Sebastian Tynkkynen

Vaikuttaminen vaatii kanttia

“Älkää vain polttako EU-lippua” - “Nössöt, ette edes polttaneet sitä”

Ensiksi: sanoimme eurooppapoliittisen ohjelmamme julkaisun myötä ihan oikeasti hyvästi EU:lle ja myös ihan oikeasti hävitimme kyseisen vallan keskittymän symbolin.

Tämä postaus sisältää kuva- ja videomateriaalia medialle ja niille, jotka eivät päässeet paikalle seuraamaan julkaisua.

Perussuomalaisten Nuorten linja eurooppapoliitikassa on ollut hyvin pragmaattinen. Olemme aikaisemmin antaneet EU:lle mahdollisuuden kehittyä takaisin kansallisvaltioiden itsemääräämisoikeutta kunnioittavaksi yhteistyöelimeksi. Kun tätä vaihtoehtoa ei ole enää nähtävissä, on rehellistä tehdä johtopäätös ja alkaa vaatia poistumista valtaa itselleen keskittävästä järjestelmästä. Me teimme niin viime lauantaina. Samana päivänä arvostettu kansainvälinen lehti The Guardian julkaisi uutisen uusimmasta kyselytutkimuksesta, jonka mukaan jo yli puolet briteistä haluaa ulos EU:sta. [Katso täältä]

Emme ole lähidemokratian palauttamisen vaatimuksen kanssa yksin Euroopassa, emmekä Suomessa. Sen sijaan moni kansalainen kokee olevansa yksin toiveensa kanssa, että Suomi voisi jälleen olla itsenäinen niin rahapolitiikan kuin muidenkin asioiden suhteen, sillä kansallisvaltioiden kannattajia pyritään leimaamaan taantumukselliseksi. EU:n ja euron sisällä oleminen jo itsessään altistaa kansalaisen niin voimakkaan propagandan kohteeksi, että harva osaa kuvitellakaan. Vuonna 2013 saimme jopa kuulla EU:n aikovan käyttää yli kaksi miljoonaa euroa itsestään käytyjen keskustelujen seuraamiseen ja yhteyden ottamiseksi eurokriittisiin nettikeskuskestelijoihin. [Katso täältä] 

Perussuomalaiset Nuoret tekivät kovan työn uuden eurooppapoliittisen ohjelman eteen. Aihe on ehkä yksi tärkeimmistä, sillä se on niin sidoksissa Suomen itsenäisyyteen. Päätimme konkretisoida uudet linjaukset niin, että ihmiset tietävät, mikä on vaihtoehtomme. Samalla haluamme rohkaista kansalaisia vaalimaan Suomen itsenäisyyttä ja tuomaan rohkeasti esille oman kantansa EU:n nykyisen kehityksen suhteen. Tähän tarvitaan kuitenkin yleensä niitä, jotka menevät ja tekevät ensin. Me olemme valmiita julkisessa keskustelussa olemaan se taho.

Siitä tietenkin seuraa armoton mustamaalaaminen ja voimakkaat yritykset kääntää viestiä väärään suuntaan. Se ei meitä hetkauta. Ennen demonstraatiotamme luotiin vaikka minkälaisia mielikuvia, joilla yritettiin ohjailla ihmisten ajattelua. Moni sortui niihin ajattelemattomuuttaan. Pyrimme siihen, että vastapuoli provosoituisi, jotta keskustelu saadaan kunnolla käyntiin. Meitä yritettiin syyttää huliganismista, anarkismista, ISIS-riehunnasta, Venäjälle kumartelemisesta jne. Vedottiin, että “älkää vain menkö tekemään demonstraatiotamme ohjelman julkaisun yhteydessä, perääntyminen olisi viisauden merkki”.

Kun sitten teimme suoraselkäisesti sen, mitä olimme luvanneet tehdä, asiaan yritettiin välittömästi hakea uusi tulokulma. Iltalehti valehteli, että EU-lippu olisi sytytetty katseilta piilossa. Tilaisuus videoitiin, ja tallenne löytyy täältä. Videolta selvästi nähdään, kuinka EU-lippu sytytetään kaikkien nähden. Moni yritti heti tapahtuman jälkeen syyttää pelkuruudesta ja kysyi, että jos kerran EU-lipun poltatte, niin ettekö uskalla roihuttaa sitä ilmassa (kuten esimerkiksi ISIS tekee). Me teemme asioita omalla tavallamme, ja hävitämme lipun, kuten se ohjeiden mukaan tuleekin hävittää.

Jokaiselle vaikuttajaksi pyrkivälle tahdon neuvoa seuraavaa: et koskaan pääse vaikuttamaan mihinkään, jos muuttaessasi maailmaa käännät rattia sitä mukaa kuin palautetta tulee ympäriltä. Ajat ojaan, toisten pihoille ja ohi kohteestasi moneen kertaan. Sinun täytyy määrätietoisesti puuttua epäkohtiin ja ajaa suoraan eteenpäin välittämättä huutelijoista. Jos alat kumartelemaan heille, toiselta puolelta huudetaan välittömästi: miksi pyllistät meille?

Muutos ei ole koskaan helppoa ihmisille, ja siksi keskustelun herättäjät joutuvat kokemaan rajua vastustusta. Sen alle ei kannata rusentua, vaan pitää mielessä kokoajan päämäärä.

Asettamamme tavoitteet ylittyivät moninkertaisesti. Olemme saaneet todella paljon positiivista palautetta ihmisiltä, jotka ovat olleet pettyneitä Suomen päätösvallan karkaamiseen EU:lle. Henkilökohtaisestikin olen huomannut, että ohjelma ja demonstraatio tulivat tarpeeseen: olen saanut kiitosta tästä enemmän kuin mistään muusta asiasta, joihin olen ollut aikaisemmin ollut puuttumassa. Samaan aikaan olemme saaneet hyvin paljon kritiikkiä ja vastustusta, mikä on tuonut asialle entistä enemmän näkyvyyttä.

Asiasta keskusteltiin jopa eduskunnan suuressa salissa ja myös eurooppaministeri otti asiaan kantaa. Uutisointi oli käsittämättömän näkyvää ja laajan seurantamme perusteella TV:n ja radion lisäksi verkkomediat tuottivat 47 uutista ja lähteinä olivat ainakin seuraavat toimitukset: Demokraatti, Etelä-Suomen Sanomat, Helsingin Sanomat, Helsingin Uutiset, Iltalehti, Ilta-Sanomat, Itä-Savo, Kaleva, Karjalainen, KD-lehti, Keskisuomalainen, Lapin kansa, Länsi-Savo, MTV Uutiset, Radio Mikkeli, Suomenmaa, Turun Sanomat, Uusi Suomi, Verkkouutiset, YLE ja YLEX. [Listausta päivitetään, kun havaitaan uusia lähteitä]

Tulemme jatkossakin puhumaan liittovaltiokehityksen pysäyttämisen ja Suomen itsenäisyyden puolesta. Meille ominaisilla tavoilla. Tämä oli aloitus ja olemme siihen todella tyytyväisiä. Olemme saaneet mukaan toimintaamme todella paljon asiaosaajia ja uuden ajan viestinnän tekijöitä. Seuraavat projektit ovat jo työryhmien valmistelussa ja ne näkevät päivänvalon ajallaan. Mahtavaa nähdä, kuinka nopeasti työ menee eteenpäin ja kuinka paljon järjestöön virtaa jatkuvasti uusia osaajia.

Lopuksi linkki videoon, josta näet koosteen julkaisutilaisuudesta. [Katso täältä]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat