Sebastian Tynkkynen

Miten kenellekään voi tulla yllätyksenä, että vastustamme monikulturismia?

Lainaus Ilta-Sanomien uutisesta:

 

Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlund pitää uskomattomana, että kansanedustaja ja erityisesti hallituspuolueen kansanedustaja voi kehottaa taisteluun monikulttuurisuutta vastaan.

– Mikäli perussuomalainen puolue ei reagoi tähän, se osoittaa, että perussuomalaiset hyväksyy rasistisen ajattelun.

 

Tämä monikulturismia kannattava professori voi pitää omaa ajatteluaan omasta mielestään parhaana ja sen pohjalta vaatia muita toimimaan ajatustensa mukaisesti. Mutta tällainen toisten yläpuolelle asettuminen on turhaa huutamista seinille. Oikeuslaitoskaan ei tue Grönlundin näkemyksiä.

Pitänee varmaan muistuttaa, että Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön älyttömiin tukipäätöksiin Perussuomalaisille Nuorille vaikutti poliittiset mielipiteemme. OKM perusteli, että nuorisojärjestömme näkemykset ovat ristiriidassa nuorisolain arvopohjan kanssa. Todistusaineistoksi oli otettu kuvankaappauksia sivustoiltamme, joissa vastustettiin juuri monikulturismia. Veimme asian korkeimpaan hallinto-oikeuteen, ja OKM:n tekemä tukipäätös kumottiin lainvastaisena.

Kenenkään kansanedustajan erottamista ei tulisi edes harkita sen vuoksi, että on vastustanut monikulturismia julkisesti. Monikulturismi on ideologia ja sillä ei ole mitään tekemistä rotuvihan tai rasismin kanssa. Jos on valmis kannattamaan monikulttuurisuutta, on myös valmis kantamaan seuraukset. Viimeisin esimerkki mainittakoon tältä päivältä “monikulttuurisesta paratiisista”: YLE: Lehdenjakaja lähellä räjähtää Malmön iskussa – "Tuntui kuin olisin ollut takaisin Syyriassa"

Minä en halua Ruotsin kaltaista painajaismaista yhteiskuntaa, jossa ihmiset eivät pysty elämään toistensa kanssa eri alueilla, koska heidän edustamansa hyvin erilaiset kulttuurit sotivat toisiaan vastaan. Tätä ei halua myöskään puolueeni. Haluan tukea turvallista yhteiskuntakehitystä, jossa kenenkään ei tarvitse pelätä liikkuessaan kaduilla, eikä virkavaltaa kivitetä heidän suorittaessaan tehtäviä.

Niille, joille tuli yllätyksenä, että Perussuomalaiset vastustavat monikulturismia, luettakoon puolueen virallisia kantoja suoraan ohjelmasta:

“Ei-työperäiset maahanmuuttajat hakeutuvat niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa mielellään suuriin kaupunkeihin. Koska heidän asumisensa jää suurelta osin julkisen sektorin järjestettäväksi ja maksettavaksi, he kasautuvat tiettyihin kaupunginosiin. Tämä, samoin kuin paikallisten koulujen ”monikulttuuristuminen”, puolestaan työntää maksukykyisiä asukkaita pois näiltä alueilta. Lopputuloksena on lähinnä maahanmuuttajien asuttamia gettoja, jotka toimivat kasvualustana mm. uskonnolliselle radikalismille, ja joiden sisällä asuvilla ihmisillä on hyvin vähän kosketuspintaa muuhun yhteiskuntaan.”

Monikulttuurisuuden nimiin vannovassa politiikassa on korostettu tulijoiden oman identiteetin, kulttuurin, uskonnon ja erityislaatuisuuden säilyttämistä, tarvittaessa yhteiskunnan tukitoimin, esimerkiksi järjestöille myönnetyin tuin. Katsomme, että yhteiskunnan ja veronmaksajan tehtävä ei ole tukea tänne vapaaehtoisesti muuttavien ihmisten identiteettiä tai uskonnonharjoittamista. Maahanmuuton ja monikulttuurisuuden ympärille on rakentunut kuntien ja valtion kustantama neuvojien, konsulttien, koordinaattoreiden ja moninaisuustutkijoiden verkosto, joka elää maahanmuuton ongelmista. Tätä virkakuntaa tulee karsia ankaralla kädellä.”

“Suomen on irrottauduttava siitä 25 vuotta jatkuneesta ajatuksesta, että maahanmuutto ja monikulttuurisuus sinänsä olisivat tarpeellisia tai tavoiteltavia asioita.”

Perussuomalaisten Nuorten periaateohjelmassa puolestaan mainitaan:

“Pidämme parhaana mahdollisena sivistyksellisenä lähtökohtana länsimaista kulttuuria, antiikin filosofian perintöä, kristillistä etiikkaa ja valistuksen tieteellis-humanistista ajattelutapaa, joista suomalaiset ovat yhdessä luoneet omaleimaisen elämäntapamme perustan. Perinteinen vasemmisto kautta Euroopan on ottanut kiintotähdekseen monikulturismin, joka on kommunismin kaltainen utopistinen yhteiskunnallinen kokeilu . Maksumiehenä on eliitin sijaan tavallinen peruskansalainen.”

“Suomen tulee vaalia kansallista yhtenäisyyttä monikulttuurisen valtioideologian sijaan.”

Ihmettelen, miten niin monelle on Immosen Facebook-päivityksen myötä tullut yllätyksenä, että liikkeemme vastustaa monikulttuurisuutta. Se on lukenut selvästi ohjelmissa ja siitä on puhuttu moneen kertaan aikaisemminkin.

Immosen päivityksen kielikuvallisuus avaa portit tulkitsemiselle ja siinä on varmasti pohdittavaa jokaisella vaikuttajalla, kuinka lyyrisiä ilmaisuja poliitikon kannattaa käyttää linjatessaan. Lyyrisetkin ulostulot otetaan kannaottoina, ja jos ilmaisut eivät ole poliittiselle vastustajalle eksakteja, hän pyrkii vetämään ne omaan suuntaansa ja hyökkäämään päälle. Tämä on jokaisen politiikon oma valinta jaksaako käydä läpi mediamyllyä ja kertoa itse, mitä kielikuvien taakse kätkeytyy. Jos päivityksen takana olisi rotuvihaa, tottakai tällaisen tulkinnan pohjalta teko olisi tuomittava. Tunnen Ollin henkilökohtaisesti, enkä ole millään tavalla kokenut häntä sellaiseksi. Monikulttuurisuutta on vastustettu retorisesti voimakkaasti muuallakin maailmassa. Esimerkiksi Britannian pääministeri David Cameron puhuu suorastaan “sodastaan monikulttuurisuutta vastaan”.

Heille, joilla on vielä virheellinen käsitys siitä, että monikulttuurisuuden vastustaminen tarkoittaisi rotujen vastustamista, on kerrottava muutama ihan perusasia. Isänmaallinen ihminen voi olla kuka tahansa mistään biologisista ominaisuuksistaan riippumatta. Johtamani nuorisojärjestön tummaihoiset muista maista kotoisin olevat jäsenet eivät tue monikulttuurisuutta, koska he haluavat elää turvallisessa suomalaisessa yhteiskunnassa meidän pelisääntöjemme mukaan. Aika monesti kuulee sopeutuneiden maahanmuuttajien suusta, että he asuvat Suomessa juuri sen vuoksi, että eivät kaipaa edellisen kotimaansa sairasta kulttuuria. Ja sen ääneen sanomisessa ei ole mitään pahaa.

Jokaista yksilöä tulee rakastaa ja kunnioittaa sattuipa sitten olemaan mitä rotua tahansa. Sen sijaan huonoille kulttuurisille vaikutteille voidaan sanoa reilusti ei, esimerkiksi naisten oikeuksien polkemiselle ja väkivaltaiselle radikalismille. Kyse on sekä tulijan että vastaanottajan edusta. Kuten myös kansakunnan edusta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

37Suosittele

37 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (132 kommenttia)

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Sitä minä tässä olen pohtinut, että syyllistyikö Olli Immonen johonkin rikokseen käyttäessään perustuslaillista sananvapauttaan aika vahvoin sanankääntein?
Itse en oikein vahvaan arviointiin kykene, koskapa tuo kirjoituksessa käytetyn kielen osaamiseni ei ole riittävän vahvaa.
Suomenkielisten referointien mukaan kansanedustaja Olli Immonen ei ymmärtääkseni syyllistynyt kirjoituksellaan mihinkään rikokseen?
En löydä kirjoituksesta laittoman uhkauksen, kiihottamisen kansanryhmää kohtaan, kunnianloukkaus rikoksen, rikokseen yllyttämisen, julkisen kehottamisen rikokseen, sotaan yllyttämiseen tai laittoman sotilaallisen toiminnan etc. tunnusmerkistötekijöitä?
Jos kirjoitus sisältää ns. rasistista kiihoitusta sillä tavoin kuin se on lainsäädännössämme kuvattu, niin haluaisin saada opastusta tästä asiasta?
Miksi minun tai ylipäätään kenenkään muunkaan Perussuomalaisen pitäisi julkisesti irtisanoutua tuosta kirjoituksesta?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Poliisin mielestä Olli Immonen syyllistyi Valtiopetoksen valmisteluun.

http://thomaselfgren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1989...

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Ymmärtääkseni kyseessä on Ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) paikallispoliitikon kirjoitus.
Kirjoittaja on kyllä ymmärtääkseni Keskusrikospoliisin rikosylikomisario ja tutkinnanjohtaja, mutta en löytänyt kirjoituksesta esitutkintalain mukaista esitutkinnan käynnistämiseen liittyvää arviointia?

Kyseessä oli siis vain yhden toisenlaista poliittista ajattelua edustavan poliitikon yksittäinen mielipide!

Jäämme siis toistaiseksi odottamaan esitutkinta / syyttäjäviranomaisten linjausta tähän Facebook päivitykseen?

Toisaalta julkisessa keskustelussa on toisten poliittikkojen toimesta käytetty asianomaisesta sellaisia nimityksiä, että niiden osalta ehkä Rikoslain 24 luvun (Yksityisyyden, rauhan ja kunnian loukkaamisesta) 9 § Kunnianloukkaus tai 10 § Törkeä kunnianloukkaus tunnusmerkistötekijät ovat jo täyttyneet?

Ei kai poliitikkoakaan voi nimitellä aivan miten tahansa?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #24

Näyttää voivan, jos itse töissä KRP:ssä. Tutkinta tai syyte päälle, paita pesty.

Millainen on Suomalaisen poliisin uskottavuus tämän jälkeen?.

Lauri Wirén

Näkikö joku virkamerkin? Taisikin olla rkp:läinen blogisti.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #28

"Poliisi ja kunnanvaltuutettu. Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille. "

Siellä se on rohviilissa heti kuvan jälkeen ja näkyy olevan tärkeimpänä kun kirjoittaja esittelee itsensä.

Esa Niemi

Poliisia on syytä uskoa kun ilmoittaa asemakseen poliisin. Poliisin vihjailu olisi hyvä tutkia poliisitutkinnassa koska syytökset valtiopetoksesta ovat jo kovan luokan syytöksiä etenkin kun poliisi langettaa epäilyn luottamusasemassa toimivan kansanedustajan harteille. Immosen oikeusturva ja asema voi myös edellyttää, että poliisin esittämät syytökset tutkitaan.

