittinen ryhmittymä ei käytä yhtä karkeaa kieltä vastustajistaan kuin perussuomalaiset. Soini katsoo oikeudekseen nimitellä vasemmistolaisia kansanedustajia kommunisteiksi mielin määrin, mutta pillahtaa itkuun heti jos rasistista mölinää kutsutaan rasismiksi.

Soini: "Vihreät potkittava ympäristöministeriöstä turvesuolle", "vihreät kuoleman kulttuurin edustajat"
Halla-aho: "on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti"

Puhumattakaan persujen kunnallispoliitikoista ja rivijäsenistä, jotka ovat uhkailleet ja solvanneet poliittisia vastustajia jo niin monta kertaa, ettei voida enää puhua yksittäistapauksista. Maahanmuuttoa työkseen tutkivat ihmiset on käytännössä uhkailuilla vaiennettu hiljaiseksi, ja keskustelusta on tullut yhä enenevissä määrin "kriitikoiden" hallitsemaa mölinää.

Kaikenlainen uhkailu on tuomittavaa, mutta Perussuomalaisten kohdalla myös peiliin katsominen voisi tehdä hyvää.

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Muuten hyvä, mutta minä en todellakaan pitäisi Perussuomalaisia minkään sorttisena oikeistopuolueena. Pikemminkin kyseessä on konservatiivinen vasemmistopuolue joka ajaa vahvaa valtiota siinä missä sosialistitkin. Minä en näe siinä mitään tolkkua että oikeistopuolue voisi ajaa mm. RAY:n ja Veikkauksen monopoleja, yritystukia, maataloustukia, valtionyrityksiä, tai jyrkempää veroprogressiota.

Asia on niin, että perinteinen oikeistopuolue ajaa talousliberalismia ja PS:n puolueohjelmaa tutkittaessa en onnistu näkemään talousliberalismia suurennuslasillakaan.

PS: Mitä tulee Kokoomusnuoriin, heillä on tietty pätevä pointti: valtion rooli suomalaisessa yhteiskunnassa on yksinkertaisesti aivan liian suuri. Mikäli asiaa ei korjata, niin Suomea odottaa Kreikan tie. Ja tämä ei johdu EU:sta vaan asiat on sössitty ihan kotikutoisesti mm. siltarumpupolitiikalla, poliittisilla virkanimityksillä, massiivisella riistoverotuksella (joka koskettaa etenkin pieni- ja keskituloisia) sekä kafkamaisella virkamiesarmeijalla joka sääntelee jokaista elämän osa-aluetta.

PPS: Oli oikealla tai vasemmalla, kuvakaappauksen kaltaiset vihaviestit ovat aina väärin.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Loppuisikohan se lässyttäminen, jos laittaa lässyttäjän nimen ja lässytyksen julkisesti näkyville? Kokeillaan. On kyllä nykyään tosi vaarallista ja vaikeaa poliitikon elämä, kun joku saattaa sanoa pahasti. Mutta onneksi sosiaalisessa mediassa totuus on se, kuka saa eniten peukkuja, vaikka nyt ei ihan tarkkaan tietäisi millä laidalla oma puolua milloinkin seilaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kaikille niille, jotka kavahtivat tuota otsikkoa, voinee muistuttaa, että ennen perussuomalaisen kansanpuolueen rekisteröimistä Soini oli julkistanut eräänlaisen "markkinakartoituksen", jonka mukaan Suomessa on tilaa "äärioikeistolaiselle populistiselle puolueelle". (Sinänsä en ota kantaa persujen todelliselle asemoitumiselle nykyisessä puoluekentässä.)

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Sebastian Tynkkynen.

Suosittelen Jeesusta kaikille Perussuomalaisille nuorille. Hänen kauttaan on mahdollista saada voimaa ja rohkeutta, joka ei ole tästä maailmasta.

Jani Heikkilä

Joo, ei tosiaan ole tästä maailmasta, se on totta. Ei edes tästä todellisuudesta.
Mutta joo, lisää uskontoa vaan tähänkin soppaan, niin saadaan asiat oikein kunnolla mutkalle kuten USA:n etelässä. Siellä uskonollinen oikeisto on just tollasta uhriutujaa ja martyyriä täynnä.
Miksi tollaseen luupää-konservatismiin tarvii aina tunkea se yks laiska puuseppä siitä satukirjasta? Tää on noitten rasistien kanssa jo valmiiks ihan liian raskasta.

Käyttäjän tapiokoivisto kuva
Markku Koivisto

Buhuu oikeistonuoret. Kaikkea skeidaa sitä saa lukea.

Käyttäjän ElinaVainolainen kuva
Elina Vainikainen

Tämä ulostulo oikeistonuorten uupumisesta oli ihan oikeasti mielenkiintoinen ja osoitti sen, miten eri tavalla asiat voidaan eri ympyröissä nähdä. Oma kokemukseni aktiivisena, punavihreänä, feministisenä ja vieläpä Vasemmistoliiton toimijana on nimittäin se, että kuraa tulee niskaan etenkin ps-henkiseltä väeltä ovista ja ikkunoista. En käsitä, miten esimerkiksi Dan Koivulaakso ja Li Andersson kestävät tätä päivästä toiseen vielä paljon suuremmassa mittakaavassa.

Pointtini tässä on siis se, että nykyään etenkin nuoret poliitikot taustaryhmästä riippumatta saavat kohtuuttoman paljon lokaa niskaansa, eikä se ole heidän syynsä. Etenkin verkossa keskustelukulttuuri on muuttunut osin käsittämättömän julmaksi, eikä kaikkea voi kuitata edes vitsillä. Tämä on se aihe, josta pitäisi puhua, sillä nykytilanne saattaa estää monia lahjakkaita poliitikonalkuja jatkamasta, ihan kaikissa puolueissa.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

No missäs aloittaja on?
Sitä vaan että hyvä kun on kerännyt syrjäytyneitä nuoria puolueensa riveihin pois mummoja potkimasta.
Kiitos siitä. Kaikki kuitenkaan ei voi mennä BB- julkisuuteen politisuutta hakemaan,

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Sebastian Tynkkynen kirjoitti:
"Kehoitan jokaista oikeistonuorta olemaan rohkea uudistaessaan suomalaista yhteiskuntaa. Esimerkiksi omalla kohdallani joka kerta, kun joku yrittää kieltää jostain yhteiskunnan tabusta puhumisen, saa se minut vain hanakammin tarttumaan aiheeseen, sillä sieltä se kehitettävä yleensä löytyy, kun kukaan ei ole aikaisemmin siellä uskaltanut käydä ravisuttelemassa."

Olet aivan väärässä puolueessa, jos katsot perussuomalaiset oikeistolaiseksi puolueeksi. Oikeistopuolueet ajavat ökyrikkaiden banksterien ja valuuttalurjustelijoiden eli "sen yhden prosentin" asiaa.

Perussuomalaisista ovat sen sijaan saaneet turvapaikan ne vähävaraiset, sorretut ja solvaistut kansalaiset, joiden mielestä demarit ovat menettäneet heidän luottamuksensa roikkuessaan vuodesta vuoteen oikeistolaisen Kokoomuksen apupuolueena.

Perussuomalaisten on pyrittävä jo ensi vuoden vaaleissa yhteiseen vaali-ja hallitusblokkiin niiden puolueiden kanssa, jotka ajavat vähävaraisten ja keskiluokan asiaa. Perussuomalaisten olisi toimittava aktiivisesti "meidän 99 prosentin" taloudellisten etujen puolesta.

Perussuomalaiset ovat kaikkea muuta kuin oikeistopuolue. Tai ainakin sen kuuluisi olla, jos se aikoo palvella kannattajakuntaansa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Älä nyt höpäjä Timo Uotila, kun Perussuomalaisten nuorten uusi johtaja selvästi toteaa puolueen olevan oikeistolainen.... Oletko niin korkeassa asemassa että noin vait toteat asian olevan toisin... tosiasiat on tunnustettava sellaisina kuin ne ovat.

Ovatko esim. Halla-Ahon tai Sampo Terhon pointit mitään muuta kuin juuri oikeistolaisia..? Heitähän perussuomalaiset eniten äänestivät eurovaaleissa viimeksi, joten siinä on viitekehystä. Timo Soini itsekin halusi perustaa juurikin oikeistolaisen puolueen ennen löydettyään Halmeet ja kumppanit (siitä on dokumenttia kyllä). Ei ehkä yhtä oikeistolaisen kuin perussuomalaiset nuoret jatkossa tahi Halla-Aho, mutta silti.

Se mitä itse haluat puolueen olevan on ihan eri asia sitten ja voit projisoida halusi miten haluat kuten moni muukin.....

*********************************************************
"Perussuomalaiset ovat kaikkea muuta kuin oikeistopuolue. Tai ainakin sen kuuluisi olla, jos se aikoo palvella kannattajakuntaansa."

Nyt sinä höpsö puhut wanhasta SMP-läisestä perinteestä, jonka halla-ahon perilliset pistävät uusiksi. Puolueessa tulee uudistus Soinin jälkeen ja tuleekin olemaan melkomoinen. Jäljelle jää juurikin oikeistolainen puolue. Tosin uutta oikeistolaista puoluettahan Soini halusi rakentaa Keskustan ja Kokoomuksen väliin vielä 2000-luvun alussa, joten ei kai siinä mitään yllätystä (vaikkeivät sävelet tulekaan menemään Soinin halujen mukaan).

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Rami Ovaskainen kirjoitti, kommentti 118:
"Ja ovatko esim. Halla-Ahon tai Sampo Terhon pointit mitään muuta kuin juuri oikeistolaisia..? Heitähän perussuomalaiset eniten äänestivät eurovaaleissa viimeksi, joten siinä on viitekehystä."

Halla-aho ja Sampo Tervo ovat maahanmuuttokielteisiä ja joissakin asioissa arvokonservatiivisia. Mutta on aivan eri asia olla oikeistolainen. Oikeistolaisuus liittyy nimenomaan talouspolitiikkaan. Oikeistopuolue haluaa ajaa rikkaiden suuromistajien, pörssikeinottelijoiden ja veroparatiiseihin sijoittavien etuja, "sen yhden prosentin" asiaa.

Perussuomalaiset taas ajavat vähävaraisten asiaa torjuessaan maahanmuuttoa, "jotta suomalaisilla työttömillä olisi töitä". Kehitysapua he vastustavat, "koska meillä on kotimaassakin avun tarvitsijoita". Sehän on vasemmistolaisuutta, toimintaa "meidän 99 prosentin" hyväksi - niin kuin perussuomalaiset asian näkevät kansallisuuskysymyksenä. Perussuomalaiset ovat siis ilmiselvästi vasemmistopuolue.

Perussuomalaisia kannattavat nimenomaan sellaiset entiset demarit, jotka ovat turhautuneet Sdp:n veljeilyyn oikeistolaisen Kokoomuksen kanssa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Tuota noin. Oletko lukenut sen Terhon esittämän vaihtoehtobudjetin parin vuoden takaa? Tai oletko kiinnittänyt puolueesi kannanottojen ja EK:n linjausten väliseen samankaltaisuuteen? Itse asiassa mikään puolue ei ole peesannut EK:ta enempää kuin perussuomalaiset. Tai oletko miettinyt mitä Soinin letkautus kymmenten tuhansien julkisen sektorin työnekijän vähentämisestä oikeasti merkitsee?

Näyttää vahvasti siltä, että perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja joko tuntee puolueensa paremmin kuin sinä, tai hän on sen suhteen rehellisempi.

Käyttäjän hamalainenville kuva
Ville Hämäläinen

Nyt oli kyllä ehdottomasti surkein määritelmä oikeistolle. Ei edes kokoomus aja pörssikeinottelijoiden tai veroparatiisiin sijoittavien etua. Meillä on aika pieni oikeisto, jos määritelmä on moinen karikatyyri.

Ja ontuu tuo sinun vasemmiston käsitteesikin. Vasemmisto nimenomaan on huolissaan globaalista resurssien jakautumisesta. Tuolla logiikallasi myös kokoomus on vasemmistopuolue, koska ajaa sekin tuohon foliohatusta temmattuun 99% kuuluvien asiaa.

