Sebastian Tynkkynen

Kivitys

Mitä jos otettaisiin muutama kuvankaappaus arkaluontoisista keskusteluistasi Facebookin inboxissa ja julkaistaisiin koko kansalle? Tai paljastettaisiin, millaisen kielen käyttäjä olet Tinderissä?

Tällainen huolestuttava trendi ottaa tuulta alleen nopeasti, sillä ihmisten tirkistelynhaluja ei estä mikään.

Viittaan nyt keisseistä viimeisimpään: Kankaanniemen tapaukseen. Yksityiselämästä tuli julkista riistaa ja kivet alkoivat lentää. En toista tässä kirjoituksessa niitä lähtökohtia, joista olemme samaa mieltä. Kankaanniemi on pyytänyt anteeksi tekemiään virheitä.

Sillä mitalla, millä mittaamme, tullaan myös mittaamaan. Siitä tämä koko kohu lähti liikenteeseenkin. Jos voimme jotain tästä oppia, niin ainakin sen, ettemme moralisoi muita. Lähes jokainen meistä on tehnyt sellaisia virheitä, jotka paljastuessaan aiheuttaisivat kohun tuttavapiirissämme. Poliitikoilla mediassa. En toivo, että yhtäkään omista yksityiselämän virheistä tullaan käsittelemään sellaisella tasolla, jolle ne eivät kuulu. Samaa toivon kaikkien poliitikkoystävieni kohdalla - puolueesta riippumatta. 

Olen saanut lukuisia seksiviestejä eri julkkiksilta ja joissakin on ollut jopa kuvamateriaalia vehkeistä mukana. Siellä on ollut pappia, poliitikkoa ja pop-muusikkoa tarjolla. Eivät ihmiset niin erilaisia ole, toimivat sitten missäkin roolissa yhteiskunnassa. Minun ei ole pakko reagoida tällaisiin viesteihin mitenkään, vaikka ehdotettaisiin mitä. Enkä varsinkaan ajattele lähimmäistäni ollenkaan, jos valitsen julkisen ryöpytystien lähimmäiseni ohjaamiseksi toivomalleni tielle.

Puolueen sääntöjemme mainitsema kristillissosiaalinen arvopohja mitataan nyt toden teolla. Ja sitä ei mitata sillä tavalla, että teemmekö pesäeron Kankaanniemeen, vaan sillä tavalla, että lähtevätkö kivet lentämään vai eivät.

Tulee mieleeni eräs Raamatun kertomus, jossa Jeesuksen luokse tuotiin aviorikoksesta tuoreeltaan kiinni jäänyt nainen. Jeesus ei anna naista ympäröivälle porukalle mahdollisuutta pönkittää tekopyhyyttään, vaan toteaa: "Joka teistä ei ole syntiä tehnyt, heittäköön ensimmäisen kiven." Kivet jäivät maahan.

Mun mielestä tuossa on sitä jotain. Olipa kyseessä yhteisö kuin yhteisö, meidän pitää olla valmiita ottamaan kiinni, kun lähimmäisemme putoaa ja tehdä tilaa armolle. Se on aitoa kristillissosiaalisuutta.

Tai muussa tapauksessa voidaan kysyä: "Who's next?"


Kirjoitus löytyy myös kotisivuiltani: http://sebastiantynkkynen.com/2015/05/18/kivitys/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Elijas Bijur

Pahaa ja huonoa ei varmaan ole itse tekstiviestien lähettäminen, tai mitä viestejä ne nyt olivatkaan. Karmivinta on se kaksinaismoraali, jota persut ja Toimi Kankaanniemi edustavat ja miten he toimivat ja miten he toimivat.

Juhani Kahela

Kerropa se puolue, jossa ei ole esiintynyt mitään rikosta, rikokseen viittaavaa tai epämoraalista toimintaa.