Mikäli valtiopetoksesta ei ole kyse, niin poliisin arvovalta murenee kun poliisin asemaa käytetään puoluepolitiikkaan ja tämä olisi RKP:ltä härski veto ja varsin epätoivoista käytöstä.

Professori meni jo munaamaan itsensä kun ei osannut edes englantia eikä ymmärrä mitä -ism tarkoittaa sanassa multiculturalism. Turun yliopistolle myös melkoinen haitta.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #32

Mikäli blogisti rehvastelee ammatillaan ja virallaan, niin silloin on -kuvainnollisesti- syytä poistaa varmistin pistoolista.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #38

Oletko varma ettei se poliisi ole jo siinä vaiheessa poistanut ?
"Poliisi ampui tiskikoneeseen – sakot tuli"
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-143796837921...

Janne Pohjala

Nyt putosin Efgrenin prustelusta. Että olisi valtiopetus jos kansanedustaja ehdottaa ääneen yhteiskuntajärjestyksen muuttamista?

Onkohan Elfgreen nyt miettinyt että jos kansanedustaja ei sitä saa ehdottaa, niin kenellähän siihen sitten edustuksellisessa demokratiassa mahtaisi olla oikeus?

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Ahahaa :D parasta!

Vasemmisto saa hurmoksessaan veisata eduskunnassa vallankumouksellisia taistelulauluja niin kuin lystää.
http://ollimarkkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1990...

Jarmo Skog

Minä kun luulin, että tämä oli vain Ollin yksityisajattelua, mutta näköjään Sebastiankin on samaa mieltä! Tätähän voisi luulla jopa puolueen linjaksi!

Mutta kun Sebastian nyt avaat Ollin yksityisajattelua, mitä Olli ei itse tee, niin kerropa millaiseen taisteluun tässä kannattajia kehoitettiin ja mihin loppuun asti? Pitäisikö alkaa perustamaan kaarteja ja jakaa kiväärejä?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Mitämäs tuota pohtimaan, kun keskusteluissa on käynyt ilmi jo, että jokin henkilö on tehnyt rikosilmoituksen, koska tutkimuspyyntö ei riittänyt.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kun Immonen on itse kansanedustaja, pitää vain ihmetellä sitä tapaa, miten hän yrittää viedä asiaansa eteenpäin politiikassa. Julkisuutta tuli kyllä roppakaupalla mutta tuliko kannatusta, siitä en ole aivan varma.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Aika monesti vuosikymmenten mittaan on kuullut maasta maahanmuuttajien suusta, että he asuvat esimerkiksi Saksassa tai Tanskassa juuri sen vuoksi, että eivät kaipaa edellisen kotimaansa sairasta kulttuuria. Ja sen ääneen sanomisessa julkisesti saksaksi tai englanniksi ei ole mitään pahaa, mutta äidinkielellä pitää katsoa kenen kanssa puhuu, ettei keskustelukumppani ole vaikka persu.

Jussi Halla-aho kirjoittaa Facebookissa, että Jarmo Keto kirjoitti toistaiseksi parhaan kommentin käsilläolevaan kohuun, ja tuossa blokikirjoituksessa lukee:

”Immonen on tervetullut edistämään tavoitteitamme niin kuin hän on tehnyt ennenkin: terävästi argumentoiden ja faktatietoon pohjaten. Jos asiaa kuitenkin tahtoo viedä eteenpäin uusnatsitunnusten katveessa, se täytyy tehdä muualla.”

http://www.jarmoketo.fi/immonen-on-isanmaan-mies-j...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kerro meille, Sebastian, että keitä ne viholliset keskuudessamme ovat, joita vastaan meidän täytyy sotia? Täytyyhän jonkun tietää. Poliittiset ohjelmanne kyllä tiedetään.

Ruotsi ei ole mikään painajaismainen yhteiskunta. Jos olisin ruotsalainen, naurattaisi jo tämä oululaispoliitikkojen Ruotsin demonisointi. Immonen jopa aivan pokkana toivotti Suomen kansalaista muuttamaan sinne ikään kuin rangaistuksena häneen kohdistuneesta kritiikistä (ja ruotsinkielisyydestä). Täysin törkeää käytöstä päättäjältä.

Lisäksi sinulla näyttäisi olevan paha väärinkäsitys siitä, mitä on isänmaallisuus ja mitä kansallismielisyys, ja mitkä niiden erot ovat.

Katsokaa ihmeessä Atik Ismailin Facebookia tänään. Sopii erityisen hyvin nuorille oululaispoliitikoille, jotka uskovat olevansa isänmaallisia.

Lauri Wirén

Ruotsista löytyy mielipidevainoille sopivampi poliittinen ilmasto. Siellähän monikulttuurisuus on virallinen valtionideologia, jonka nimissä voi tehdä melkein mitä vain. Grönlundin vainoharhoille löytyisi sopivampi maaperä sieltä.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Sotia?? Voivoi jo näitä lietsonta termejä.

Demokratisin menetelmin asioihin vaikuttaminen ei ole sotimista, kuten ei myöskään taisteleminen (fight) vaikkapa työttömyyttä vastaan ole sotimista, näin esimerkkinä.

Jarmo Skog

Taisteluni (saks. Mein Kampf) on ihan vain politiikan tekemistä. Ei sotaa. Ikinä ei.

Matti Kuusik Vastaus kommenttiin #42

Sen pienen lyhytviiksisen diktaattorin surkean kirjallisen teoksen voi unohtaa jo historian hämärään.

Lauri Wirén

Sanan- ja mielipiteenvapaus on ollut tähtäimessä jo vuosia tässä maassa ja tietyillä ryhmillä on jatkuvasti sormi liipasimella odottaen tilaisuutta ampua alas mielipiteitä, jotka eivät mahdu "suvaitsevaisuuden" ahtaaseen dogmaan.

Ei mitään uutta. Tällaistahan se oli jo 70-luvulla.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Ja toivottavasti on jatkossakin. Vain Pohjois-Koreassa kaikki ovat samaa mieltä.

Lauri Wirén

Säästeliäs postauksesi ei oikein paljasta, mitä mieltä olet, mutta sanan- ja ajattelunvapauden vastustaminen ei ole sanan- ja ajattelunvapautta.

Lauri Wirén

Kuten myös. Taitaa vain olla niin, että multikultiuskovaiset eivät oikein kestä sitä, että heidän uskontoaan arvostellaan. Siitä tuleekin mieleen eräs toinen herkkähipiäinen uskonto...

Jarmo Skog Vastaus kommenttiin #41

Tätä hedelmätöntä kehäpäätelmää voisi jatkaa ikuisuuteen sanomalla että eräs nuiva puolueryhmä ei kestä, että heidän uskontoaan arvostellaan jne jne

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #61

Duoda, duoda. Kukas se nyt tälläkin kerralla veti herneen nenäänsä. Herkkyyttä löytyy sieltä, missä ei haluta keskustelua keskeisistä uskonkappaleista.

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #41

Ihmisiin uskovilla on joskus hankala katsella vierestä kun lietsotaan vihaa ihmisiä kohtaan.

Matti Kuusik Vastaus kommenttiin #69

Jaa niin minullakin on erityisen hankalaa katsella kun Islaminuskoiset lietsovat vihaa meitä juutalaisia ja kristittyjä kohtaan, ja se ei ole viimeisen 2015 vuoden aikana jäänyt vain vihan lietsomisen tasolle vaan se on edennyt jo päänkatkomisiin, omaisuuden tuhoamiseen ja massamurhiin Syyriassa, Irakissa, Nigeriassa, Nigerissä, Egyptissä, Libyassa, Kamerunissa, Sudanissa,Keniassa, Keski-Afrikan tasavallassa ja jne.
Joten jos haluat edistää näiden viharyhmien maahantuloa Suomeen niin en voi ymmärtää sinun uskoa ihmisiin.
Jos lienee epäselvää mitä tarkoitan niin veljeni fidockave voi avata lisää.
PERILOUS TIMES WILL COME - WORLD EVENTS AUGUST 2014
https://www.youtube.com/watch?v=y5hs1-RKdeM

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #88

Niin minunkin.

Se ei kuitenkaan tee toisen äärilaidan vihanlietsonnasta yhtään sen helpompaa katseltavaa. Eurostatin mukaan Euroopassa tapahtui vuonna 2014 kaksi kappaletta uskonnollisista syistä tehtyä terrori-iskua, 13 äärivasemmiston terrori-iskua, 118 kategorisoimatonta ja 67 kansallismielisten separatistien tekemää iskua. Äärioikeiston tekemät iskut eriteltiin omaksi kategoriakseen viimeksi vuonna 2012, ja silloin niitä tapahtui kaksi kappaletta. Vihanlietsonta tai edes väkivallanteot eivät siis todellakaan rajoitu Islamiin, tai edes uskontoihin yleensä.

https://www.europol.europa.eu/content/european-uni...
s. 40

Vihanlietsonnan hyväksyminen ei myöskään ole synonyymi viharyhmien maahantulon tai toiminnan estämiselle.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen Vastaus kommenttiin #41

Koskee aivan kaikkia uskontoja. Jos siis puhutaan oikeista mielen myrkyttäjistä (uskonnot) eikä multikulteista (melko lapsellisen tökerö ilmaus tarkoittamallesi asialle).

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #99

Poisto. En lukenut viestiketjua ajatuksella ja vastasin vähän mitä sattuu.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Selväksi on käynyt ainakin, ettei Sebastian Tynkkynen ja Perussuomalaiset nuoret välitä edistää eri etnisten ryhmien omien kulttuuripiirteiden säilyttämistä, ainakaan julkisella rahalla. Teillä ei varmaankaan kuitenkaan ole mitään sitä vastaan, että esim. somalit säilyttäisivät kieltään ja kulttuuriaan omalla kustannuksellaan? No, tuskinpa sentään, antaahan siihen oikeuden jo perustuslakikin.

Toisaalta, onko se itsestäänselvästi kansakunnan etujen mukaista pakottaa kaikki maahantulijat omaksumaan suomalainen kulttuuri ja tavat sellaisenaan ja assimiloida heidät täysin? Tämäkään lähestymistapa ei ole ongelmaton ja siitä on esimerkkejä Tanskasta ja Ranskasta.

Eikö olisi parasta löytää keino, jolla molempien lähestymistapojen parhaita piirteitä voitaisiin ottaa käyttöön? Meillä on jo vanhastaan vähemmistöjä ja monet näihin vähemmistöihin kuuluvista pystyvät toimimaan hyvin suomalaisessa yhteiskunnassa. Silti he ovat säilyttäneet omia kulttuuripiirteitään.

"Heille, joilla on vielä virheellinen käsitys siitä, että monikulttuurisuuden vastustaminen tarkoittaisi rotujen vastustamista..."

Oho! Kuka on ollut sitä mieltä että monikulttuurisuutta vastustavat (perussuomalaiset tai muut) vastustaisivat vain muita kuin valkoihoisia?

Esa Niemi

Karo, miksi etnisten ryhmien kulttuuripiirteitä pitäisi säilyttää julkisella rahalla? Onko se tärkeämpää kuin esim. asianmukainen terveydenhuolto, vai miten käsität julkisen rahan toimivan?

Miksi ihmiset pitäisi eriyttää etnisiin ryhmiin kun sellaista ei tehdä muissakaan maissa ja se on jonkinlaista rotuerottelua?

Miksi sitten harjoittaa sellaista maahanmuuttopolitiikkaa, joka ei ole kenenkään kannalta win-win tilanne kuten mainitsemasi Tanskassa ja Ranskassa. Suomi on kuitenkin suomalaisella kulttuurilla rakennettu hyvinvointivaltioksi, joita maailmalla ei kovin montaa ole. Suomi on the most failed nations listalla viimeisenä ja se on melkoinen saavutus. Maailmalla on monta epäonnistuneempaa maata ja yhteisöä eikä epäonnistuneimmista kulttuureissa ole meille mitään tavoiteltavaa ilman laatukriteerejä.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Kankus hei. Jos nyt unohdetaan tuo "julkisella rahalla", joka oli jo aika hyvä lohkaisu, niin miksi rakentelet noita olkiukkoja?

Täysi assimilaatio ja 100% monokulttuuri? Onko se mielestäsi realistinen skenaario Suomessa? Onko moinen vallalla Suomessa nyt? Koskaan ollut? Ei tietenkään, vaan olkiukkoa pukkaa taas takavasemmalta.

"Eikö olisi parasta löytää keino, jolla molempien lähestymistapojen parhaita piirteitä voitaisiin ottaa käyttöön?"

Juu, kunnes "tulijoita" on sen verran paljon, että suunnilleen nykyisenlaisessa, moniarvoisessa, mutta demokraattisessa Suomen tasavallassa mamujen äänet alkavat omalla painollaan väkisin muuttaa yhteiskuntaa. Jos ei siitä pidä niin joko pitää muuttaa yhteiskuntajärjestystä ja valtiosääntöä (mihin suuntaan? Joka tapauksessa ei kiitos, ollaan nähty sen verran vaivaa tämän nykyisen kehittämisessä Euroopassa. Sellaiset muutama tuhat vuotta.)

, tai rajoittaa maahanmuuttoa. Ei tämä asia oikeasti ole sen monimutkaisempi, koskaan ollutkaan. Joku on vaan kertonut sinulle koko pienen elämäsi, että sinä olet pahan... hmm, uhri. Sitten tuli vuosi 2015 ja kauhea konservatiivihallitus. Raamatulla lyötiin päähän, kuten pelkäsit, etkä saanut enää tehdä mitään ilman Soinin, Tynkkysen ja Hiippakunnan Piispan lupaa. Et kuunnella heviä, etkä edes paskantaa. Eikö niin?

Joka tapauksessa tiesit tuonkin. Kun et ole debiili.

"Oho! Kuka on ollut sitä mieltä että monikulttuurisuutta vastustavat (perussuomalaiset tai muut) vastustaisivat vain muita kuin valkoihoisia?"

Älä Kankus vääristele. Puhu mieluummin itse asiasta eli vaikka siitä, miten meinasit saada monikulttuurisuuden toimimaan? Niin kauan kuin Suomen laki kattaa kaikki alakulttuurit siinä ei ole suurta ongelmaa; jos ei, siinä on ongelma. USAssa mormonit ehkä saavat vieläkin naida useampia vaimoja, mutta Suomi on pieni kärpäsenläntti pallolla, eikä tässä nyt paljoa olis antaa mitään enää pois.

Eli mitkä asiat omassa kulttuurissasi eivät mielestäsi ole sovitettavissa suomalaiseen lainsäädäntöön? Siitä se lähtee.

Kun et usko että näistä on yritetty puhua Suomessakin toistakymmentä vuotta ja jatkuvasti toistensa ohi, eikä valmista ole tullut. Immonen-case on vain sen syyn jatkumoa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

En ole varma oletko sinä Mäkelä yrittänytkään ymmärtää viestiäni, mutta vastaan muutamiin kohtiin.

Täydellinen assimilaatio ei ole mielestäni realistinen vaihtoehto, eikä sellaista ole ilmeisesti edes yritetty meillä päin.

Totta ihmeessä maassa pysyvästi asuvilla, ja erityisesti maan kansalaisilla, on oikeus vaatia ja ajaa yhteiskunnallisia muutoksia. Et taida uskoa kotouttamisen onnistumiseen ollenkaan, kun noin synkkiä skenaarioita päässäsi liikkuu?

Rajoja ei kukaan ole sulkemassa, joten vaikka maahanmuuttoa rajoitettaisiin Suomeen muuttaisi jengiä. Osa pysyvästi.

"Joku on vaan kertonut sinulle koko pienen elämäsi, että sinä olet pahan... hmm, uhri."

Sinähän tiedät minusta paljon! Jos tarkoitat pahan uhrilla sitä mitä luulen, niin olen toki osani saanut. Pidän kuitenkin itseäni, erityisesti viimeaikaisten esimerkkien perusteella, onnekkaampana kun eräät. Osasta pahaa minulla on konkreettista näyttöä, osasta ei. On vain epäilys, mikä voi toki olla väärä. Heviä en juuri kuuntele.

Tuomo, minä en mielestäni vääristellyt, vaan ylhäällä yritin kertoa omia näkiksiäni. Monikulttuurisuus-politiikassa ei ainakaan pidä ottaa kokonaisuudessaan mallia Ison-Britannian politiikasta. Siinä on joitain todella omituisia aivoituksia. Mistä olet saanut päähäsi, että Suomen lainsäädännön pitäisi kattaa kaikki "alakulttuurit"?

"Eli mitkä asiat omassa kulttuurissasi eivät mielestäsi ole sovitettavissa suomalaiseen lainsäädäntöön?"

Humalaisiin naisiin kohdistuva seksuaalinen väkivalta.

"Kun et usko että näistä on yritetty puhua Suomessakin toistakymmentä vuotta ja jatkuvasti toistensa ohi, eikä valmista ole tullut. Immonen-case on vain sen syyn jatkumoa."

Tämä tapaus on jatkoa mielestäni jollekin aivan muulle, lähinnä se on tuonut paremmin esiin Immosen ääriajattelua. Siinä sivussa päästiin vähän puhumaan monikulttuurisuuden merkityksistä ja määritelmistä.

Älä nyt Niemelä vanhemman oikeudella yritä omia kaikkea kivaa itsellesi! Luuletko tosissasi minun ehtineen puhua tästä aiheesta kahdenkymmenen vuoden ajan!?

Hieman outo otus olet, mutta ei sinulle vastaaminen niin kamalaa ollutkaan.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä Vastaus kommenttiin #137

Suomen ja Ison-Britannian, tai sitten Ruotsin isona erona on maahanmuuton volyymi, joka noissa maissa on ollut huomattavasti isompi. Siellä kulttuurien kohtaaminen on ratkaistu omilla tavoillaan, enkä niitä omituisia aivoituksia tuottavaa asennetta toivo tänne Suomeen yhtään enempää.

En ajattelekaan rajojen sulkeutuvan, enkä usko Suomen enää koskaan palaavan jonnekin 70-luvulle, jolloin tänne tuli maahanmuuttajia ylipäätään hyvin vähän. Kunhan suhtaudun kriittisesti joittenkin kulttuuripiirteiden rikastavaan vaikutukseen (ilman sarkasmia). Ja ennen kaikkea haluaisin nähdä maahanmuuton niin rajallisena, että tulijat ehtivät hitsautua osaksi toimivaa yhteiskuntaa - ja kansakuntaa.

Hyvä että keskustellaan.

Jaakko Häkkinen

"Heille, joilla on vielä virheellinen käsitys siitä, että monikulttuurisuuden vastustaminen tarkoittaisi rotujen vastustamista, on kerrottava muutama ihan perusasia."

Nimenomaan tämä mustavalkoinen virhetulkinta Immosen tuomitsijoilla on sytykkeenä. He ovat tietämättömyydessään kuvitelleet Immosen kohdistavan vihapuhetta maahanmuuttajia kohtaan, vaikka hänen vihollisensa selvästikin on ideologia nimeltään multikulturalismi.
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198922-tapau...

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Pikemminkin osa on ottanut nokkiinsa koska kokee itsensä monikulttuurisiksi, miten sen sitten kukin itse mieltää, he ovat siis kokeneet Immosen puhuvan heitä vastaan. Samaa on kokenut moni valkoinen suomenkielinen suomalainenkin.

Immonen puhuu kuplassa elävistä vihollisista. Keitähän he mahtavat olla? Tuskin Immonen itseensä ja omaan viiteryhmäänsä viittaa.

Muokkaus: Vaikka alan kyllä pikkuhiljaa olla sitä mieltä, ettei miehen tämänkertaisesta ulostulosta edes kannata yrittää löytää mitään kovin järjellistä sanomaa. No, Immosen mielestä siinä voi olla järkeä.

Esa Niemi

Karo, osaatko englantia ja kerrotko yksilöidysti mitä Immonen kommentissaan kertoo. Käännä tuo teksti suomeksi jos osaat ja osoita väittämäsi mukaiset kohdat tekstistä.

Monella monikulturismin kuplan kannattajalla on huono kielitaito ja se näyttää selittävän koko kohun.

Suomesta saataisiin muuten mahtava paikka jos vaikka resurssien puutteen takia vammaisten tai vahnusten asianmukaisen hoidon laiminlyönti aiheuttaisi yhtä voimakkaita tunteita vaikka Karossa ja aatetovereissasi kuin nämä monikulturismin aatteen arvostelut. En osannut arvata, että monikulturismin aatteen kulpan arvostelu saa tälläiset mittasuhteet kun vanhusten aliravitsemus ja hoidon laiminlyönti resurssien puutteen takia ei innosta vihervasemmistoa millään tavoin.

Marko Parkkola

Nyt on jo rasisti, jos ei kannata monikultturismia täysin rinnoin. Mihin tämä vielä johtaa. Pitääkö mennä naimisiin toisen värisen kanssa tai on rasisti?

Ylempänä vaadittiin etnisten ryhmien erityispiirteiden säilyttämistä julkisella rahalla. En ymmärrä miksi kenenkään erityispiirrettä pitää säilyttää rahalla. Onko esimerkiksi muslimin usko Allahiin ja Muhammediin niin heikkoa, että sen ylläpitämiseen tarvitaan julkista rahaa? Sitäpaitsi meillä suomalaisillakin on erityispiirteitä. Missä on minun tukirahani?!

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kyllä ainakin kirkko saa julkista tukea. Sitä sanotaan kirkollisveroksi. Kertooko se sitten jotain suomalaisten uskon vahvuudesta.
ja kyllähän yhteiskunta tukee suomalaista kulttuuria ja taidettakin monin eri tavoin. Se on hyvä asia se. Erityispiirteiden tukeminen.

Marko Parkkola

Se on erinomainen keino saada aikaiseksi etnisiä konflikteja. Tämä sopii taas erinomaisesti vihavasemmistolle, koska pääsevät näin osoittamaan sormella ja huutamaan rasismia. Ilman etnisiä konflikteja vihavasemmisto kuolisi kokonaan. Olkaa siis iloisia Immosen Ollista, joka tekee teidätkin "tarpeellisiksi".

