Sebastian Tynkkynen

“Immonen on rikos” - Kuplatapahtuma kiihotti vastakkainasettelun ylimmilleen

Aamulla keskustelin 20 minuuttia monikulttuurisuustapahtuman järjestäjän Aleksi Pahkalan kanssa ennen Huomenta Suomen lähetystä. Esitin huoleni, kuinka tapahtumasta voi tulla yksi iso henkinen ihmisen teurastus tekosyynä poliittisten vastustajien statuspäivitykseen istuttamat valheet. Pahkala lupasi kirkkain silmin, että tapahtumassa on ainoastaan kyse rasismin vastustamisesta, eikä puhuta Immosesta.

No, tapahtuman avaussanoissa herkuteltiin Immosella, puhuttiin jopa Norjan verilöylyistä ja verilöylyistä on puhuttu nyt useassa puheessa tapahtuman aikana tätä näppäillessäni puhelimella. On puhuttu myös siitä, kuinka Immonen yllyttää väkivaltaan. Kovaäänisestä huudetaan: "Immonen on rikos!" Siis että ihminen on rikos?! Selkäpiitä karmii. Tämä on ihan älytöntä kiusaamista yhden statuspäivityksen vuoksi, josta kiusaajat ovat eri mieltä. Löysin Aleksin ja kävin sanomassa hänelle, kuinka hän ei ollut kantanut vastuuta järjestämisessä ja lavalta kuului järkyttäviä syytöksiä. Koko asetelma oli kääntynyt ihan päälaelleen. Vastakkainasettelua rakennettiin vihalla. Verilöyly- ja rasismipuheiden lomassa hän sanoi vain: "Hei älä stressaa" ja pakeni paikalta välittömästi. Radio Helsingin Pahkala on luonut valtavat puitteet noitavainolle.

Perussuomalainen -lehden päätoimittaja kävi käyttämässä Perussuomalaisten puheenvuoron, mutta eihän siitä mitään meinannut tulla kun ihmiset huusivat mitä sattuu ja monet tekivät kaikkensa häiritäkseen Turkkilaa. Lavalle tuli jopa maahanmuuttajataustainen Ali Jahangiri huutamaan s******:aa vihaiselle yleisölle, että kunnioittaisivat puhujaa ja käytäisiin vuoropuhelua. Ei onnistunut sekään. Tilanne oli täysin kaaottinen, ja oli kaukana kunnioittavasta ja suvaitsevasta ilmapiiristä. Juontaja yritti keskeyttää Turkkilan, mutta hän vaati saada pitää puheensa loppuun. Pisteet miehelle rohkeudesta. Tämä helsinkiläisen kuplan yritys ajaa alas monikulttuurisuuskeskustelu muuttui farssiksi.

Monikulturismi on yhteiskuntaa hajottava poliittinen ideologia, ja sille saa sanoa ei. Meidän ei tarvitse muuttaa yhteiskuntaamme ruotsalaiseksi painajaiseksi. Monikulturismin vastustaminen ei ole rodun vastustamista. Rasismille on jokaisen sanottava aina ei ja jokaista ihmistä on kunnioitettava. Niin sanoi myös Turkkila puheessaan, vaikka häntä ei haluttukaan kuunnella. Juontaja juonsi miehen ulos sanoilla: “Nyt on kun olemme hoitaneet tämän alta pois siirrytään eteenpäin.”

Kun oli hoidettu alta pois puhe, jossa perussuomalainen oli sanonut selvästi ei rasismille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

29Suosittele

29 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (89 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

En minäkään pitänyt siitä, että Turkkilalle buuattiin, mutta kyse on mielenosoituksesta eikä voi odottaa mielenosoittajilta samanlaista asennetta kuin konserttiyleisöltä. Turkkila oli rohkea kun hoiti oman osuutensa, mikä olisi tietysti kuulunut Immosen itse hoidettavaksi. Mutta hän on sotkenut pelikentän ja häippäissyt lomailemaan.

Turkkilaa huomattavasti vähemmän provosoivia puhujia olisi varmasti löytynyt puolueestanne vaikka kuinka monta, joten vähän ihmettelin, että sen piti olla juuri Homma-foorumin masinoija.

Ei käy teitä selittelijöitä kateeksi, jotka yritätte kantaa vastuuta toisen sotkuista.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Joku monikulttuurin kannattaja tuossa kuvassa kuitenkin vastustaa näköjään kristillistä kulttuuria, kun on moinen kieltomerkki selässä.