Ihanko tosissasi väität, että suomalainen kausityötön on vähävaraisempi kuin se, jolla ei ole ruokaa eikä vettä mutta muutama tappava tauti?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Hohhoijaa.... On se vaan niin rankkaa, kun kaikki eivät tykkää...

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Ai vitsi! Kylläpä olitkin etevä ja nokkela. Kai sentään luit Sebastianin kirjoituksesta muutakin kuin otsikon kaksi ensimmäistä sanaa?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Tulihan tuo luettua. Ressukka on masentunut, kun ihan tuntemattomat ihmiset eivät tykkää. Ja ovat ennakkoluuloisia, kun hän puhuu pakkosuomesta orjuuttamisena (mutta pakkoenglanti ei sitä ole), kaikki ovat niin ilkeitä ja elämä kurjaa. Valtio holhoaa, vaikkei oikein ole tietoa mitä, ja sosiaaliturvakin on kammotus, koska Seba ei sitä itse tavitse, jne. Mutta silti vain urheasti jaksaa jatkaa, myrskyssä ja tuulessa, "unohdetun kansan puolesta", isien jalanjälkiä jne.

Mutta mitään asiallista ei esitetä, josta voisi oikeasti keskustella.

Jos ei pääkestä olla julkisesti mielipiteidensä takana, tai jos ei kykene niitä selkeästi esiin tuomaan, ei kannata esittää poliitikkoa. Eikä valittaa siitä, kun ei tykätä. Ainakan julkisesti

Hohhoijaa...

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #131
    "Jos ei pääkestä olla julkisesti mielipiteidensä takana, tai jos ei kykene niitä selkeästi esiin tuomaan, ei kannata esittää poliitikkoa. Eikä valittaa siitä, kun ei tykätä. Ainakan julkisesti"

Ja yhä vain hävyttömämmäksi menee. Sebastian nimenomaan seisoo kaikkien mielipiteidensä - julkisesti, rohkeasti ja avoimesti. Ole kiltti ja vie tuo lannistava, pilkallinen koulukiusaajan asenne mennessäsi.

Ja kun tulet takaisin, toivottavasti ymmärrät, että on hieman eri asia olla närkästynyt siitä, että joku toivottaa "painu natsi vittuun" kuin siitä, että joku on asiakysymyksistä eri mieltä.

Epäoikeudenmukaisuudesta ja esim. Heynon edustamista harvinaisen huonoista sekä tahdittomista käytöstavoista huomauttaminen on aina paikallaan. Jos tästä on eri mieltä, hyväksyy kiusaamisen niin työpaikoilla kuin kouluissakin.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #139

Sama koskee tietysti kaikkia. Mutta jos täytyy alkaa valittaa, että kun muut morkkaa ja haukkuu, ei pää ilmeisesti kestä. Typerysten kommenteista ei kannata piitata, ei oikealla eikä vasemmalla, ei oikealta tulevista eikä vasemmalta tulevista.

Ymmärtäisit viestini jos lukisit sen niin kuin se on kirjoitettu.

Mutta on se sentään kamalaa, kun kaikki eivät tykkää, eikö?

Ja jos Tynkkystä ja/tai sinua noin harmittaa se, että suomenkielisille lapsille opetetaan koulussa pakollisena aineena suomea, ja näin orjuutetaan heitä ja estetään oppimasta uutta, niin

"Orjuus pois, taikka menköön henki" ja silleen...

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Marko Kivelä kirjoitti, kommentti 123:
"Itse asiassa mikään puolue ei ole peesannut EK:ta enempää kuin perussuomalaiset. Tai oletko miettinyt mitä Soinin letkautus kymmenten tuhansien julkisen sektorin työnekijän vähentämisestä oikeasti merkitsee?"

En ole tosiaankaan huomannut, että PS olisi peesannut EK:ta enempää kuin Kokoomus, pikemminkin päinvastoin. Kyllä Kokoomuksen ohittaminen tässä asiassa on mahdotonta. Nuo Soinin "kymmenet tuhannet työntekijät" ovat ilmeisesti hänen mielestään erilaisia "johtajia ja paperinpyörittäjiä", ei sairaanhoitajia ja opettajia. Kysymys on mielikuvaheitosta.