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #16

Tällaisena tavallisena kokoomuslaisena haluaisin kysyä mitä tarkoitat vihavasemmistolla ja mitä aatetta itse katsot edustavasi.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #47

Varmaan turha edes yrittää vastata kysymykseen, kun katsoo puheenjohtajanne aivopieruja tämän päivän uutisissa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #50

Mitä jos koettaisit vastata sinulle esitettyihin kysymyksiin. Olisit hetken aikaa osa keskustelevaa Suomea, etkä vain omassa aivopierukuplassa elävä ......

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #47

Parkkolahan tuolla jossain toisaalla kertoi ainakin olleensa suomen sisun jäsen ja aatoksisitaan päätellen lienee on vieläkin.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Tomi Ketola:

Kirkko saa julkista tukea jäseniltään. Ja kirkkoon kuuluminen on Suomessa vapaaehtoista. Joten paremminkin lienee kyse kirkkoon kuuluvan epävarmuudesta ja heikosta itsetunnosta.

Jos kuulut kirkkoon ja maksat veroa ja jos se sinua vaivaa, ole hyvä ja eroa kirkosta.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä Vastaus kommenttiin #91

Henkilöiden kohdalla näin onkin, eikä se silloin ole julkista rahaa, vaan seurakuntien jäsenten vapaaehtoista maksua. Yritykset ja yhteisöt joutuvat kuitenkin tietääkseni edelleen maksamaan kirkollisveroa johonkin seurakuntaan mielipiteestään riippumatta.

Tosin kirkoilla on myös julkisisa velvoitteita, jotka voisi riisua samalla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kerro meille, Sebastian, että keitä ne viholliset keskuudessamme ovat, joita vastaan meidän täytyy sotia?"

Varmaankin näitä pomminheittäjiä joita on enempi eksynyt Ruotsiin. Sotaa ei kannata käydä, pidetään vain huoli ettei Suomeen tule samaa sakkia joka radikalisoituu eli muslimeja. Keskustelu nykyisen maahanmuuttopolitiikan mielekkyydestä olisi siis aloitettava.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Ruotsissakin oikeat konnat lopettavat naattileikit (ainakin vähentävät) kun huumeet dekriminalisoidaan. Naatit maksaa, eikä niitä käytetä pohjoismaissa rotusotiin...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eihän se mitenkään yllättänyt. Aina me on tiedetty teidän olevan väärässä ja ajavan vääränlaista politiikkaa. Rasistisiipenne olemassaolo on varmasti ollut kaikkien tiedossa. Sitä vaan ei pidä hyväksyä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Börje, onhan vihreissäkin fiksuja, kuten Immosen vaimo os, Saarni.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kyllä suomalaiseen kulttuuriin on aina kuulunut näyttää pelleille kaapin paikka. Tässä tapauksessa sellainen homma kuuluu nyt Soinille. Jää nähtäväksi miten käy.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Aina me on tiedetty teidän olevan väärässä ja ajavan vääränlaista politiikkaa."

Onko oikeaa politiikkaa houkutella täysihoidolla maahan porukkaa joka radikalisoituu pommeja heittelemään kuten Ruotsissa?

Jouni Nordman

Samaan aika uutisissa Unkarin pääministeri toitottaa pitävänsä Euroopan eurooppalaisilla ja rakennuttaminen aidan Serbian rajalle.

Eli jossain maissa valtion virallinen linja on monikulttuurin vastustaminen. Sitten kun katotaan samaan aikaan näitä Mussakan mutustajia ja Spagetti imijöitä jotka on tottuneet elämään EU tiputusletkussa, jossa on täysin hukassa miten ongelma ratkaistaan.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Olipas hyvä blogikirjoitus.

Selkeytti asioita, jos on yhtään lukutaito ja luetun ymmärtäminen hallussa.

Jari Rauhala

Hyvä kirjoitus, asiallinen. Ei ollut säälin hakemista tai uhrina olemista syyllistämällä ulkopuolisia / ulkopuolista, mitä jo monessa muussa kirjoituksessa, samasta asiasta, otsikon perusteella vaikutti olevan.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Samaa mieltä. Ihan asiallinen kirjoitus. Viimeinen kappale oli hyvä:

"Jokaista yksilöä tulee rakastaa ja kunnioittaa sattuipa sitten olemaan mitä rotua tahansa. Sen sijaan huonoille kulttuurisille vaikutteille voidaan sanoa reilusti ei, esimerkiksi naisten oikeuksien polkemiselle ja väkivaltaiselle radikalismille. Kyse on sekä tulijan että vastaanottajan edusta. Kuten myös kansakunnan edusta."

Ja ne kulttuuriset jutut, jotka ovat sulassa sovussa länsimaisen lainsäädännön kanssa, niitä voimme kutsua rikkaudeksi.

Ja tämä kehu ei poista sitä seikkaa, että Immosen kirjoitus oli typerä.

Jani Virtanen

Moku-ideologia, etenkin jälkijättöisenä suomi-versiona ON aivan syvältä. Moku-ideologian vastustamisella ei sellaisenaan ole mitään tekemistä maahanmuuton kanssa. Esimerkkinä vaikka sveitsi, jossa on paljon ulkomaalaisia, mutta ei tällaista tekopyhää mokupelleilyä.

Immosen hurmehenkinen kirjoitus oli vaan niin naurettava että se antoi mahdollisuuden monenlaiseen tulkintaan. Ja syytä jättää vastaisuudessa viina vähemmälle ja pitää näppis kännissä kaukana. Samoin jätetään tällaiset taistelut ja viholliskuvat suomesta poissa; ne kuuluvat jonnekin Bagdadiin tai Malmöseen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Esimerkkinä vaikka sveitsi, jossa on paljon ulkomaalaisia, mutta ei tällaista tekopyhää mokupelleilyä."

Sveitsiä käytetään usein esimerkkinä positiivisesta maahanmuutossa ottamatta huomioon että lähes kaikki mamut Sveitsissä ovat Euroopasta, Ranskasta, Saksasta, Italiasta ja yleensä maista joissa puhutaan samoja kieliä kuin Sveitsissä. Tekopyhää on rinnastaa Suomeen täysihoitoon tulevat mamut näihin jotka menevät työhön Sveitsiin.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Suurin osa Suomen maahanmuutostakin on työ-, opiskelu- tai rakkausperäistä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #85

"Suurin osa Suomen maahanmuutostakin on työ-, opiskelu- tai rakkausperäistä."

Käsittäkseni missään puolueessa ei vastusteta tuota maahanmuuttoa, eli mitä järkeä oli tuota kertoa?

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Olli Immosessa on jalostunut tyhmyys huippuunsa. Kansanedustajana kärttää Hirvisaaren loistavaa uraa yhden hengen eduskunnan showryhmänä. Immosen paatoksellinen teksti kanssasotureineen ja taisteluineen lopulliseen voittoon saakka oli kuvattavaa luettavaa. Ei täytä kansanedustajan mittoja, mutta on kansanedustaja. Siinäpä dilemma.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kuhasen johtopäätös on paradoksaalista kyllä se parhain (optimistisin) arvio kansanedustajan ajattelumaailmasta.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Eihän hän sanonut mitään siihen suuntaan mitä Sebastian väität. Puhuin kriittisesti, mutta ei maininnut sanaa SOTA. Puheen nimihän oli oikeasti "Speech on radicalisation and Islamic extremism".

http://www.newstatesman.com/blogs/the-staggers/201...

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Ilmeisesti tuo "sotani monikulttuurisuutta vastaan" on tullut oheisen jutun otsikosta.

http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/came...

Sota on sitten kaiketi toimittajan kehittämä termi. Sitähän ne toimittajat tekevät, vääntelevät sanoja haluamaansa suuntaan.

Käyttäjän PutteWilhelmsson kuva
Putte Wilhelmsson

”Monikulttuurisuutta on vastustettu retorisesti voimakkaasti muuallakin maailmassa”, väittää Sebastian Tynkkynen: ”Esimerkiksi Britannian pääministeri David Cameron puhuu suorastaan sodastaan monikulttuurisuutta vastaan”.

No oikeastaan ei, mutta siltikin: mitä ihmettä Suomen Sisun puheenjohtajan veri ja maa –fantasioilla on brittien pääministerin kanssa?

Immonen puhuu vihollisista, taistelijoista ja yhdestä ainoasta todellisesta suomalaisesta kansasta. Cameron puhuu siitä miten tärkeitä maahanmuuttajat ovat olleet Englannille, miten vain koulutus hävittää erilaisuutta kohtaan tunnetut ennakkoluulot ja miten hallitus ei voi sivuuttaa ääriaatteita, mikäli se haluaa, että ihmiset voivat tuntea kuuluvansa samaan kansakuntaan, joka on avoin kaikille.

Olli Immonen:

”I'm dreaming of a strong, brave nation that will defeat this nightmare called multiculturalism. This ugly bubble that our enemies live in, will soon enough burst into a million little pieces. Our lives are entwined in a very harsh times. These are the days, that will forever leave a mark on our nations future. I have strong belief in my fellow fighters. We will fight until the end for our homeland and one true Finnish nation. The victory will be ours.”

David Cameron:

"We wouldn't be half the country we are without immigration.

"Young white men are told, 'The blacks are all criminals. Young Afro-Caribbean men are told, 'The Asian shopkeepers are ripping you off'. Young Muslim men are told, 'The British want to destroy Islam'. The best answer to ignorance like this is a good education.”

”Those on the hard right ignore this distinction between Islam and Islamist extremism and just say:Islam and the West are in irreconcilable. This is a clash of civilisations. So it follows: we should cut ourselves off from this religion – whether that's through the forced repatriation favoured by some fascists or the banning of new mosques as suggested in some parts of Europe. These people fuel Islamaphobia. And I completely reject their argument.”

"Instead of ignoring this extremist ideology, we – as governments and societies – have got to confront it. Instead of encouraging people to live apart, we need a clear sense of shared national identity, open to everyone."

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Cameron puhuu siitä miten tärkeitä maahanmuuttajat ovat olleet Englannille"

Mainitsiko Cameron nämä muslimit jotka räjäyttivät Lontoon metrojunat?

Jarmo Skog

Samaa kysyin Immoselta itseltään ja samaa voin kysyä Tynkkyseltä, sekä muutamalta muultakin keskusteluun osallistuneelta.

Mitä on multikulturalismi, mitä se pitää sisällään ja kuka sellaista ajaa. Kun kerran vaaditaan taistelua loppuun asti multikulturalisteja vastaan, niin pitäisi tietää ketä ne ovat ja miten multikulturalismi niminen ideologia määritellään.

Jos taistelu on tulossa niin pitäisikö alkaa aseistautumaan?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"miten multikulturalismi niminen ideologia määritellään."

Määrittelystä en tiedä mutta ongelma on Suomeen täysihoitoon houkutellut muslimit jotka radikalisoituvat koska mitään järkevää tekemistä ei voida tarjota lukutaidottomille jotka eivät halua lastensakaan oppivan länsimaisia tapoja, mieluummin heittävät länsimaisia tapoja oppineen tyttäreen parvekkeelta tai lähettävät lähi-itään ympärileikattavaksi ja naitettavaksi. Aivopestyt vihervasemmistolaiset pässinpäät Suomessa eivät ymmärrä näistä ongelmista mitään, ovat ns. hyödyllisiä idiootteja, kokoomukselaiset ja rkp saavat taas halpaa työvoimaa.

Lauri Wirén

Wikipedia määrittää monikultturismin näin:

Multiculturalism describes the existence, acceptance, or promotion of multiple cultural traditions within a single jurisdiction, usually considered in terms of the culture associated with an ethnic group. This can happen when a jurisdiction is created or expanded by amalgamating areas with two or more different cultures (e.g. French Canada and English Canada) or through immigration from different jurisdictions around the world (e.g. Australia, Brazil, Mexico, the United States, and many other countries).

Multicultural ideologies or policies vary widely,[1] ranging from the advocacy of equal respect to the various cultures in a society, to a policy of promoting the maintenance of cultural diversity, to policies in which people of various ethnic and religious groups are addressed by the authorities as defined by the group to which they belong.

Monikulttuurisuus (engl. multiculturalism) käsitteenä tarkoittaa useaan kulttuuriin liittyvää tai usean kulttuurin piirteitä sisältävää asiaa[1]. Käsitettä käytetään ainakin kolmella tapaa: synonyymina kulttuuriselle monimuotoisuudelle, kulttuuriseen monimuotoisuuteen liittyvään poliittiseen ohjelmatyöhön tai poliittiseen kokonaisnäkemykseen kulttuurisen monimuotoisuuden hallinnasta[2][3]. Monikulttuurisuuden käsite on laajentunut etnisten ryhmien lisäksi koskemaan myös erilaisia alakulttuureita kuten vammaiset ja sukupuolivähemmistöt[

Jarmo Skog Vastaus kommenttiin #46

Mitä näistä nyt sitten vastustettiin? Eri kulttuureiden olemassaoloa Suomessa, siihen liittyvää ohjelmatyötä, vai monimuotoisuuden hallintaa?

Jarmo Skog

Jarmo Makkonen, sinähän puhut nyt muslimeista. Sebastianin mukaanhan Immonen ei puhunut mitää muista kulttuureista vaan ideologiasta nimeltä multikulturalismi.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Hyvin sä Makkonen vedät: ne tulee täyshoitoon radikalisoitumaan kun eivät viitsi opetella lukemaan ja ovat laiskoja ja sitten vielä vie työt (ja naiset). Meneekö usein kengät oikein päin ekalla yrityksellä jalkaan? Edes joka toinen kerta?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"koska mitään järkevää tekemistä ei voida tarjota lukutaidottomille jotka eivät halua lastensakaan oppivan länsimaisia tapoja"

"Aivopestyt vihervasemmistolaiset pässinpäät Suomessa eivät ymmärrä näistä ongelmista mitään, ovat ns. hyödyllisiä idiootteja, kokoomukselaiset ja rkp saavat taas halpaa työvoimaa."

Tarkoitatko että "lukutaidottomat. jotka eivät halua lastensakaan oppivan länsimaisia tapoja", vaiko vihervasemmistolaiset pässinpäät, eli hyödylliset idiootit" ovat halpaa työvoimaa kokoomukselle ja rkp:lle.
-------------

En oikein keksi mitä mahdoit tarkoittaa. Ovatko mamut sittenkin työvoimaa kokoomukselle ja rkp:lle, vai ovatko "hyödylliset vihervasemmistolaiset idiootit" halpaa työvoimaa.
-------------

Epäilen että vain purat tunteita voimakkaalla kielenkäytöllä, ajattelematta mitä sanot, tai ajattelematta edes sitä mitä tahdot sanoa.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Tämmöiset uutiset eivät ole omiaan liennyttämään aihepiiriin kuuluvaa keskustelua?

http://yle.fi/uutiset/kasikranaatti_vaurioitti_kym...

"Malmössa räjähti sunnuntain vastaisena yönä neljäs käsikranaatti tällä viikolla. Kyseessä on kymmenes kranaatti-isku kesän aikana."

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Immosen päivityksen kielikuvallisuus avaa portit tulkitsemiselle"

Onko Immonen joku imaami, joka mutisee jotain epämääräistä ja muut sitten rientävät tulkitsemaan, mitä oikeastaan sanottiin? Miksi Immonen ei sano sanottavaansa selvällä suomenkielellä itse?

Käyttäjän jyrkikasvi kuva
Jyrki Kasvi

Ymmärrän monikulttuurisuuden vastustamisen, vaikka olenkin eri mieltä, sen sijaan puheet "yhdestä aidosta Suomen kansasta" panevat miettimään, mitä meille muille on tarkoitus tehdä, kun "Vihollinen tulee kokemaan tuskallisen tappion ja vahvimmat meistä tulevat nousemaan kaikessa kunniassa.”

Myös vaatimus kirjoitusta kritisoineen professorin erottamisesta ja kehotus hänen sähköpostihäirintäänsä menevät yksinkertaisesti liian pitkälle.

Jaakko Häkkinen

Valitettavan monitulkintaisia ovat Immosen ilmaukset. Luultavasti hänellä "yksi aito Suomen kansa" sisältää myös vierasta alkuperää olevia, kunhan he sopeutuvat maan kulttuuriin ja tapoihin. En ainakaan muista nähneeni Immoselta mitään joukkotuhonta- tai joukkokarkotusmielipiteitä.

Professori Grönlund pitäisi kyllä passittaa tukiopetukseen harjoittelemaan englanninkielisen tekstin ymmärtämistä, mutta sähköpostihäirintä on lapsellista, vaikutusvallan väärinkäyttöä.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Rikoksen tunnusmerkistön täyttyminen riippuu kai siitä, tulkitseeko tuomioistuin "taistelun monikulttuurisuutta vastaan" ja "nationalistisen vallankumouksen" olevan yllyttämistä jonkinlaisiin tekoihin.

Käyttäjän Darkki kuva
Antti Alanen

Ei todellakaan tullut yllätyksenä. Vie vaan pohjan Immosen pääpuolustukselta, eli yksityisajattelulta, mikä ontui jo alunpitäenkin, mutta tämän "julistuksen" jälkeen yhtälö on täysin mahdoton. Tämä kertoo vain siitä, että fasismilla ja vihalla liehittelevä linja on kohtalaisen vahvana hallituspuolue persuissa.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Merkel väittää monikultuurisen yhteiskunnan epäonnistuneen Saksassa.

http://www.bbc.com/news/world-europe-11559451

David Cameron menee vielä pidemmälle, johtamansa poppoo väittää monikultturismin, voivan johtaa jopa radikalisoitumiseen ja terrorismiin.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2518504/Da...

Ranskassa kompataan edellisiä, Sarkozy antaa ymmärtää monikulturismin olevan epäonnistunut valinta.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/f...

Terveisiä Australian entiseltä pääministeriltä Jonh Howardilta..

"Howard's way: multiculturalism is out, assimilation is in"

http://www.theage.com.au/articles/2006/01/26/11380...

Myös Espanjan entinen pm Jose Maria Aznar on todennut monikulturismin olevan epäonnistunut tie..

Mistä tämä vimma tuon ideologian puolustamiseen näin voimakkaasti täällä Suomessa. Muut on sitä jo kokeilleet ja tuloksista voidaan päätellä, kuten oletan em henkilöiden mielipiteensä muodostaneen, ettei futaa se systeemi.

Jos Immonen sitä vastustaa, niin miksi lynkkausmeininki? En käsitä.

Taas yksi aivan turha puheenaihe. Puheenvuoro on aktiivisempi kuin päiviin ja asia mistä puhutaan on turhaakin turhempi... Immosen fb päivitys.. Ohhoh.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

"Sananvapaudella on korostunut merkitys yhteiskunnallisen ja poliittisen keskustelun samoin kuin tieteen ja taiteen aloilla. Ehdotetuilla rikoslain säännöksillä ei rajoiteta vapautta keskustella yhteiskunnallisesti merkityksellisistä asioista. Sananvapauden ydinalueeseen kuuluvan poliittisen ja yhteiskunnallisen keskustelun yhteydessä rajoituksiin on suhtauduttava tiukemmin kuin esimerkiksi kaupallisessa mainonnassa. Myös tieteen ja taiteen vapaus ovat tärkeitä perusoikeuksia, jotka tulee ottaa asianmukaisesti huomioon ehdotettuja säännöksiä sovellettaessa."

Lähde: Finlex

HE 317/2010
Hallituksen esitys Eduskunnalle Euroopan neuvoston tietoverkkorikollisuutta koskevan yleissopimuksen lisäpöytäkirjan, joka koskee tietojärjestelmien välityksellä tehtyjen luonteeltaan rasististen ja muukalaisvihamielisten tekojen kriminalisointia, hyväksymisestä ja laiksi sen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta sekä laeiksi rikoslain ja tietoyhteiskunnan palvelujen tarjoamisesta annetun lain 15 §:n muuttamisesta

YKSITYISKOHTAISET PERUSTELUT

11 luku Sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan
10 §.Kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Kehottaisin lukemaan tuon koko hallituksen esityksen perusteluineen!
Sieltä avautuu tuo ns. rasistisen kiihottamisen käsite erittäin hyvin!

Bo-Axel Wilhelm Blomberg

Sebastian Tynkkynen, miten suhtaudut kosmopolitanismiin verrattuna monikulttuurisuuteen (https://urbantimes.co/2013/07/the-need-for-cosmopo... ja https://developmentandglobalization.wordpress.com/...)? Ts. filosofiaan ja toimintatapoihin, joissa rajojen pystyttämisen ja 'poteroihin jäämisen' sijaan etsitään ja rakennetaan yhteisempää identiteettiä. Tässäkin pohjana on käsittääkseni kuitenkin tietyt keskeiset valtaväestön kannattamat arvot, joiden päälle identiteetti rakentuu, mutta verrattuna vahvempia rajoja vetävääm multikulturalismiin, tiedonvälityksen ja koulutuksen kautta pyritään löytämään yhteisempi identiteetti/kehittämään identiteettiä, sallien nyanssit. Mihin arvot sitten pohjaavat? Henk. koht. yleisellä tasolla koen vaikeammaksi yhteisen sävelen löytämisen tahojen kanssa, joiden arvomaailma perustuu puhtaasti uskonteksteihin, maallisempien ja argumenteiltaan loogisempien etiikoiden/moraaliteorioiden sijaan. Tämä nähtävissä Suomessakin avioliittolakikeskustelussa (viittaukset raamattuun tieteen sijaan).

Mihin perustuu ajatus, ettei Suomi tarvitsisi maahanmuuttajia (en ole itse lukenut erityisemmin aiheesta; lähinnä käsittääkseni Suomen on globaalissa maailmassa pyrittävä houkuttelemaan osaamista yli rajojen ja toisaalta on myös puhuttu väestön vanhenemisen ongelmasta)?

