Sebastian Tynkkynen

Pakkoruotsittaja - tämän päivän Don Quijote

Ruotsin kieli valinnaiseksi oppiaineeksi kaikilla kouluasteilla -kansalaisaloitteen käsittelyä on viivytetty jatkuvasti. Tänään kuitenkin sivistysvaliokunta käsitteli asiaa ja hyväksyi mietinnön, joka vaati aloitteen hylkäämistä. Mietintöön jätettiin neljä vastalausetta. Kokoomuslaisten ja keskustalaisten vastalauseet eivät kuitenkaan ehdottaneet aloitteen hyväksymistä, vaan käsittelivät selvitystoimia = suomeksi: jälleen lykkäystä asiaan, joka on jo täysin selvä. Lisäksi kokoomuslaisten ja keskustalaisten vastalauseissa vaadittiin kansalaisaloitteen hylkäämistä. [Katso täältä]

Ainoastaan Perussuomalaiset sivistysvalionkunnan jäsenet jättivät eduskunnalle menevään mietintöön vastalauseen, jossa vaadittiin kansalaisaloitteen hyväksymistä ja toimenpiteisiin ryhtymistä.

Mietintö menee eduskunnalle käsittelyyn täysistuntoon ensi viikolla, ja silloin kansalaisaloite joko hyväksytään tai hylätään. Vaihtoehdot ovat seuraavat. Kansalaisaloite kaatuu, jos eduskunnan kanta on:

  1. Valiokunnan päätösesitys

  2. Kokoomuslaisten Lauslahden ja Kiurun esitys

  3. Keskustalaisten Kerolan, Puumalan ja Rundgrenin esitys

Kansalaisaloite hyväksytään, jos eduskunnan kanta on:

  1. Perussuomalaisten Elomaan, Kivelän ja Niikon esitys

Jälleen nähtiin se, että ilman Perussuomalaisia pakkoruotsin kaatamisesta ei olisi tullut mitään. Olemme ainoa puolue, joka puolustaa suomalaisten kielivapautta.

Toivottavasti media on yhtä kiinnostunut tulevan viikon täysistunnon äänestyksestä, mitä se oli tahdon2013-aloitteen kohdalla. Kaikki kansalaisaloitteet ovat tärkeitä. Tämä kansalaisaloite on kuitenkin Suomen talouden ja kansainvälistymiskehityksen kannalta merkittävä ja se koskettaa jokaista suomalaista.

Jos kansalaisaloite hyväksytään, päätös sitoo tulevaa eduskuntaa, sillä nykyinen ei ehdi lain valmistelua tekemään.

Ruotsin kielen opiskelusta tehdyt lukuisat tutkimukset osoittavat, että suurin osa kansasta haluaa kielivapauden. Lisäksi kansanedustajien enemmistö puoltaa pakkoruotsista luopumista.

Ylen 2011 vaalikoneessa nykyisten kansanedustajien mielipiteet jakautuivat kaikille pakollisen ruotsinkielen opiskelun lakkauttamisesta luvuin 95-93. Kaudella tapahtuneiden paikkamuutosten seurauksena luvut ovat nyt 98-90.

Ensi viikolla nähdään jännitysnäytelmä vailla vertaa. Silloin nähdään, keneen kansanedustajaan voi luottaa ja keneen ei.

Hesari varmasti tekee ennen täysistuntoa kattavan jutun, jossa selvitetään kansanedustajien kannat kansalaisaloitteen hyväksymiseen, kuten teki edellisen aloitteen kohdalla.

Me taistelemme loppuun saakka. Jos kansanedustajat pettävät lupauksensa ja aloite kaadetaan, lähdemme uudelleen keräämään tarvittavat lomakkeet, sillä kansan kanta pakkoruotsiin on selvä. Suomenkielisten kyykyttäminen saa luvan loppua, ja meidän on saatava alkaa valitsemaan opiskeltaviksi kieliä, joista on meille hyötyä.

Pakkoruotsittajat, taistelette tuulimyllyjä vastaan.

 

Käy antamassa äänesi uusimmassa Iltalehden kyselyssä pakkoruotsista: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015022519258601_uu.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän OlaviSalokangas kuva
Olavi Salokangas

Kiitos hyvästä tarkasta infosta Sebastian. Eduskunnalla on mahdollisuus suuressa mahdissaan hylätä kansalaisaloite siinä missä hyväksyäkin. Järkevät kansanedustajat menettelevät jälkimmäisellä tavalla.

Kansalaisaloitteen allekirjoittaneet eivät väsy kielteisessä tapauksessa keräämästä uudelle valittavalle eduskunnalle uutta samansisältöistä, vääryyden vastaista, kansalaisaloitetta samasta asiasta. Keräysapparaatti on vanhasta muistista hyvässä rasvassa

Minkä siis taakseen jättää, sen edestään löytää, sanoo vanha suomenkielinen sananlasku. Entinen pupukin pisti päänsä pensaaseen, mutta kuinkas kävikään?

Toimituksen poiminnat