Aika suvaitsematonta, pitäisi sallia kaikkien kulttuurien kukoistaa, jos moiseen mielenosoitukseen lähtee.

Jussi Saarelma

Se on erään erittäin tunnetun punk-bändin huppari. Kandee tsekkaa faktat ennenkuin yrittää olla liian nokkela. Vai oletko tosissasi, että kaikennäköisiä statementteja sisältävät paidat pitäisi kieltää?

Niko Kapanen Vastaus kommenttiin #38

Svastika on myös monen hyvin tunnetun rock bändin symboli mutta kielletty on virallisista kaupoista.

Jussi Saarelma Vastaus kommenttiin #43

En löytänyt mitään tietoa siitä, että se olisi Suomessa oikeasti kielletty. Kaupoilla on toki oikeus olla ottamatta jotain valikoimiinsa. Ehkä kyse on tästä?

Lisäys: itseasiassa olisin halukas kuulemaan lisää näistä hyvin tunnetuista rockbändeistä. En keksi äkkiä yhtäkään, jolla on logonaan hakaristi.

Aippe Rämä Vastaus kommenttiin #43

Mitenhän paidan käyttäjälle kävisi, jos siinä olisi Islamilaisten tunniste puolikuun kuva.

Mauri Skön Vastaus kommenttiin #38

Jussi Saarelma, paidassa saa minun puolesta olla vaikka Muhammedin ja Aishan "hääkuva" jos paidan kantaja sitä haluaa, Siihen ei kenelläkään pitäisi olla nokan koputtamista. Oletko samaa mieltä?

Jussi Saarelma Vastaus kommenttiin #51

En tiedä mistään hääkuvasta, mutta lähtökohtaisesti ihmisillä pitäisi olla mahdollisuus kulkea ympäriinsä juuri sellaisena kuin haluaa muiden hänet näkevän. Vaikka sitten siihen hakaristiin pukeutuen.

Mauri Skön Vastaus kommenttiin #54

Olet siis samaa mieltä kanssani siitä, että Muhammedin kuvan voi piirtää pelkäämättä tulematta leimatuksi rasistiksi.

Jussi Saarelma Vastaus kommenttiin #56

Ei. En sanonut niin. Jos joku kulkee Klamydia-paita päällään, sen kantaja voi olettaa tulevansa "leimatuksi" ko. bändin fanina. Nää on kuitenkin kontekstisidonnaisia juttuja, joten aika turha on lähteä spekuloimaan kovin pitkälle ja hatarin määrein.

Mauri Skön Vastaus kommenttiin #62

" Vai oletko tosissasi, että kaikennäköisiä statementteja sisältävät paidat pitäisi kieltää?" Tästä sanomisestasi vaan tulin siihen johtopäätökseen, että jos et nyt sanonut, mutta tarkoitit sitä, että se on ihan sama mitä paidassa on. Olkoon sitten vaikka ihan ittensä Muhammedin kuva, kunhan se on vain paidan kantajalle OK. Kuka siitä yleensä voisi loukkaantua? Puolestaloukkaantujia kyllä löytyy pilvin pimein.

Jussi Saarelma Vastaus kommenttiin #72

Ei se tietenkään ole ihan sama, mitä siinä paidassa lukee. Se on aina jonkinlainen statement kuitenkin. Mielestäni jokaisella pitäisi olla oikeus pukeutua miten tahtoo, mutta sillä uhalla että joku saattaa olla erimieltä tai loukkaantua. On myös hyvin mahdollista, että ympärillä olevat ihmiset tulkitsevat kantajan olevan umpimielinen tollo, mutta se on se riski. Niin se sananvapaus toimii.

Pyytäisin muistamaan, että minä en ollut se, joka yritti pöyristyä kuvassa näkyvästä logosta.

Osmo Ronkanen Vastaus kommenttiin #38

Ei kyse ole kieltämisestä vaan sopisi miettiä mitkä symbolit sopivat tilaisuuteen. Olisiko yhtä hyvin kuunsirpin yli vedetty kieltomerkki sopinut tuonne?

Jussi Saarelma Vastaus kommenttiin #57
Käyttäjän TimoKalliokoski kuva
Timo Kalliokoski Vastaus kommenttiin #38

Muuttaako sun viisastelu tuon paidan "suvaitsevaa" viestiä?

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Kyseessä on Bad Religion bändin logo, mikä on varmaan musiikkipiireissä varsin tunnettu.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Petra Nyqvist kirjoittaa:

"En minäkään pitänyt siitä, että Turkkilalle buuattiin."

Ai sille buuattiin? No hyvä että jollain tavoin reagoivat.

Heikki Tala

Kas, Jussikin on herännyt. Suomen historian Agricola-sivustolla hän paljasti tutkijanluonteensa: "Itse en aio yrittääkään tonkia tuota plärää yhtään sen syvällisemmin, koska jo sen vilkaiseminen herättää ärtymystä. Se saattaisi olla hyvinkin täysin virheetön ja mahdollisesti kaikki sen irralliset faktankappaleet voisivat pitää paikkansa". ;-)

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Se kovaa meteliä pitänyt porukka oli joukko anarkisteja ihan lavan edustalla. Kyllä mielestäni muu yleisö olisi halunnut kuulla mitä Turkkilalla on sanottavaa ja Ali Jahangiri saikin yleisöltä aplodeja hänen yrittäessään hillitä tätä anarkistiporukkaa. Noin yleisesti ottaen kyseessä oli minusta hyväntuulinen, iloinen ja aurinkoinen koko perheen tapahtuma, paljon oli lapsia vanhempineen mukana. Ei voi kuin olla ylpeä helsinkiläisistä!

Käyttäjän ArtoForsstrm kuva
Arto Forsström

Voisitko Petra hieman selventää näin tyhmälle kansalaiselle, että mistä tässä "Immos kohusta" on kysymys ja siitä seuranneesta kokoontumisesta? Itse en löytänyt Immosen kirjoituksesta, että rasismi on jees tai uusnatsiuteen viittäviä tai norjan verilöylyihin viittavia viittauksia. Onko suomalaisuuden ja Suomen kulttuuriperinnön ihannointi merkki rasismista eli onko siis oman kulttuurin ihannointi ja sen merkityksen korostaminen rasismia?

Käyttäjän TiuskeaRakki kuva
Eero Nevalainen

Olisin todella utelias tietämään, mitä siinä sitten olisi pitänyt lukea että sen tekstin olisi tunnistanut Breivik-henkisiä natsisympatioita sisältäväksi.

Itse asiassa ei minullakaan ainakaan omalla kohdallani mikään "unelma monikulttuurisuudesta" ole kovin korkealla agendalla koska suomalainen kulttuuri toimii varsin hyvin, ja maahantulijoiden kannattaisi ainakin yrittää sen harjoittamista siinä kohtaamisrajapinnassa missä ovat kanssani tekemisissä.

En pitäisi myöskään yhtään pahana vaikka meillä olisikin hyvinvoiva valtio jossa tätä kulttuuria voi harjoittaa.

Mutta koen ainakin itse että näen melkoisen eron tämän ja sitten toisaalta Immostelun välillä. Jos sitä ei pysty näkemään niin ei voi kyllä sitten sanoa että kenenkään muunkaan pitää se ero osata tehdä.

Mauri Skön

Arto Forsström, monikulturismi ei hyväksy mitään vastaista mielipidettä. Monikulturismi kannatta ilmaisuvapautta taiteessakin, voit maalaata huoletta aiheesta kuin aiheesta, esim. "Jeesus huorissa", "Hitler helvetissä", "Auringonlasku Saimaalla". Mutta, jos teoksessa "Auringonlasku Saimaalla" teoksessa on Muhammed katselemassa(erääseen suomalaiseen oppikirjaan tullut tieto siitä, että puhtaat vedet ovat Allahin lahja) Saimaan aaltoja, sitä ei monikulturismi suvaitse. Ja olet rasisti perussuomalainen, jos uskallat kysyä, että miksi.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Olin kuulevinani että "lynkataan Turkkila" :o)

Toni Tamminen

Tänään pelkäsin ensimmäisen kerran työmatkaani, junaan oli selkeästi pakkautunut mielenosoitukseen meneviä kunnon kansalaisia. Tänään laitoin lippalakin päähäni peittämään vaaleat hiukseni, aurinkolasit päähäni peittämään siniset silmäni, sönkkäsin huonolla englannilla vieruspaikkaa kysyville, että "I dount speek finnish". Olin hiljaa ja pelkäsin, että minun hyvänpäiväntoivotukset katsotaan kannanotoksi ja ulkonäköni saisi innokkaimmat haastamaan riitaa. Tässä junanvaunussa pelkäsin tänään enemmän kun aikoinaan Megabussissa Miamista Atlantaan.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mä menin junalla tänään ihan rohkeasti eikä pelottanut yhtään. Missä kaupungissa oikein olet käynyt?