Yleisesti ottaen retoriikka, jossa puhutaan epämääräisesti vihollisista yhdistettynä laajaan monikulttuurisuuden käsitteeseen kuulostaa hämärältä. Jää hieman epäselväksi missä määrin kritiikki kohdistuu multikulturalismin ideaan ja missä määrin 'toisiin', rinnastuen mahd. ksenofobiaan/ulkomaalaisvastaisuuteen. Myös 'aidon Suomen kansan' nimeäminen (Immonen) joukoksi, jonka puolesta määritelmällisesti Immonen tovereineen taistelee multikulturalismia vastaan on kova rajanveto. Suomen kansalaiset, jotka eivät halua Immosen metodeineen taistelevan monikulttuurisuutta vastaan ovat epäaitoja Suomen kansalaisia?

Lopuksi, mikä on pähkinänkuoressa lähtökohtasi ja politiikkasi Suomen kansan sekä maahanmuuton kehittämisen/kehittymisen osalta? Globaali kansalaisuus, alueelliset identiteetit tms.?

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Puhuminen "vahvempia rajoja vetävästä monikulttuurisuudesta" on jo käsitteellisesti väärin. Sen freimin tekee se valtiollinen (tms.) monokulttuuri (laki), jonka alla eri kulttuurit voivat olla olemassa. Sitä kai tarkoitit?

Demokraattisessa valtiossa ne yhteiset arvot löytyvät aika juohevasti vaalien ja lainsäädännön kautta. Ei mitään uutta siis.

En tiedä, kuka on kieltänyt maahanmuuttajien tarpeen tyyten. Varmaankin joku olkiukkomestari? Kannattaa kysyä siltä :) Huoltosuhteeseen ei maahanmuuttajilla taideta enää ehtiä vaikuttaa kuitenkaan.

Mutta jos joka tapauksessa kannatat voimakkaampaa maahanmuuttoa, kaikki puhe on ajanhaaskausta ja asia ratkaistaan eduskuntavaaleissa.

Bo-Axel Wilhelm Blomberg

"Puhuminen "vahvempia rajoja vetävästä monikulttuurisuudesta" on jo käsitteellisesti väärin. Sen freimin tekee se valtiollinen (tms.) monokulttuuri (laki), jonka alla eri kulttuurit voivat olla olemassa. Sitä kai tarkoitit?"

Itseasiassa en. Kommentoin käsitteiden/filosofioiden 'monikulttuurisuus' ja 'kosmopolitanismi' eroja, joista jälkimmäinen pohjautuu avoimuuteen, oppimiseen ja yhteisen, mahd. globaalimman (vrt. nationalismi) identiteetin löytämiseen, siinä missä edeltävässä ei ole defaulttina samaa oletusta. Ts. monikulttuurinen yhteiskunta voi harjoitetusta politiikasta riippuen kehittyä puhtaasti alueeksi, jossa vuoropuhelua ja yhteisymmärrystä ei esiinny. Eri kulttuurit ja etniset ryhmät elävät ja samaistuvat pääosin omiin ryhmiinsä, jolloin yhteiskunnassa on mainitsemiani (kulttuurisia, henkisiä ja ideologisia; osittain ihmisten sosiaalipsykologialla selitettäviä) rajalinjoja, ja suurempaa potentiaalia väärinymmärryksiin/konflikteihin. Laki asettaa omat rajoituksensa, mutta sen aiempi, nykyinen ja tulevaisuuden ilmentymä muokkaantuu (täällä, kuten mainitsit) demokratian kautta perustuen arvoihin ja ideoihin, jotka puolestaan muokkaantuvat ajatusten vaihdossa (koulutus, vuoropuhelu, media ym.)

Käytännön tasolla tulee sitten vastaan, millä keinoin/keiden kesken kosmopolitanismia voidaan/on mielekästä toteuttaa. Joka tapauksessa lähtökohta/tahtotila on vuoropuhelu, avoimuus ja yhteisymmärrys, siinä missä monikulttuurisuudessa samaa oletusta ei ole.

Jossain määrin kosmopolitanismin käsite rinnastuu integraatioon tähtäävään maahanmuuttopolitiikkaan, jonka tuloksena tulokas hyväksyy identiteettiinsä sekä uuden että vanhan kulttuurinsa. Kosmopolitanismi menee pidemmälle siten, että myös alueen aiemmat etniset ryhmät ja kulttuurit altistuvat muutokselle/hyväksyvät muutoksen rakentaen uudenlaista yhteisempää identiteettiä.

Itse siis näen monikulttuurisuuden vaarana ryhmien/osapuolten vieraantumisen ja potentiaalisen radikalisoitumisen. Toisaalta toinen haaste on yhteisen arvopohjan löytäminen, missä koen ongelmalliseksi nyt ainakin vahvasti uskontoon pohjaavien arvopohjien yhteensovittamisen. Millä tavalla uskontoon pohjaavan argumentin voi ylipäätään haastaa? Argumenttihan nojaa lähtökohtaisesti ylempään tahoon (argumentum ad auctoritatem), hyväksyy mielivaltaisuuden ja tuppaa olemaan vahvasti muutosvastarintainen/konservatiivinen. Tältä osin uskonto ja yhteiskuntaa ohjaavat lait tulisi pyrkiä pitämään erillään.

"En tiedä, kuka on kieltänyt maahanmuuttajien tarpeen tyyten. Varmaankin joku olkiukkomestari? Kannattaa kysyä siltä :) Huoltosuhteeseen ei maahanmuuttajilla taideta enää ehtiä vaikuttaa kuitenkaan."

Tynkkynen siteerasi tekstissään Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittista ohjelmaa:

“Suomen on irrottauduttava siitä 25 vuotta jatkuneesta ajatuksesta, että maahanmuutto ja monikulttuurisuus sinänsä olisivat tarpeellisia tai tavoiteltavia asioita.”

En tunne huoltosuhdeasiaa tarkemmin, mutta kyllähän rajojen ulkopuolelta tulevat veronmaksajat tuntuisi olevan yksi nopeampi huoltosuhteen korjaamiseen vaikuttava keino; missä määrin, en tiedä. Ketkä tänne haluavat tulla/houkuttaako Suomi on myös eri asia. Lisänä automaatio ajaa toisessa päässä työpaikkoja pois, eli kuinka lähelle täystyöllisyyttä on ylipäätään mahdollista/järkevää tulevaisuudessa päästä tai pyrkiä. Nojoo, menee satunnaiseksi pohdinnaksi...

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä Vastaus kommenttiin #129

No nyt taisin tajuta. Sorry. Siirryttiinkin tarkastelemaan samaa asiaa koko pallon mitakaavassa. Tämä internet toimii yhtenä, passiivisena tekijänä juuri siihen suuntaan ja edistänee tehokkaasti maailmanrauhaa siinä sivussa. Vaikka ei aina näistä some-keskusteluista sitä uskoisi.

Ymmärrän mielestäni hyvin, että kansallismielisyys ja samanaikaisesti monikulttuurisuuden vastustaminen näyttäytyy ristiriitaiselta. Sillä edellinen on globaalilla tasolla juurikin kulttuuridiversiteetin vaalimista ja yhdenlaista eriyttämistä. (Kansallis)valtio lähtökohtana siinä ei kuitenkaan ole ongelmaa. Riippuu ihan kunkin itsensä valitsemasta lähtökohdasta.

Itseni olisi varmaan pitänyt puhua ihmisten liikkumisen hyödyllisyydestä, eikä jonkin määrän tarpeesta tai tavoittelusta, tms. Sillä sellaista on vaikeampi määritellä. Ideoitten ja osaamisen vaihto on tietysti rajallisena hyödyllistä.

Sellaisesta näkökulmasta ohjelma ei näyttäydy niin ehdottomana ja muukalaisvastaisena. Pikemmin (hieman liitoitellen) sen kiistämisenä, että mitä enemmän, sitä parempi.

Uskontoon perustuvat yhteiskuntapoliittiset argumentit voi mielestäni haastaa yhtäläisesti, kuin mitkä tahansa muutkin. Itse tietysti väittäisin Euroopan koko lainsäädännön perustuvan kristinuskoon, mutta myös omasta mielestäni valtionuskonnot ovat ongelmallisia. Huomionarvoisesti Yhdysvallat on tietääkseni pärjännyt aina ilman mitään sellaista. Mutta siellä nyt ei valtio muutenkaan ole niin paljoa puuttunut ihmisten elämään, mikä on mahdollistanut vapaan uskonnonharjoittamisen.

Käyttäjän cahlstrand kuva
Christian Ahlstrand

Jos joku kirjoittaa nettiin perjantai-iltana puolen yön jälkeen, niin kyseessä on *aina* maistissa tehty teko, vaikka kirjoittaja olisi Sari Essayah päivä ennen kävelykisaa ! Tämmöisiä näkee joka päivä. Milloin ehdotetaan 2000 tarkkuuskiväärin ostoa, milloin 3,5% palkankorotuksia (2009 demarit) tms. Tämä koskee oikeistoa, vasemmistoa ja keskustaa. Lähinnä kuitenkin miehiä. Naiset enemmänkin soittelee.

Montako kirjoitusvirheetöntä ja harkittua yöllä tehtyä nettikirjoitusta olette nähneet? Itse aloin lukemaan nettijuttuja 1990 usenet-NetNewsillä, 1993 Lynxillä ja 1994 vihdoin tuli kuvallinen internet ja Netscape. En ole semmoista vielä nähnyt, tosin vasta 25 vuotta kulunut.

Siksi Google lisäsi gmailiin mahdollisuuden perua mailinsa, ja lisäsi vielä optiona plus/kertolaskut, joihin ei ehdi vastata ajoissa, ellei ole skarppina. Aika moni yöllinen maili minullakin tyssäsi siihen estoon joskus aikoinaan. Jossain vaiheessa suunnittelin näppäimistön, joka ei enää toiminut klo 24 jälkeen. Se otti ajan radion rds-kanavalta. Harmi etten saanut starttirahaa, se raha meni johonkin rikkaampaan käyttöön kai.

Kristian Kurki

Eihän tässä ihmetellä Immosen monikulttuurisuuden vastustamista, vaan...

a) hänen edustamaansa käsitystä monokulttuurisuudesta (konkreettisina esimerkkeinä "strong, brave nation" ja "one true Finnish nation"), sekä
b) hänen sotaisaa ja vihamielistä retoriikkaansa ("our enemies", "fellow fighters" ja "We will fight until the end").

Sananvapaus kuuluu kaikille, mutta kaikkiin vapauksiin liittyy myös tieyt velvollisuudet ja riskit. Jos poliitikko käyttää samanlaisia ilmaisuja ja sanankäänteitä kuin äärioikeisto lienee selvää, että jotkut tahot ottavat nokkiinsa. Ollaan siis aika kaukana Tynkkysen siteeraamista puolue- ja periaateohjelmista.

Marjatta Marttila

Kun näitä mielipiteitä lukee ja katsoo milloin nämä älyn jättiläiset ovat tuomassa "minun-totuuteni-on-se-ainoa-oikea" argumentteja tyhmien luettavaksi, niin herää ajatus - alkolukko olisi paikallaan useankin kohdalla.
Joten kyllä maailmaan ääntä mahtuu, mutta.....

Matti Kuusik

Alkolukko, meinaatko että monikin tänne humalassa kirjoittelee vai mitä?