Käyttäjän JukkaLaitinen kuva
Jukka Laitinen

Tässä voisi kysyä "kuka on edunsaaja"? Vanhan asian esilletuomiseen on ollut jokin motiivi? Kuten aikoinaan presidenttikanppailussa "TOPIn vanhan 10 litran ylimääräisen bensantuontiyrityksen"?

Kuka hyötyy kun Kankaanniemi ei ole mukana ministereitä ja/tai kuhemiehiä valittaessa? Varmasti joku perussuomalainen.

Mitä taas ehdotteluun tulee, julkisuudessa tulisi toimia siten, ettei edes synny epäilystä moraalittomasta toiminnasta, saati jättää savuavia aseita.

Toisaalta onko normaaleilta heteromiemililtä kiellettyä seksuaaalisen kanssakäymisen ehdottelu, ettei synny väitettä seksuaalisesta häirinnästä?

Reino Jalas

Onko jotakin specifistä syytä miksi ko. moralismi tässä kohtaa liittyisi nimenomaan persuihin? Tai siis olisiko tilanne jollakin tapaa erilainen, jos Kankaanniemi olisikin kokonaan jonkin, minkä tahansa muun puolueen jäsen?

Politiikkaan tai annettuihin poliittisiin tai edes moraalisiinkaan lupauksiin tms. koko juttu ei liity oikein kuinkaan. Mutta luottamusasema totta kai mureni alta. Toimi saanee olla rivikansanedustajana seuraavan 4-vuotiskautensa.

En koeta selitellä Kankaanniemen puolesta yhtään mitään. Kun mies soppansa keittelee, niin eiköhän sama mies sen keitoksensa vähitellen syöskentele pois myöskin. Ei siinä oikein kovin paljon muut voi auttaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kankaanniemi oli kristillisdemokraattien puheenjohtaja ja ministeri, kaikin tavoin moraalin ja kunnian esikuva kannanottojensa perusteella. Kuten eräässä toisessa blogissa totesin, ehkäpä seura tekee kaltaisekseen.

Dostojevski kirjoitti kirjassaan Karamasovin Veljekset, että "mikään ei hivele vahingoniloa niin paljon kuin nähdä vanhurskaan lankeavan".

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

en nyt sanoisi moraalin mutta tietynlaisen toisten tekemisten kyttäilyn ja kaksinaismoralismin.

mä en oikein jaksa tajuta mitä muiden seksielämä kuuluu toisille. jokainen pankoon ketä tykkää ja menköön naimisiin kenen kanssa tykkää.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Niin, tässä on monta seikkaa, millä vahingoniloamme ruokitaan. Uskontoon vahvasti tukeutuva mies heitti viimeisenkin vaatteen, heittäytyi irstailijaksi. Ja jäi ilman!

Kankaanniemeä tämä kaikki ei taida kivisateessa naurattaa, mutta kyllä kai hänkin tästä ajan kanssa löytää vähän huumoriakin. Minä ainakin löydän. Jo nyt.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kun hätä on suurin on apukin lähellä:

"Saisi Toimi tulla matkaani viikoksi niin tulisi siitäkin oikea mies", puoluetoveri Teuvo Hakkarainen kommentoi Toimi Kankaanniemen (ps) seksiviestikohua Seiskalle.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015051919717187_u...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #36

Hakkarainen vaikka on huhaaislamvastainen ei ole kuitenkaan henkisesti nuiva joten naiset eivät häntä karta.

Käyttäjän optimisti kuva
Juhani Niinipuu

En näe seksiviestittelyä hyväksyttävänä, vaikka joku muukin on toiminut niin. Minä en toimi noin, enkä ole moiseen somessa törmännyt.

Teen omat johtopäätökset, eli Kankaanniemen uskottavuus on ottanut kovan kolauksen. Siinä asemassa olevan varatun miehen seksiviestittely on naurettavan typerää.

Sitäpaitsi kansanedustajalta pitäisi olla vara odottaa korkeampaa moraalia kuin ei-julkisuuden henkilöiltä. Itsepähän ovat asemaansa hakeutuneet.

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila

Sebu: virhe on virhe mutta toistuessaan se on tapa.

Et taida kovin suuresti arvostaa parisuhdetta, avioliitosta puhumattakaan. Sen kyllä arvasinkin.

Tämä kirjoitus oli läpeensä opportunistinen. Puhiksena Sinunkin olisi hyvä käydä parilla kriisiviestinnän oppitunnilla.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Vahingonilo on vilpitöntä kun äärimoralisti yllätetään housut kintuissa. Ei kannata yrittää viedä kansalta halpaa hupia, jota persut meille toistuvasti ja kosolti tuottavat.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Hupiahan kansa kaipaa. Ja sitä se saa.

Eipä tarvitse kenenkään keskittyä oikeisiin asioihin kun voidaan porukalla lyödä käsiä polviin ja nauraa hairahtaneelle "äärimoralistille".

Turhaa ja lapsellista. Sopii suomalaisille.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sirkushuveja ollaan saatu, ullakolla olisi leipää, mutta lapset ovat nälissään syöneet tikapuut.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #10

Olikohan alkoholilla osuutta tapauksen yhteydessä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #11

Että oliko hotellihuoneen minibaari jo tyhjennetty puoluetuen avulla ?

Käyttäjän TinoVlkki kuva
Tino Välkki Vastaus kommenttiin #11

Mieshän oli käynyt vain ehtoollisella ; )

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Kuinka moni mies on todella saanut näitä seksiviestejä naisilta ja vielä näin usealta taholta kun annetaan ymmärtään? Herättää kummastusta, kun toisien korkeammassa asemassa olevien herrojen tarvitsee itse lähetellä näitä viestejä kuten Ilkka Kanerva ym.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Aikalailla kaksinaismoralistista on valtamedian kivitys ollut tässä(kin) tapauksessa.

Kysymykseen, mitkä olivat naisten motiivit mennä juoruamaan medialle, ei ole näkynyt vastausta. Vaikka ei hyväksyisi Kankaanniiemen tökeröjä sosiaalisia taitoja, on tämä kivien heittäminen kaikilta muilta syntisiltä ollut tolkutonta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka
Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Motiivina näyttää olleen paljastaa Kankaanniemen harrastama kansinaismoralismi. Antaa ymmärtää yhtä, tekee toista ja lopuksi yrittää peitellä jälkensä. Järkähtämätön moraalinvartijamme.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Hyvät persut. Mikä onkaan tarinan opetus? No se, että kun seuraavan kerran ilkutte ja heitätte herjaa ilkkakanervien tekstiviesteistä tai paavoarhinmäkien sammumisesta, niin pitäkää mielessä, että palaa se sauna teilläkin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Laaksonen,sovitaan Ukrainan facistihallinnonkin olevan Kankaanniemen ansiota.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Tarinan opetus onkin siinä että se sattui miehelle josta vaalikarja sellaista vähiten olisi voinut odottaa. Siveyden sipuli.

Muutamalle hitaammalle tuli varmaan yllätyksenä sekin että kirkasotsaisimmatkaan poliitikot eivät aina ole sitä mitä väittävät, tai edusta sellaisia arvoja joita itse saarnaavat. Ihan kaikille se ei tosin ollut mikään uutinen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Koira heiluttaa häntäänsä, mutta Kankaanniemen kohdalla "häntä" heilutaa miestä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä Raamattussa käy ilmi, että suurin häntyri oli KUNINGAS DAAVIT, tapatti Uuriankin jotta pääsi Batsepan pukille.

Absalomin viljellessä isänsä vaimoja eivät enään Taavetille kelvanneet, vaan pantiin leskien taloon asumaan.

Sama Taavetti kelpasi kuitenkin Jeesuksen esi-isäksi.

Tuollainen ylikorostunut seksuaalisuus oli arvossaan vanhanliiton aikaan, kyllä Kankaanniemi ja Kanerva ovat kärpässarjalaisia kuningas Taavettiin verrattuna.

Arto, sinuako ei häntäsi ole kuljettanut, minua on kyllä kuljettanut, sillä seksi on neljännellä tilalla tärkeysjärjestyksessä veden, unen ja ravinnon jälkeen.

Tapaus on malliesimerkki Kankaaniemen kokemattomuudesta naismarkkinoilla.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Aimo, toki, toki, mutta olen yrittänyt elää niin, ettei k...i ja järki seisoisi yhtä aikaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #27

Uskon kyllä, että olet yrittänyt, mutta oletko satavarmasti myös onnistunut, sillä poikkeushan vahvistaa säännön, ei tarvitse vastata, sillä sinullekin kuuluu intimiteetti suoja.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Toimi Kankaanniemi on itse ollut poliitikkona viskomassa kiviä seksuaalivähemmistöjen päälle, mutta Sebastian on tietenkin niin nuori, ettei sitä voi omakohtaisesti muistaa ja moni vanhempi haluaa unohtaa.

Vuonna 1996 Kankaanniemi luovutti Eduskunnalle addressin, jossa vastustettiin parisuhteiden rekisteröintilakia. Addressin johdannossa todettiin, että ovat kuoleman ansainneet. Kankaanniemi rinnasti myös homoseksuaalit kleptomaaneihin, joiden parisuhteiden aseman edistämisen eteen ei saa tehdä mitään.

Olen pahoillani Kankaanniemen läheisten vuoksi. Olen pahoillani äänestäjien puolesta, joilla on ollut hänestä varmasti jokseenkin vastakkainen kuva.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

M.T:"..ja moni vanhempi haluaa unohtaa."

Itse en mielelläni unohtaisi, vaan päin vastoin..haluaisin että tämä tapahtuma ja adressi linkattaisi johonkin mistä me kaikki voisimme tämän tapahtuman ja adressin sisällön nähdä. Nyt on pikkasen sellanen tunne, että jossain on joku raamatunlause ja sitten Kankaanniemi ja sitten se haluaakin jo tappaa kaikki homot tjms.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Valitettavasti on tyydyttävä printtimediaan.

Ristiretki Via Dolorosa ry:n puheenjohtajan Lauri Jakkilan ja tuolloin SKL:n kansanedustajan Toimi Kankaanniemen toimesta kerättiin addressia parisuhteiden rekisteröintiä vastaan alkuvuodesta 1996. Kankaanniemi oli luovuttamassa addressia silloiselle oikeusministeri Kari Häkämiehelle 12.3.96. "Ovat kuoleman ansainneet" addressin johdannossa herätti silloin laajaa keskustelua painetussa sanassa, johon osallistuin kohtalaisen aktiivisesti. Keskusteluja ja uutisia löytää mm. seuraavista lähteistä:

IS 15.3, 24.3, 25.3, 27.3.1996.
HS 13.3.1996.

Samoihin aikoihin homoseksuaaleja sairastui ja kuoli hankittuun immuunikatoon. Tehokkaita lääkkeitä ei vielä ollut saatavilla. Se antoi oman osuutensa Raamatulla lyömisen kohtuuttomuuteen. Kankaanniemi rinnasti IS:n ja HS:n siteeraamassa lausahduksessa homoseksuaalisuuden tuomittavana viettinä kleptomaniaan ja aviorikokseen. Olemmeko päätyneet samaan paattiin, Toimi hyvä?

Pahoitteluja Kankaanniemi ei milloinkaan julkisesti esittänyt. Palaute kritiikkiin oli ylimielistä ja ivallista.