Toni Tamminen

En vain käynyt, menin töihin ja menen huomennakin! Tuomaan veroeuroja tämän monikultturismin ylläpitämiseen ja suodakseni sananvapauden ja mielenosoitukset jokaiselle ihmiselle.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #8

:D Uhriutuminen on taitolaji sekin. Harjoittele vielä .... saat pitää huutomerkitkin veroeurojen maksun lisäksi ;) Sananvapautta tässä kai about jokainen kannattaa.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Tuollaiset pelkotilat on hyvä ottaa puheeksi jonkun kanssa jos niitä ilmenee useammin. Minkäänlaista uhoamista tai provosointia ei mielenosoituksessa nähnyt, vaikka itse "osallistuin" vain kävelemällä alueen lävitse.

Toni Tamminen

Kiitos Antti, ilman muuta hakeudun hoitoon jos tämä jatkuu, itse en mennyt edes alueen läpi vaan kuten kerroin kotiin monikulttuuriseen kerrostalooni ja sen jälkeen monikulttuurisen kadun läpi paikallispubiin, johon meidän kulmien roskasakki kokoontuu.

Toni Hiltunen

Minusta on mielenkiintoista, että mielestäsi mitään ei tapahtunut ja kaikki meni nappiin, vaikka osallistuit "vain kävelemällä alueen läpi". Jos työntää pikaisesti naamansa ulos ovesta ja vähän kurkkaa, niin voi olla ettei sotaa näe, vaikka pommit lentelisivät ja aseet laulaisivat. :)

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

No mutta. Sitähän tämä poliittinen oikeisto haluaa sinun tekevänkin - pelkäävän. Pelkäävän kaikkea. Sillä vain pelolla ihmisiä voidaan hallita.

Käyttäjän IlpoSuominen kuva
Ilpo Suominen

Tästä tulikin mieleen seuraava:

Aldous Huxley kertoi sellaisesta ilmiöstä kuin "the herd poisoning" [laumamyrkytys]. Tässä tilassa ihmisestä karsiutuu pois kaikki yksilölliset ominaisuudet ja ihmisestä tulee konkreettisesti osa joukkoa tai massaa. Massat voivat Huxleyn mukaan kokea vain kolmea primääristä tunnetilaa tässä herd poisoning tilassa: tavatonta iloa tai hurmosta (kts. massakonserteissa, etenkin pissiskonserteissa, urheilutapahtumassa, esim. futis jne.), äkillistä paniikkia tai eläimellistä raivoa.

Hitler oppi tämän käyttämisen suoraan Ivan Pavlovilta. Hitler keräsikin ihmiset aina iltaisin, kun nämä oli väsyneitä, isoihin halleihin ja piti näille sellaiset puheet, että kenelläkään paikallaolijalla ei ollut hitustakaan omasta yksilöllisyydestä jäljellä. Sama ilmiö tapahtui sata vuotta sitten suomalaisissa tuvissa, punaisten ja valkoisten omilla tahoilla. Niistä iltamista lähti ukot kotiin sellaisen raivon vallassa, mistä meidän sukupolvet ei tiedä absoluuttisesti yhtään mitään.

Niin tai näin, sama ilmiö tapahtuu juuri nyt myös netissä. Vaikka onkin suora keskusteluyhteys ihmisten välillä, ihmiset ei näe, ei kuule, mitä sanotaan, koska ei haluta nähdä eikä kuulla. Halu sulautua massaan on niin kova. Herd Poison virtaa suonissa ja ote on kuin heroiinilla.

Suomessa halutaan ottaa yhteen. Nähtävästi erityisesti ns. suvaitsevaisto etunenässä.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Mielenkiintoinen teoria, mutta miten liittyy aiheeseen? Mielenosoitus oli hyvin rauhallinen eikä sieltä kukaan lähtenyt raivo mielessä kotiin, ellei jollain ole Raivo nimistä virolaista miestä...

Heikki Tala

TV-uutisista sai kyllä eilisestä monikulttuuritempauksesta kuvan raivon vallassa "fasistia" ja "rasistia" karjuvasta massasta mustine isis-lippuineen. ;-)

Jussi Saarelma Vastaus kommenttiin #104

Nyt olis kiva saada tähän linkki klippiin "raivoavasta massasta", tai edes niistä isis-lipuista.