Marjatta Marttila

Tekstin sisällöstä päätellen. Ensin kirjoitettu ja sitten ajateltu.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mikä se semmonen monikultturismi oikein on?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Margareta:

"Monikultturismi on maahanmuuttopolitiikan suuntaus, jossa kotouttamisen ja integraation sijaan pyritään korostamaan ja säilyttämään kulttuurillisia erityispiirteitä.."

Tuossa on minusta Riku Reinikalta hyvä määritelmä monikultturismista ja lyhyesti sanotttu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Margareta:

"Monikultturismi on maahanmuuttopolitiikan suuntaus, jossa kotouttamisen ja integraation sijaan pyritään korostamaan ja säilyttämään kulttuurillisia erityispiirteitä.."

Tuossa on minusta Riku Reinikalta hyvä määritelmä monikultturismista ja lyhyesti sanotttu."

Minusta voi aivan hyvin vastustaa maahanmuuttajien kulttuurillisten erityispiirteiden säilyttämistä. Se on mielipide ja kaikki mielipiteet ovat sallittuja ja niiden esittäminen on suotavaa.

Mutta se että kyseistä politiikkaa kutsuttaisiin monikulttuurin vastustamiseksi on väärä sanavalinta.

Monikultuurilla on käytännössä niin monta merkitystä että sen sanan käyttö sotkee asian kuin asian, jos sillä sanalla yritetään selittää jotain. Kaikki käsittävät sen omalla tavallaan.

Jos siis vastustaa sitä että maahanmuuttajat saisivat säilyttää omien kulttuuriensa erityispiirteitä, pitää käyttää näitä sanoja ja jättää sana "monikulttuurisuus" pois, koska se sana sotkee asian kun asian, koska jokainen ymmärtää sanan omalla tavallaan, tai ei ymmärrä sitä ollenkaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #93

Tietenkin on sallittua säilyttää kulttuuripiirteitä jotka evät ole laissa kiellettyjä. Miten sellaista voisi vastustaa?

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä Vastaus kommenttiin #93

Nyt Vihavainen viännät ainakin kahdella tapaa.

1) unohdat sen korostamisen ja säilyttämisen integraation kustannuksella.

2) Immonen ei varmaankaan kirjoittanut sinulle, eikä kaikelle kansalle, vaan ihmisille, joilla on yhteinen käsitys sanan merkityksestä. Voihan sen toki laittaa kirjoittajan syyksi, niin kuin minkä tahansa muunkin, jos menet lukemaan muille tarkoitettua tekstiä ja valitat, kun ymmärrät sen väärin. Mutta älyllistä epärehellisyyttä se on.

Taas tulee mieleen, että minne kokonainen kansakunta voi tuhlata parikymmentä vuotta ja miljoona sanaa. Kukaan ei edelleenkään ymmärrä edes mistä puhutaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #106

Onhan ennenkin monet kulttuurit integroituneet Suomeen oman kulttuurinsa erityisyyttä säilyttäen.
"Kukaan ei edelleenkään ymmärrä edes mistä puhutaan"
Sitten on jo todella huonosti ilmaistu, ellei hekään jolle kirjoitus on tarkoitettu sitä ymmärrä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kiitos selvennyksestä.
Mutta ketkä pyrkivät säilyttämään maahanmuuttajien kulttuuria? Kaiketi he itse vaalivat kulttuuria jota haluavat säilyttää.
Integroimiseen tarvitaan kieliopetusta ja mahdollisuutta työhön.
Kaikkia suomalaisille yleisiä tapoja ei todellakan ole suositeltava omaksua.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #94

"Mutta ketkä pyrkivät säilyttämään maahanmuuttajien kulttuuria? Kaiketi he itse vaalivat kulttuuria jota haluavat säilyttää."

Hyvä kysymys. Myös tähän vastatessani haluan jättää sanan "monikulttuurisuus" pois. Se vain sotkee asioita ja estää sanotun ymmärtämisen.

Vastaan tietenkin vain omasta puolestani. En takaa että tämä on minkäänlaisen kuppikunnan "virallinen" kanta, mutta saattaa niin ollakin, minulla ei vain ole siitä mitään tietoa.

Varmaan maahanmuuttahjat itse haluavat säilyttää omaa kulttuuriaan, eivät tietenkään kaikki, heitäkin on moneksi, kuten meitä suomalaisiakin. Mutta, vaikka he haluaisivaykin, he eivät voi säilyttää sitä osaa kulttuurstan joka on sen maan lakien vastaista jonka alueelle he ovat muuttaneet.

Myös monet kanta-asukkaat haluaisivat että maahanmuuttajat voisivat säilyttää oman kulttuurinsa erityispiirteitä, mikäli nämä piiteet eivät ole lain vastaisia, tai muuten epämiellyttävältä tuntuvia. Kaikki eivät kuitenkaan hyväksy että mitään "vierasta" kulttuuria harjoitettaisiin heidän maassaan.

Minä olen itse sillä kannalla että olisi hyvä jos maahanmuuttajat voisivat täällä pitää ainakin osan alkuperäisestä kulttuuristaan, mutta tiedän että se on vaikeata, se vaikeuttaa maahanmuuttajan omaa elämää ja hänen sopeutumistaan.

Näin ollen maahanmuuttajat yleensä joutuvat luopumaan omasta kulttuuristaan ennenpitkää, mikä on surullista. Näkisin että parempi vaihtoehto olisi että he kehittäisivät kulttuuriaan niin että se sopisi tähän ympäristöön, eikä haittaisi heitä itseään, mutta se voisi omalla tavallaan monipuolistaa, eli rikastuttaa meidän omaa kulttuuriamme.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #97

Onko sellaisiakin kuppikuntia joka kannattaa lainvastaisten kulttuuripiirteiden sallimista?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

"Kuinka kenellekään voi tulla yllätyksenä, että me kansallismieliset ihailemme natseja?"
http://opehuone.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199029-ka...

Käyttäjän vepsa kuva
Kimmo Vepsä

Olen hämmentynyt, että persujen liberaalilaidan edustaja lähtee antamaan taustatukea Immosen kirjoitukselle. Kirjoituksen sisältöä ei normaalisti koulutettu suomalainen pysty analysoimaan - se on kaikilta osiltaan yksinkertaisen lapsekas. Osaan kuitenkin asettua Immosen saappaisiin. Kun kaikki elämässä on mennyt vähän kuin ohi lasin reunojen, niin tämä julkisuus varmasti pullistaa Immosen egoa. Tuhannet muut immoset peukuttavat ja hurraavat. Monella muullakin on ylioppilaslakki jäänyt haaveeksi, armeija ei oikein sopinut ja lakimiehen ura vaihtui turvallisuusalan asiantuntijan tehtäviin - Prisman vartiana. Mutta vihreä oksa löytyi Soinin helmoista. Yli 6000 jakaa Immosen ajatukset rodullisesti puhtaasta Suomesta. Tätäkin on kunnioitettava. Immosella on oikeus tähän. Mietin, miten minun käy seuraavan jytkyn jälkeen - osa perimästäni on Volgan mutkasta. Uskon, että minutkin luokitellaan ryssäksi - eli maasta veks. Miten käy seksuaalisten vähemmistöjen. -Sebastian - eikö yhtään pelota?

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Miksi meidän Suomessa pitäisi alkaa omaksua monikulttuurisuutta, kun meillä on hyvä pohjoismainen ja suomalainen kulttuuri maassamme.

Maahamme tulleilla ulkomaalaisilla on ehkä jokin syy, jonka vuoksi ovat lähteneet muualle asumaan. Eivät he hätänsä tai muun syyn varjolla ole tulleet meille opettamaan omia tapojaan, vaan nimenomaan oppimaan rauhallista yhteiskuntajärjestystä ja rauhallisen maan kulttuuria. On parempi hyväksyä asia ja antaa maahanmuuttajille edelleen suomen kielen ja kulttuurin opetusta, niin heistä tulee tuottavia yhteiskuntamme jäseniä.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Koska meistä valtaosa täällä suomessakin on ihmisiä.
Jos haluat tietää sen syyn, mikä maahamme tulleilla ulkomaalaisilla on, niin ole toki hyvä ja lähde Mogadishuun, Raqqaan, kabuliin tmv. muutamaksi vuodeksi. Veikkaan, että muuttuu asenne hieman myönteisemmäksi ja silmätkin vähän aukeavat.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Kommenttiin 122: Ajattelen ihan myönteisesti maahamme muuttaneista ihmistä. Jospa he ovat tulleet maahamme oppimaan jotakin uutta, sellaista, mitä nimenomaan Suomella on tarjota. Sen vuoksi suosittelen, että tänne muuttaneet oppivat suomea ja suomalaista elämäntapaa.

Kommentista voidaan päätellä, että ihminen menee sinne, missä haluaa oppia uusia asioita. Mielestäni Suomella on annettavaa näille ihmisille.

Käyttäjän KajRisberg kuva
Kaj Risberg

“Ei-työperäiset maahanmuuttajat hakeutuvat niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa mielellään suuriin kaupunkeihin."

'Ei-työperäistä,' toisin sanoen kysymys on pakolaisista, ei siirtolaisista.

"..ei ole tukea tänne vapaaehtoisesti muuttavien ihmisten identiteettiä tai uskonnonharjoittamista."

'..vapaaehtoisesti muuttavien..,' pakolaiset eivät muuta vapaaehtoisesti, se on pakolaisuuden määritelmä.

Ohjelma on ristiriitainen, ei mulla muuta.

Toni Tamminen

Guillermo Fariñas Hernández (s. 3. tammikuuta 1962) on kuubalainen psykologi, toimittaja ja toisinajattelija.

Fariñas oli syömälakossa 134 päivää vangittujen kuubalaisten toisinajattelijoiden vapauttamiseksi. Hän päätti syömälakon kun Kuuba ilmoitti vapauttavansa 52 toisinajattelijaa. Vapautusta pidetään Fariñasin ansiona, ja se perusteluna hänelle myönnettiin Euroopan parlamentin Saharov-palkinto 2010.

Fariñas itse on ollut mielipiteidensä ja toimintansa vuoksi vankilassa 11 vuotta.

Voimia Olli, kun poliisikin on jo sinut tuominnut selviät Suomessa varmasti vähemmällä!?

Käyttäjän amgs kuva

Kansanedustaja Immonen on vallanpitäjä, jolle sanavapaus on tuska, kun kritiikki kohdistuu häneen. Kanslainen Fariñas Hernández on toisinajattelija ja toisten kansalaisten oikeuksien puolustaja.

Pertti Heinonen

Annan Olli Immoselle täyden tukeni ja tiedän että samoin ajattelevia suomalaisia on joukoittain. Ollin ajatuksena oli mitä ilmeisemmin rajoittaa elintasoturisteja, turvapaikkashoppailijoita ja muuten ketkuja turvapaikan kalastelijoita jotka kokeilevat onnistaako, esim, albaanit, serbit, kosovolaiset etc, joilla ei ole mitään oikeutusta saada statusta mutta heidänkin asiansa pitää käsitellä joka vie useita kuukausia ja maksaa maltaita, ja kaiken tämän suomalainen veronmaksaja kustantaa. Samoin somalit 90% ilman oikeutusta turvapaikkaan.