"Jumala armahtaa, minä en"
Tony Halme, PS

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sebastian on kuitenkin seksuaaliseen vähemmistöön kuuluvana antanut anteeksi puoluetoverinsa näkemykset jo poliittisen uransa jatkuvuuden vuoksi.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Ei tullut Sebastianille mieleen että nuo naiset eivät välttämättä halunneet saada noita viestejä. Silloin oli kyseessä seksuaalinen ahdistelu eli häirintä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tottakai halusivat saada jonka nyt tuovat ylpeillen esille Ruususen tavoin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Enpä olisi lainkaan varma. Ikäisilleenköhän Kankaanniemi niitä lähetteli?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #28

S.N:"Enpä olisi lainkaan varma. Ikäisilleenköhän Kankaanniemi niitä lähetteli?"

Varma en voi olla itsekään, mutta ihmettelen kuitenkin tätä kommenttia. Jos yhtään on seurannut lehtiä, tahi muuten jonkunlainen käsitys elosta, niin varmasti huomannut että aika useasti vanhemmalla miehellä on nuoria naisia. Vanhemman naisen suhde taas nuorempaan mieheen ei ole niin yleisesti ollut mielestäni tapetilla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #38

? Jotkut naiset pitävät vanhemmista miehistä, jotkut eivät, ja Kankaanniemihän lähetteli viestejään useammalle. Ja uutisoinnin mukaan useamman viestin samalle, välittämättä siitä ettei saanut vastaavaa palautetta.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #39

S.N:"?"

Itse siis arvelin sinun tarkoittaneen tuota "ikäisilleenkö lähetti"-kommenttiasi vastauksena Aimon epäilykseen siitä että "naiset halusi ite".
Ymmärsin siis sinun tarkoittaneen sitä ettei nuoret naiset voisi haluta Toimilta sekstareita, vaan pitää olla vanhempaa väkeä, tahi ainakin Toimin ikäluokkaa.
Omana mielipiteenäni sitten totesin, että nuoret naiset ovat useastikin vanhemman miehen perään..sillä pitää vaan olla joko rahaa, tahi valtaa. Mieluummin tietysti molempia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #48

Tekstareita en ole lähetellyt, mutta minulla on 18 vuotta nuorempi vaimo, mutta ihme kyllä yhteiset lapsemme ovat samanikäisiä jokainen yksilönä.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Vanhasella ja Ruususella oli seurustelusuhde. Kankaanniemi lähetteli viestejään kelle nyt sattui huvittamaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #29

Pauli V.,

Mistä tämä sisäpiiritieto, Toimiko itse kertoi sinulle ?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #53

Eikö ole aika todennäköistä, että hän on lähettänyt viestejä kelle häntä on huvittanut niitä lähettää? Tuskinpa häntä on niihin pakotettu.

Minna Eerolainen

Itselle sallittaisiin kaikki, kuitenkin aviossa elelevä mies ja muilta ollaan kieltämässä asioita, tuo suunnaton tekopyhyys tässä tökkii. Vaikuttaa siltä että persujen sisältä haluttiin Toimi syrjään ja viestit vuodettiin nyt sopivasti hallitusneuvottelujen aikaan julkisuuteen. Cui bono?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persujen sisällä kulkee skisma arvokonservatiivisten ja nuivien välillä. Nuivat haluavat saada homot (mutta ehkä ei lesboja) puolelleen ja arvokonservatiivit koko ajan sabotoivat tätä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Miehen on varsin helppoa torjua seksiä vaativaa naista toteamalla "ettei tämä peli vetele"

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eiköhän tuo liene naiselle vielä helpompaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tynkkysen huoli puolueen sisäisestä kivittämisestä on todennäköisesti aiheeton. Soini ei halua keskustella, Hakkarainen on jo luvannut auttaa Kankaanniemeä kunnon mieheksi joka pääsee myös tositoimiin ja johtavat PS-naiset vaikenevat kuin muuri.

Vaikka kyseessä on valitettava inhimillinen tragedia, en ymmärrä Tynkkysen apologisointia. Se, että Tynkkynen on saanut härskejä viestejä, ei vaikuta mitenkään siihen, että puolueorganisaatiossa toimivia naisia on pidetty ikävässä välikädessä. Nostan hattua noille naisille, että laittoivat pisteen tuolle. Se, mitä se merkitsee yksilön tasolla on tietysti surullinen asia.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kankaanniemi ja nyt Tynkkynenkin näyttävät menevän sen taakse, että anteeksi ollaan pyydetty. Ja kaikkien tulisi nyt anteeksi antaa. Ei tämä kristillisyyden vaatimus uppoa kuin vanhoilliskristillisissä piireissä. Niissähän jopa lapsiinkohdistuneet rikokset peitetään, kun syyllinen pyytää anteeksi. Ja anteeksi on annettava.

Naiset eivät näyttäneet ilahtuneilta seksiviesteistä alunperinkään. Viestittely oli karkeaa ja ahdistelevaa. Luulisi teidän puolueen aktiivien olevan naisten puolella, ahdistelua vastaan. Tynkkynen näyttää valmiilta heittämään kiven uhreja päin.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Yksi tärkeä pointti on se, että facebookissa on vain hyväksyttyjä "ystäviä". Ainakin itselläni.
Mikäli joku lähettelisi sopimattomia viestejä poistaisin listoiltani.

Taitavat Vanhaset, Kanervat ja nyt sitten Kankaanniemi olla naisasioissa aika vietävissä kun lankeavat ko. juttuihin!

Vaarallisimpia ovat välivaltaiset ja muilla tavoilla naisia alistavat miehet!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tässä yhteydessä mukava krijoitusvihre tuo "välivaltainen". ;)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No ei ole mukava. Anita on ihan oieassa paitsi että Anitalta puuttuu valta-analyysi. Valta-asemassa oleva mies voi dissata ja nolata naisia kun taas yhtä nuiva henkilö ilman valta-asemaa usein tarttuu nyrkkiin.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Itse en ole lähetellyt herutusviestejä naispuolisille puolue- tai työtovereille. Jossain muussa kontekstissa joskus ehkä, joskus ehkä vähän tökeröitäkin. Muissa asioissa varmasti on tullut sanottua jotain tyhmempääkin. Varmasti jokainen on.

Mutta se ei olekaan tämän kohun pointti.

Vaan se, että Kankaanniemi on naimisissa ja ajanut poliittisella urallaan sellaisia "kristillisiä perhearvoja", joiden vastaista tämä toiminta on varsin jyrkästi. Ongelma ei ole Kankaanniemen tökerö herutus vaan räikeä kaksinaismoralismi. Se, että jopa puolueen puheenjohtajana toiminut auktoriteetti sortuu sellaiseen, minkä kategorian ilmiöiden vastustamisella on uransa rakentanut. Vastustanut seksilinjoja, sukupuolineutraalia avioliittoa ja muuta sellaista.

Jopa Perussuomalaisten Soini ja Lindström ymmärsivät tämän ristiriidan, mutta nähtävästi alemmat kerrokset ovat sitten jopa vähemmän viisaita.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Anteeksi kirjoitusvirheeni! Sini naisena ymmärsi mistä on kysymys. Vanhanen, Kanerva ja Kankaanniemi olivat tai ovat naimisissa olevia miehiä ja vastuullisessa asemassa. Kyllä ristiriita on ymmärretty.

Marko en usko, että jokainen mies puhuu "vähän tökeröitä". Mikäli sellaista tapahtuu siinä ko. mies kyllä menettää arvostusta naisen silmissä. Fiksu nainen ei kyllä lähde niitä lehtien palstoilla repostelemaan. Oli sitten pääministeri tai ei!