Ihan pikkasen haiskahtaa hyperbola nyt.

Heikki Tala Vastaus kommenttiin #108

Kas tässä mustien lippujen suma eilisessä monikulttuurisuusmielenosoituksessa:
http://dome.fi/viihde/arvostelut-raportit/15-000-i...
Napsauta kuvagalleria auki, niin kolmas pieni kuva avaa mustat liput.

Tänään media on jo huolellisesti vaihtanut kuvakulmia, jotta Isis-liput eivät näkyisi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #112

Ei hyvää päivää. Yksi näkee jotain mystistä tavallisessa bändilogossa, toinen näkee muutaman tavallisen anarkistilipun ja luulee niitä Isis-lipuiksi.

Naurattaisi ellei olisi epäilys, että nämä ihmiset ihan tosissaan näkevät piruja siellä Jukka-Poika-tunnelmissa.

Jussi Saarelma Vastaus kommenttiin #112

Niin. Olin paikan päällä ja näin kyllä nuo anarkistien mustat liput. Isis-liput jäi näkemättä, mutta eipä niitä sun linkissäkään näy. Liioittelitko siis?

Heikki Tala Vastaus kommenttiin #114

... yhä edelleen näkyvät kuvagallerian pikkukuvissa. Näpäytä kuvaa 3/7. Myös Iltalehdessä on peräti video noista muistista lipuista.

Jussi Saarelma Vastaus kommenttiin #117

Niin. Ne ovat mustia lippuja. Eikö niitä isis-lippuja nyt olekaan missään?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Kävelin työpaikaltani tänään kohti Kiasmaa ja kadut olivat täynnä iloisia ihmisiä. Oli lapsiperheitä vaunujen kanssa, keskikäisiä pariskuntia, nuoria naisia ja miehiä, pellavapäitä ja tummempia. En valitettavasti päässyt niin lähelle että olisin voinut kuunnella puheenvuoroja. Ikävä jos Turkkilalle buuattiin ja rohkea veto häneltä tulla sinne. Mutta yhteenvetona voi sanoa että tapahtuma oli erittäin onnistunut. Kiitokset järjestäjille! Oli ihanaa nähdä että suuri enemmistö kannattaa avointa ja monikulttuurista Suomea. Pieni vähemmistö sitten rähisee netissä ja paikallispubeissa.

Toni Tamminen

Kun pääsin kotiin (turvallisesti), laitoin lippalakkini ja työrukkaset naulaan ja otin aurinkolasit pois silmiltä. Monikulttuurisen kerrostaloni pihalla nauroimme yhdessä turkkilaisen naapurini kanssa ja suuntasin tuttuun paikallispubiin, silti mieltäni vaivaa ajatus, että kunnon kansalaisten mielestä on kai rikos kuulua tähän vähemmistöön.

Käyttäjän ArtoForsstrm kuva
Arto Forsström

Hei Bodil! Eikö siellä tapahtumassa ollut jotain 15 000 henkeä, onko tuo määrä enemmistö koko Suomen kansasta? Auta minua kun tuo laskutaito ei ole koskaan ollut vahvuuksiani...

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Jos katsoo miekkareita niin 15 000 on aivan huikea luku. Nuivahörhöt eivät saa edes muutaman paikalle.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ei mennyt marssi ehkä kuin Immosen vihjailemassa "Strömsössä", mutta Immosen "ansiotahan" tuo meuhkaaminen nyt oli (vai oletko eri mieltä?).
https://www.youtube.com/watch?v=0nzRPoUxZLE&bpctr=...

Tehkää jo helvetti soikoon puolueessanne pesäero kaiken maailman "kansallisromantikkojen" kanssa, että pääsette itsekin rauhaan tällaisilta ryöpytyksiltä. Vai kaipaatteko sittenkin vähän toisenlaista voittoa?
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...
https://astrologieklassisch.files.wordpress.com/20...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Jukka Nieminen

Tämä ei ollut vastakkainasettelu vaan jo puhdas kansalaisliike jota puoluepoliittisesti tietenkin oppositio hyödyntää ja lietsoo varmasti bensaa liekkeihin. Eikä kyse edes ole Immosesta vaan siitä että Immonen oli vaan se perhosenisku joka purki pitkään jatkuneen padon.