Jos PS ilmoittautuu oikeistopuolueeksi, ovatko sinne hakeutuneet demarit täyshölmöjä, kun heitä rasittaa Sdp:n istuminen hallituksessa Kokoomuksen apupuolueena?

Käyttäjän hamalainenville kuva
Ville Hämäläinen

PS:ia voi pitää muuna kuin oikeistopuolueena, jos uskoo kaiken hyvän mitä Soini lupaa. Jos katsoo tehtyä politiikkaa ja päätöksiä, huomaa, että Soini bluffaa. Köyhien äänillä oikeistolaista politiikkaa.

Suomessa ei ole julkisella sektorilla 10 000 paperinpyörittäjää ja johtajaa. Vai tarkoittaako Soini, että pitäisi antaa kenkää kaikille kuntien johtaville virkamiehille? Ei niitäkään ole kuin pari tuhatta, i guess.

Kyllä se Soini nimenomaan irtisanoisi sairaanhoitajia ja opettajia, jos aikoo lupauksiinsa vastata. Jännä nähdä, millainen täystuho tulee keskusta+ps+kokoomus-hallituksella.

Muuten: opettajathan pyörittää koepapereita, sosiaalityöntekijät päätöspapereita, lääkärit reseptejä.. siinähän niitä paperinpyörittäjiä!

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Ovatpahan taas jälleen kerran meneillään varsinaiset antiperussuomalaisten kokoontumisajot. Heikki Toivonen, joka siis tuntee Sebastianin jo vanhastaan, kirjoitti mielestäni todella hyvin:

    "Arvostan myös, että Sebastian on lähtenyt paskamyrskyn keskelle pelkästä halusta tehdä yhteiskuntaa ympärillänsä paremmaksi. Kyseistä halua ja tahtotilaa tuskin onnistuvat piilevää koulukiusaaja -ominaisuuttaan väläyttelevät eräätkin minnat ja jounit Sebastianin tapauksessa lannistamaan.

Minusta se, ettei entistä modernimmaksi pyrkivissä perussuomalaisissa nuorissa nähdä mitään potentiaalia poliittisen vaikuttamisen saralla kertoo paljon enemmän perusteettomien syytösten esittäjistä kuin meistä itsestämme.

Plussaa minnoille, jouneille ja sineille, ettei kommentteihinne tällä kertaa eksyneet Brysselin lihapadat, mustat Audi-merkkiset henkilöautot, öyhöttäminen, hommafoorumilaiset salaliittoteoreetikot tai muut vastaavat kaikista kliseisimmät leimakirveet. Edellisellä virkkeellä haluan ja toivotan teidät sekä kaikki samanmieliset haastamaan ennakkoasenteenne, jotka - ikävä kyllä - vaikuttavat istuvan varsin syvässä.

Henkilökohtainen mielipiteeni poliittisia asiakysymyksiä koskien on se, ettei tärkeintä ole samaa mieltä oleminen vaan se, että lukee/kuuntelee ja ymmärtää, mistä puhutaan. Luulisin, että ystäväni Sebastian on jokseenkin samaa mieltä.

Vielä kerran onnittelut valinnasta! Haters gonna hate.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Eeva Liisa Billhardt kirjoitti:
"Kehitysavun vastustaminen ei taida olla vasemmistolaisuutta vai vastustaako Vasemmistoliitto kehitysapua?"

Vasemmistoliitto onkin "kansainvälinen vasemmistopuolue", Perussuomalaiset "kansallinen vasemmistopuolue". Molemmat ovat siis vasemmistopuolueita mutta hiukan erilaisia vasemmistopuolueita. Ne voisivat aivan hyvin liittyä samaan hallitusblokkiin ennen huhtikuun 2015 vaaleja. Jos nimittäin PS toimii niin kuin jäsenkunta haluaa.

Puolueiden johtoportaalla on vain aivan karmeita ennakkoluuloja toisistaan. PS-Nuorten uuden puheenjohtajan tärkeimpänä tehtävänä on juuri näiden ennakkoluulojen hälventäminen ja näiden vasemmistolaisten työväenpuolueiden yhteistyön rakentaminen.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Sebastian Tynkkynen, onnittelut sinulle, kun olet astunut PS:n eli "kansallisen työväenpuolueen" nuorisoliiton johtoon.

Perussuomalaiset on "kansallinen vasemmistopuolue". Vasemmistoliitto on "kansainvälinen vasemmistopuolue". Molemmat ovat siis vasemmistopuolueita mutta hiukan erilaisia vasemmistopuolueita. Ne voivat aivan hyvin liittyä samaan hallitusblokkiin ennen huhtikuun 2015 vaaleja. Jos nimittäin PS toimii niin kuin jäsenkunta haluaa.

Älä unohda, että suuri osa PS:n kannattajia on demareita, jotka ovat perusteellisesti turhautuneet Sdp:n roikkumisesta oikeistopuolue Kokoomuksen apupuolueena hallituksessa.

Puolueiden johtoportaalla on vain aivan karmeita ennakkoluuloja toisistaan. PS-Nuorten uuden puheenjohtajan tärkeimpänä tehtävänä on juuri näiden ennakkoluulojen hälventäminen ja näiden vasemmistolaisten työväenpuolueiden yhteistyön rakentaminen.

Siinä on sinulle tärkeä toimintaohjelma uudessa tehtävässäsi. Onnea matkaan!

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Maailmassa ei ole mitään niin ovelaa ja pirullista kuin sanalla sanoen akateeminen vittumaisuus. Kaikki se piruilu, rivienvälistä sanominen ja viisastelu on kääritty niin herttaiseen lahjapaperiin, että akateemisen vittuilun ymmärtäminen vaatii akateemisen pätemisen tarpeen ymmärtämistä.

Akateemisen argumentaation ideana on tuoda vastakkainen näkemys esille siten, että siihen on helppo yhtyä/leimautua eli se on argumentti joka vaikuttaa viisaalle ja se on vähintäänkin pintapuolisin hyvin perusteltu, sekä mielellään tuodaan mukaan aiheen asiantuntijoita. Tässä kohtaa useasti moni nielaisee koukun, koska mukana on joku asiantuntija. Eihän yhden näkökulman asiantuntijat koko totuutta rakenna?

Arvot ovat subjektiivisessa maailmassamme asioita jotka ovat. Asioista voi keskustella, mutta ei ihminen rakenna elämäänsä pelkästään tiedon varaan. Ihminen on kokeva ja tunteva yksilö. Ihminen ei ole mikään tiedostollinen tunteeton robotti ja jos on, niin olemme kaukana siitä ajatuksesta mitä on olla ihminen.

Hienosti Sebastian kuvaat ihmisten pelkoa sosiaalisen paineen alla ja kannustat rohkeuteen tulla omaksi itsekseen. Mikään ei ole vapauttavampaa kuin olla sitä mitä on, vaikka sen vuoksi naulittaisiin esimerkiksi ristille!

Käyttäjän hamalainenville kuva
Ville Hämäläinen

Yhtään vähättelemättä ikäviä kokemuksiasi haluan huomauttaa, että kuka tahansa politiikkaan mukaan lähtevä nuori uupuu ihan tavattoman tyhjänpäiväisten syytösten kohdalla.

Kun puutuin erään väkivaltaa ihannoivan ryhmän toimintaan Facebookissa, sain vastaanottaa hyvin negatiivisia viestejä tuntemattomilta ihmisiltä. Tämän mylläkän alottanut henkilö julkaisi useita vihapuhepäivityksiä ja kommenteissa mm. toivottiin, että isäni olisi lauennut reisille, että joku opettaisi minua kepillä, jne jne jne. Alatyylisiä, älyttömiä, mukahauskoja, ikääni, oletettuun sukupuoliseen suuntautumiseeni ja mihin hyvänsä puuttuvia kommentteja. Samat tyypit tulivat agendansa kanssa kommentoimaan julkaisuani, jossa kerroin, että minut oli valittu Pirkanmaan Vihreiden puheenjohtajaksi.