Elijas Bijur

Ero kuitenkin syntyy siinä, että sekä Kanerva että Vanhanen eivät olleet naimissa kuten Kankaanniemin on. Kanervalla oli vain löyhä naissuhde ja Vanhanen aivan vapaa ja villi poikamies, jonka eukko oli lähtenyt.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nyt siis Anita olet tuomitsemassa puoluetoverisi tai puolueesi yheistyöverkostoon kuuluvat naiset vähemmän fiksuiksi kun suivaantuivat Kankaanniemen jatkuvaan setstailuun joka sitäpaitsi oli kaikkea muuta kuin seksuaalisesti kiihottavaa, sehän oli pelkkää kylmää ja tökeröä seksuaalista häirintää.
Eikös se nyt kuitenkin ole Kankaanniemi eikä ne naiset joka on mokannut ihan vaan henkistä laiskuuttaan.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

S.L:"..joka sitäpaitsi oli kaikkea muuta kuin seksuaalisesti kiihottavaa,"

Joko se sieltä Koivukylän päämajasta tulee määritteet siitäkin, mistä saa kiihoittua, tahi ei?

Ja tosta toisesta kommentista poimisin ton "valta"-juttusi. Nyt siis kyse vanhemmanpuoleisesta kansanedustajasta, ei mistään amerikan presidentistä. Jos sitä mieltä että tollasen kansanedustajan edustama "valta" kiihottaa naista, niin arvostukseni tota sukupuolta kohtaan laski taas pari piirua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #56

Anna laskeutua vaan. Siis arvostuksen. Ihan inhimmillistä se on ihailla vanhempia maailmaa nähneitä miehiä kulttuurissa joka nostaa juuri sellaiset miehet jalustalle.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Kanerva ja Vanhanen eivät ole puoluetovereitani. Kankaanniemi on itselleni uusi ja melko tuntematon "puoluetoveri".
Minusta kaikki kolme toimivat "samantyyppisesti" näissä ko. jutuissaan. Nehän eivät ole hyväksyttäviä kenenkään kohdalla.

Olen itse senverean "miesmäinen", että odotan myös naisten lopettavan HETI ko. tyyppiset keskustelut! Luurin voi sulkea ja poistaa ko. henkilö facebook-listoilta!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta kun kaikki tapahtuu hierarkisessa ja kasvavassa systeemissä. Naiset ehkä halusivat päteä ison puoluepampun ja lahkogurun Kankaanniemen silmissä ja ehkä jotkut luottamustoimet kiikastivat. Sitten yrittivät ymmärtää ja vasta sitten saivat kuulla että eivät olleet ainoita jotka näitä "helmiä" saivat. Ihan inhimmillistä kun on kysymys menestyvän uuden puolueen ympärille muodostuvasta kulttuurista missä tietysti ollaan toiveikkaina mukana kun vielä tuleva ministeri tai puhemies osoittaa ystävällisyyttä (ensin). Sitäpaitsi jotkut ehkä tekivätkin niinkuin sinä näet suositeltavaksi. Yleensä vahavat ja hyvän itsetunnon saaneet naiset pystyvät hakeutumaan seuraan jossa heitä oikeasti arvostetaan, Mutta sitten on ikävä kyllä paljon nuoria ihmisiä jotka ovat epävermoja eivätkä omaa hälytyskelloja varsinkaan kun on kysymys uskovaisesta miehestä ja kuka ties naiset olivat samasta lahkosta.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Kankaanniemi muka sairauslomalla!!!!! mikähän lienee tautidiaknoosi? Käsittämätöntä että mies saa sairauslomaa siitä syystä että ei ilkeä mennä eduskuntaan. Ja tästä maksetaan vielä palkkaa, moraalitonta. Olisi kohtuullista palauttaa maksettu palkka ko ajalta.

Heli Hämäläinen

Kerro sinä puolestasi miten Toimi Kankaanniemi on kohdellut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen jäseniä lähimmäisinään niin kerron sinulle miten häntä tulisi kohdella.

Anteeksi antaminen on vaikeaa, mutta jos ei anna anteeksi, ei voi myöskään saada anteeksi.

Toimituksen poiminnat