Samoin jo maahan itsensä ketkuillet useimmiten jostakin islamistisesta maasta kauppakeskuksissa hengailevat nuorukaiset jotka vielä vaativat erikoiskohtelua ja halveksivat suomalaisia tapoja ja lakeja pahoinpidellen ja raiskaten naisiamme osittamatta pienintäkään kiinnostusta työntekoon. Itsekin näen punaista ja ohimosuoneni pullistuu kun luen uutisia näiden kulttuurinrikastuttajien rötöstelystä, se että yleensä nämä tulokkaat saavat vielä parhaat asunnot ilman jonotusta kun suomalainen joka maksaa heidän leveän elämänsä merkkivaatteineen, kännyköineen ja sossun maksamine ajokortteineen niin ihmettelen korkeintaan sitä, kuinka kauan suomalainen kaiken tämän kustantaja jaksaa ennenkuin pinna palaa ja alkaa konkreettisesti ottaa asiaan kantaa?
Kun vielä on tiedossa että tänäkin vuonna tulija määrät vähintäänkin tuplaantuvat! Immonen otti kantaa oikeaan asiaan ja oikeaan aikaan.
Varoitankin Soinia ja Terhoa eroittamasta Immosta, immosen kannalla on suurin osa äänestäjistä ja Olli Immosen eroittaminen johtaisi mitä todennäköisemmin puolueen hajoamiseen.
Pitää myös muistaa että Immonen noudatti vain puolueensa vaaliohjelmaa josta PS:n terävin kärki näyttää sanoutuneen irti. Se on virhe sillä juuri maahammuutto kriittisyys ja velkamaiden tukemisen vastustus olivat ne tärkeimmät pointin PS:n nousuun ja jos niistä livetään on se good bye puolueen kannatukselle.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Heinonen, mikäli maahanmuuton kriittisyys ja velkamaiden tukeminen ovat PS nousun perustana niin tälläiselle puolueelle voikin toivottaa goog bye. Nämä kaksi edellämainittua asiaa ovat marginaalisia Suomen saattamiselle takaisin kasvu-uralle, kyllä äänestäjälläkin joku vastuu pitää olla siitä minkä perusteella jollekin puolueelle äänensä antaa. Persut ovat oikeassa arvostellessaan vihreitä "yksisilmäisestä" politiikan teosta jossa kaiken keskiössä on vain ja ainoastaan ympäristö, no persut syyllistyvät itse samaan, kaiken keskiössä ovat ainoastaan maahanmuutto ja tukipaketit.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Heinonen on hyvä ja lähtee Mogadishuun. Vaikka aluksi - vuoden päiviksi. Ja kertoo sitten jos tulee elävänä takaisin, että onko turvapaikan hakeminen turhaa.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Perusongelmahan kyseisessä "viestissä" on ala-arvoinen englanti, joka mahdollistaa lähes millaisen tulkinnan tahansa.

Olisi kirjoittanut kielellä, jota osaa. Vaikka sillä toisella kotimaisella. Tai sitten sillä toisella. Mutta ei. Piti brassailla "kansaivälisyydellä" ja kirjoittaa kielellä, jota ei hallitse.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"joka mahdollistaa lähes millaisen tulkinnan tahansa."

Kyllä se kielellisesti on aivan selkeätä tekstiä. Eri asia on sitten, että vaikka sama olisi käännetty suomeksi aivan täsmällisesti, niin se voisi tarkoitusperänsä kannalta edelleenkin jättää tulkinnanvaraa. Mitä tarkoittaa "taistelu", mitä "vallankumous" j.n.e.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Kielellisesti selkeätä???

"Our lives are entwined in a very harsh times"

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #118

Selkeä on eri asia kuin oikeakielisyys.
Tarkoittanut sanoa suurin piirtein "elämme kovia aikoja".
Ei tuosta nyt kiistaa aiheuttavaa väärinkäsitystä voi sukeutua.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #123

entwined = kietoutuneet

Aika persoonallinen tuo käännöksesi. Juuri, kuten esitin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #130

Kun tekstiä kääntää, niin hyvä kääntäjä kääntää nimenomaan tarkoituksen. Olisi kömpelöä kääntää tuota muotoon "elämämme ovat kietoutuneet kovien aikojen kanssa". Parempi ilmaista asia niin kuin suomalainen sen yleensä sanoo. Olen elämässäni myös kääntänyt julkaistuja kirjoja, muun muassa.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #131

Kömpelöähän se olisi, varsinkin kun "in" ei ole koskaan "kanssa". Viittaan alkuperäiseen kirjoitukseeni brassaillusta kielellä, jota kirjoittaja ei osaa.

Olisi kannattanut laittaa suomeksi, jos sotku nyt ylipäätään oli vahinko.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #134

Pitäydyn kannassani, että sanoman sisällön eikä myöskään sen aiheuttaman reaktion kannalta ei olisi ollut mitään merkitystä sillä, olisiko se ollut suomeksi vai julkaistussa muodossaan kielioppivirheineen kaikkineen englanniksi.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk

Ja se että proffesori on erimieltä Ollin ja sinun kanssa ei oikeuta muilutuksen Ruotsiin. Vai oletko tässäkin asiassa samaa mieltä hänen kanssa? Sitäpaitsi on aika naurettavaa mustamaalata Ruotsia jonkunlaiseksi hirmuyhteiskunnaksi. Yksi heidän suurimmista maahanmuuttajaryhmistä ovat suomalaiset...

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

"Sitäpaitsi on aika naurettavaa mustamaalata Ruotsia jonkunlaiseksi hirmuyhteiskunnaksi. Yksi heidän suurimmista maahanmuuttajaryhmistä ovat suomalaiset..."

No eikös sellainen ole sitten jo hirmuyhteiskunta?

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

ei siinä mitään. Monikulturismin vastustaminen taitaakin olla ainut asia, jossa PS on ansioitunut.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Sebastian kiitos - ei tullut yllätyksenä, kyse on annostelusta ja se ei nyt vaan toimi enää oikein millään mittareilla -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1990...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

P.H;" kyse on annostelusta ja se ei nyt vaan toimi enää oikein.."

Samaa tekisi mieleni sanoa näistä omista linkkispämmeistäsi joita saamme "ihailla" suunnilleen joka blogissa.

Hannu Töyri

Paavo Arhinmäen heitto: Missä on Holsti, missä on Palo, Steen, Steen Christenseen. On poliisimurhaajan ihailuja

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

En ole mitenkään dosentti Johan Bäckmanin ihailija. Mutta aina välillä hänen blogikirjoituksensa tarttuu hakukoneistooni. Nyt hänellä taitaa ikävä kyllä olla pointtikin. Tässä ote hänen blogistaan:

"Perussuomalaiset-puolueen lakkauttamiseen velvoittaa Pariisin rauhansopimuksen artikla 8, joka on voimassaolevaa lainsäädäntöä:

Suomi, joka välirauhansopimuksen mukaisesti on ryhtynyt toimenpiteisiin hajoittaakseen kaikki Suomen alueella toimivat fascisminluontoiset poliittiset, sotilaalliset tai sotilaallisluontoiset järjestöt sekä muut järjestöt, jotka harjoittavat Neuvostoliitolle tai muille Yhdistyneille Kansakunnille vihamielistä propagandaa, sitoutuu olemaan vastaisuudessa sallimatta senluontoisten järjestöjen olemassaoloa ja toimintaa, joiden tarkoituksena on kieltää kansalta sen demokraattiset oikeudet."

Mitä jos ulkomailta alkaisi tulla kysymyksiä siitä miten Suomi aikoo noudattaa rauhansopistusta? Mitä vastaa siihen ulkoministeri Timo Soini? Entäs Keskusta ja Kokoomus?

Terveisin.

Ingmar Forne

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

ÖÖö...nyt meni vähän ohi. Voisitko täsmentää, miltä osin Persut täyttää nuo mainitun artilkan ehdot?

Mitä tarkoittaa "fascisminluontoinen"?

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Kommentti 135.

Oikeus olla olemassa on kai demokraattinen perusoikeus.
Oikeus puhua omaa äidinkieltään on kai demokraattinen perusoikeus.
Oikeus olla asioista eri mieltä on demokraattinen perusoikeus. Monokultturalismissa kaikki ovat kuitenkin lähtökohtaisesti asioista aina samaa mieltä. Eli Immosen monokultturaalisessa ihanneyhteiskunnassa ajattelun vapautta ei ole. Onkin hiukan huvittavaa että pyrkimyksissään kohti monokultturaalista ihanneyhteiskuntaa Immonen ja hänen aatteveljensä käyttävät asiaa, jonka he hartaasti itse asiassa haluavat tuhota, eli monikultturaalista ilmaisuvapautta.

Epäilen muuten vahvasti että esim. työttömät eivät Immosen mielestä kuulu aitojen Suomalaisten joukkoon.

Muutoin sopii kysyä dosentti Johan Bäckmanilta. Se lainaus on häneltä.

"Olen kanssasi eri mieltä, mutta tulen kuolemaani asti puolustamaan oikeutesi olla eri mieltä" - En muista kuka. Taisi olla joku ranskalainen 1700 luvun filosofi.

Terveisin

Ingmar Forne

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #140

"Monokultturalismissa kaikki ovat kuitenkin lähtökohtaisesti asioista aina samaa mieltä"

Mistä ihmeestä olet saanut tällaista päähäsi?

Heikki Lehtikunnas

Tyhmät ihmiset sekoittavat maahanmuuton rasismiin. Maailmassa on 90% ihmisiä joilla on heikompi elintaso kuin meillä suomalaisilla. Pitäisikö näille kaikille suoda mahdollisuus parempaan elämään Suomessa? Valtiomme ottaa velkaa joka vuosi 10000000000€ jotta nykyiset suomalaiset voisivat nauttia nykyisen laisesta sosiaaliturvasta. Ihmiset tuntuvat kuvittelevan, että rahaa sataa meille taivaasta. Eläkeikää tullaan kokoajan nostamaan, koulu- ja päiväkotiryhmiä joudutaan kasvattamaan, työaikaa pidentämään, lomia vähentämään samalla kun automation vuoksi väkeä tullaan nyt ja tulevaisuudessa irtisanomaan. Suurin osa ihmisistä on palveluammateissa ja kun kaikkien käytettävissäolevia tuloja leikataan ja veroja korotetaan eivät ihmiset kykene ostamaan enää palveluja. Teollisuus työllistää enää 19% suomalaisista, maatalous- ja metsätalous alle 8%, mitä työtä sinä järjestäisit tässä tilanteessa ja millä maksat heidän toimeentulonsa?
Ahdingossa nuoriso tulee mellakoimaan, etsitään syyllisiä ja myös rasistiset näkemykset saavat silloin kannatusta, kuten ympäri maailmaa voimme päivittäin lukea uutisista.
Lyhytnäköinen ajattelu johtaa turhaan kärsimykseen. Yleensä ihmiset rakastavat omaa kotimaataan ja sukulaisiaan myös muualla, mutta televisiosta ja internetistä ihmiset voivat katsella miten hyvin asiat jossain muualla ovat ja sen seurauksena ihmiset ovat lähteneet etsimään parempaa tulevaisuutta.

Toimituksen poiminnat