Sebastian Tynkkynen

PS-Nuorille vain kymmennykset Keskustanuorten tuista

Perussuomalaisten Nuorten syyskokous vuonna 2013. Kolmen kokoussalin yhdistämisenkään jälkeen kaikille ei riittänyt istumapaikkoja.

Ministeri Viitasen korjausliike KHO:n tuomion jälkeen: PS-Nuorille kymmennykset Keskustanuorten tuista

Perussuomalaiset Nuoret voitti oikeuden korkeimmalla tasolla taistelun läpimätiä tukipäätöksiä vastaan. Opetus- ja kulttuuriministeriö on johdonmukaisesti syrjinyt Perussuomalaisia Nuoria poliittisten nuorisojärjestöjen tuissa, jotka on tarkoitettu toiminnan edistämiseksi.

- Me emme suostu olemaan enää sylkykuppinanne. Taloudellisen tilanteen vuoksi irtisanoimme osa-aikaisen työntekijämme eikä meillä ole nyt kentällä ketään töissä, toisin kuin esimerkiksi Keskustanuorilla ja Kokoomusnuorilla. Kasvu teettää paljon töitä järjestölle ja se revitään puheenjohtajan ja pääsihteerin selkänahasta. Tuntuu kamalalta kuunnella julkisuudessa puolueenne tyhjiä sloganeita oikeudenmukaisuudesta ja työntekijän puolelle asettumisesta, kertoo 1. varapuheenjohtaja Aleksi Hernesniemi.

KHO:n tuomion jälkeen kulttuuriministeri Viitanen joutui tarkastalemaan uudelleen tukipäätöksiä. OKM korjasi 30.1. vuoden 2014 epäoikeudenmukaisesti myönnettyä tukea, mutta kokonaissumma jäi 58 000 euroon. Samana vuonna ministeri myönsi Keskustanuorille 662 630€ ja Keskustaopiskelijoille vielä erikseen 59 640€. Vuoden 2013 tukipäätöstä, jonka KHO varsinaisesti kumosi, ministeri ei suostunut uusimaan ollenkaan perustelunaan vain, että toiminta oli vasta kehittymässä.

- Hyvä ministeri, tutustukaa toimintaamme tai katsokaa vaikkapa tämä ennakkoluuloja vastaan taisteleva video [linkki] erilaisista nuoristamme. Sen jälkeen ei tarvitse käydä epämääräistä “kirjeenvaihtoa” arvoistamme. Tai jos perustatte tuen järjestömme kokoon tai toimintaan millä tahansa mittarilla, ette pysty osoittamaan meitä kymmentä kertaa pienemmäksi kuin Keskustanuoret, Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen toteaa.

Perussuomalaiset Nuoret näkee OKM:n päätösten taustalla poliittisen pelin, jossa yritetään kampittaa demokraattisesti toimivan poliittisen nuorisojärjestön kasvua. Järjestö ajaa poliittisten nuorisojärjestöjen tukien puolittamista ja tuen jakamista toimijoiden kesken oikeudenmukaisesti.

Lisätiedot:

Sebastian Tynkkynen
Puheenjohtaja
sebastian.tynkkynen@ps-nuoret.fi
p. 0400 988960

Aleksi Hernesniemi
1. varapuheenjohtaja
aleksi.hernesniemi@ps-nuoret.fi
p. 050 5491642

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Onko persuilla mitään varhaisnuorisojärjestöä? Tässä kait oikeampi vertailukohde olisi NKL tai KOL (Nuoren keskustan liitto tai Keskustan opiskelijaliitto)

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Aika huvittavaa. Budjetoiko kulttuuriministeriö nuo rahat ennen vaaleja (2011) tilanteen mukaan. Näin ollen PS:n nuorille pitäisi tulla ensivaalien jälkeen taannehtivasti oikeudenmukainen osuus tältä vaalikaudelta. Kansanedustaja paikkoihin nähden on tilanne todella epäreilu.

Tosiasiassa kyse on juuri siitä kuten kirjoitit kampittamisesta. Siihen en puutu kuinka suurta tukea nuorisojärjestöjen pitää, mutta oikeudenmukaisuus miten noita avustuksia jaetaan.....lienee aika yksipuolista.

Tilanne olisi ministeriössö pitänyt korjata heti 2011 vaalien ja tuloksen jälkeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset