Sebastian Tynkkynen

Sampsa of Finland: kansanedustajan maksettava postimerkitkin

Muutama päivä sitten päästiin arvokeskustelemaan äänekkäästi, kun Keskusta halusi toimimatonta sääntelyä alkoholipolitiikkaan.

Nyt päästään keskustelemaan kohtuullisuudesta, kun Kokoomuksen Sampsa Kataja valittaa kansanedustajan 8000€ kuukausituloistaan.

Iltalehden kyselyssä jo yli 120 000 ihmistä on käynyt vastaamassa kysymykseen: “Pitäisikö kansanedustajan tienata yli 8000 €/kk”. Poikkeuksellisen korkea määrä mielipiteensä ilmaisijoita.

Tulos näyttää harvinaisen selvältä: 90% vastaajista ei halua lähteä korottamaan kansanedustajien palkkoja.

Kuulun niihin vastaajiin, jotka painoivat ei-nappia.

Kansanedustajan palkka on korkea. Jos sitä johonkin suuntaan muutetaan, niin alaspäin. Kuten myös kansanedustajien määrää. Vastaperustelut, joissa yritetään väittää, että parempaa ainesta ei muuten saada mukaan, jos ei makseta kansan edustajille yritysjohtajien palkkoja, ovat hyvin ongelmallisia.

Eduskunnan tulee olla läpileikkaus koko kansasta, ei vain korkeimmasta palkkaluokasta hypänneitä henkilöitä. Muuten on todella suuri riski, että unohdetaan ne ihmiset, joilla ei mene yhtä hyvin kuin itsellä. Tulee mieleen muuan kokoomuslainen ministeri Laura Räty, joka ihmetteli, löytyykö Suomesta todella paljon porukkaa, joka tienaisi alle 2600€ kuukaudessa.

Jos motiivina eduskunnassa työskentelyyn on raha, liikutaan vaarallisilla vesillä. Tällaisen ihmisen motiiveja on helppo ohjailla vaalirahoituksen ja tarjottujen etujen (esimerkiksi luxus-illanvietot alkoholitarjoiluineen) myötä.

Kansanedustajaksi pyrkivän pitää olla valmis edistämään oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassa. Kansanedustajan esittämien vaatimusten on lähdettävä siitä, että puolustetaan niitä, joilla ei mene yhtä hyvin kuin itsellä, ei siitä, että kasvatetaan omaa palkkapussia, joka on jo suurempi kuin muilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Enligt riksdagsledamöten Kataja förmår de kapablaste av jurister att tillkännage, enligt uttryck och släkt en mäng similära finska jurister..

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sebastian,luottamustoimesta ei makseta palkkaa, vaan palkkiota ja luottamustoimi on määräajoin myös katkolla.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kalliita ovat postimerkit pääkaupunkiseudulla. Pelkästään porilaisen edustajan verottomalla kulukorvauksella, 1809,15 e/kk, täällä voisi ostaa jo monta postimerkkiä. Ei tarvitsisi edes palkkaan vielä kajota.

Voisin muuten tarjoutua tuolla summalla toimittamaan sinne sata ykkösluokan postimerkkiä joka kuukausi. Problem solved?

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Juristit tsennaa ja bonjaa lookist ja nimest porukoist meitsii tai sikäläitsii!

Oikeasti tieteellisesti kansanedustaja Kataja asiantuntemus lienee äärimmäisen ohut, kun edes mitään väitöskirjaa ei ole esitetty millään alalla.

Suomalaisille kokoomuslaisille pätevyys on vaan tyyppien tuntumista.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Mietin jo tossa että miten kysyisin sulta suomennosta esittämääsi - ilmeisesti stadin slangiin, mutta sitten olikin tämä.
Just noin minäkin ajattelen, enkä kerta kaikkiaan ymmärrä miksi joku kokoomus ON VOINUT saada sellaiset mittasuhteet äänestäjien parissa viime vuosina! Raharemmin etuvartio!
Mutta, demokratiassa eletään ja se on kuitenkin ainakin AIKA hyvä...

Toimituksen poiminnat