Mylläkän alulle pannut julkaisi hänelle lähettämäni yksityisviestit, mikä rikkoi myös minun yksityisyydensuojaani. Huomaan, että olet nyt tehnyt saman - varmaankin yhtä lailla kysymättä - jollekulle sinua lähestyneelle. Onko tämä välttämättä tarpeen?

Kun Ozan Yanar kertoi pyrkivänsä ViNOn puheenjohtajaksi, perussuomalainen kaupunginvaltuutettu kommentoi, että hänelle pitäisi antaa lentolippu sinne mistä on tullutkin. Kaikki tämä puhtaasti Ozanin ulkonäön ja nimen takia. Ozan sai anteeksipyynnön tältä kaupunginvaltuutetulta ja asia nousi keskusteluun ihan hyvästä syystä.

Otan itse paljon mieluummin vastaan asiatontakin kritiikkiä poliittisen taustani perusteella kuin ihonvärin. Ymmärrän, että eri tavoin ajattelevat saattavat joskus suhtautua tunteikkaastikin siihen. Mutta etniseen taustaan puuttuminen käy paljon enemmän identiteetin päälle kuin poliittinen tausta.

Julkisuudenhenkilönhän täytyy olla valmis kokemaan enemmän kritiikkiä kuin taviksen. Ihan ymmärrettävää, mutta ikävää meidän kannalta, jotka olemme laittaneet itsemme alttiiksi yhteisen hyvän eteen. Ymmärrän hyvin, miten pahalta tuo tuntuu.

Ylipäätään ihmettelen, mikä hemmetti menee aikuisiin ihmisiin internetissä, että aletaan solvata vailla parempaa tietämystä? Meillä oli kotona tapana sanoa, että jos ei ole kivaa sanottavaa, voi aina olla hiljaa. Verkossa on helpompi sanoa pahemmin kuin päin naamaa, mutta silti ne älyttömät kommentit osuvat oikeisiin ihmisiin. Tämän kun keskustelijat ymmärtäisivät.

Ja jos kohdattaisiin yksilöinä, eikä vian jonkin poliittisen aatteen tai etnisen taustan tai viiteryhmän tuotoksena.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Jos sattuu olemaan eri mieltä Perussuomalaisten ja/tai Muutos 2011 - puolueen arvoista ja myös julkisesti asian ilmaisee, saa varautua siihen että pääsee julkiseksi maalitaulutuksi. Olen omassa blogissani täällä kirjoittanut asiasta monta kertaa joten haluavat voivat käydä tarkistamassa sieltä mitä olen asiasta mieltä.

Huolestuttavaa tässä on se, että näitä herjaajia ja pilkkaajia on vaikea saada kuriin, koska he pelkureina piiloutuvat nimimerkkien taakse. Vaikka minä ja moni muu, joilla on samansuuntaisia kokemuksia, pystymme nimeämään epäiltyjä ei poliisi puutu asiaan. Toisin sanoen laki kunnianloukkauksista on menettänyt merkityksensä ja sen mukana luottamus poliisiin tässä asiassa pyöreä nolla.

Tälläkin hetkellä eräs ystäväni on silmittömän herjauskampanjan kohteena. Hänen kuviaan muokataan ja laitetaan valheellisten tekstien kanssa esille, hänen nimissään tehdään valeprofiileja joissa hänestä levitetään valheellisia väitteitä.

Eli kyllä, moni uupuu tällaisen edessä. Olen sen verran konservatiivi että pidän lain ja ihmistapojen noudattamista varsin tärkeänä. Tuota mainitsemaani roskasakin terroria olen nähnyt sen verran, että minulle alkaisi kelvata sellainen vanhanaikainen käsite kuin hyvitys. Hyvitys niille maahanmuuton tutkijoille, jotka ovat joutuneet pelottelun ja kunnianloukkausten kohteeksi. Hyvitys niiden kansalaisaktiivien puolesta, jotka saavat herjaavia sähköpostiviestejä. Hyvitys niille joista kerrotaan julkisesti valheita siksi,että he sattuvat olemaan esim. maahanmuuttopolitiikasta eri mieltä kuin "maahanmuuttokriitikot". Kiitos teille kaikesta tästä.

Toimituksen poiminnat