En tiedä luetko Sebastian näitä kommentteja mutta ajatellaan asiaa ihan puoluepoliittisesti. On kai aikas selvää että vaikka kyse on rasisminvastaisesta mielenilmauksesta, sen kärki on kuitenkin perusuomalaisia vastaan. sekä sen rasistisiipeä että saamatonta ja arkailevaa puoluejohtoa. ja mitä pidemmälle tämä ilmiö etenee, seuraa varmuudella jytkyn vanavedessä lötkö kunhan gallupit tulevat....

ja voit olla varma että tilanne vaan pahenee niin kauan kun immonen lomailee espanjassa. Kun tulee kriisi, niihin pitää reagoida nopeasti ja ottaa tilanne kontrolliin. sinun ja puoluejohdon housuissa olisin ennen mielenilmausta ilmoittanut että immonen ei nauti enää puolueen luottamusta ja saa suksia mäkeen. tällöin mielenilmaus olisi ns. lässähtänyt. mutta kun haluaa päättämättömyydellä vain pahentaa tilannettaan niin olkoon toki niin... en minä porvarihallituksesta muutenkaan perustanut ja tästä tulee pitkä naula puolueen arkkuun.

Petteri Hiienkoski
Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Puolueohjelmanne mukaisen kriittisen, nuivan, ei-lyyrisen retoriikan kautta sama viesti olisi saatu julkisuuteen. Ilman kohua, ilman epäselvyyttä, mitä tarkoitetaan. Mahdollisuuksia myös lyyrisyyden kriittisen massan käynnistämän ketjureaktion pysäyttämiseen olisi ollut kosolti. Käytettiinkö niistä yhtään? Ei. Miten perseelleen voi hallituspuolue PR-asiansa hoitaa?

Oppikaa nyt pumpernikkeli sentään jotain.

Jari Lummejoki

Eipä nuo mielenosoitushuutelut olleet paljon mitään Immosen ja hänen roskasakkinsa kirjoitteluun verrattuna (niskalaukaukset jne).
Missä muuten oli Taistelija-Immonen itse?
Entä "Propagandaministeri" Kalma-alho?
Perussuomalaisuus on yhteiskuntaa hajottava poliittinen ideologia, ja sille saa sanoa ei. Meidän ei tarvitse muuttaa yhteiskuntaamme perussuomalaiseksi painajaiseksi. ´Perussuomalaisuus on erilaisuuden vastustamista. Rasismille ja perussuomalaisille on jokaisen sanottava aina ei. Immosta ja hänen natsisakkiaan ei pidä kunnioittaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

You hit the point! Juuri sitä tällaisissa spontaaneissa mielenosoituksissa menestyksekkäästi vastustettiin.

Taisto Merilä

Kerrotko Kuikka vielä sen, miten se "joukkohulluus", jota tuossa kyseisessä mielenosoituksessa vastustettiin, ilmenee täällä Suomessa?

Harri Immonen

Rehellisen oloinen kaveri tämä Aleksi Pahkala.

Käyttäjän Kimmo kuva
Kimmo Pirkkala

Immonen tosiaan sai aikaiseksi väkivaltaista joukkoliikehdintää niin kuin pelättiin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos sellaista jo on esiintynyt, niin se on valitettavaa ja korostaa entisestään tämänpäiväisten mielenosoitusten tärkeyttä.

Jussi Saarelma

Haluaisin kuulla lisää tästä. Missä siellä oli väkivaltaa, tai sen uhkaa?

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

No ei missään. Eikä siellä myöskään huudeltu Immosen tappamista.

Mauri Skön

Tässä olisi Immosen pariskunnan kauniimman osapuolen näkemys rasismista. Kannattaa lukea ilman värilaseja.
http://fijasaarni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/159133-...

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Monikulttuurin vastustajat ovat oikeassa mielipiteissään monikulttuurin mahdottomuudesta. Sivistysyhteiskunta ei voi "sulauttaa" sisäänsä mitään primitiivistä kehitysmaakulttuuria, sillä silloin yhteiskunta lakkaisi olemasta sivistysyhteiskunta. Kehityksessään keskiajalle jämähtäneillä "kulttuureilla" ei ole niin ikään mitään olennaista annettavaa Suomen kaltaiselle moninkertaisesti kehittyneemmälle maalle.

Näistä asioista keskusteleminen on ehdottomasti kaikista tärkeimpiä asioita nykyaikana, sillä valtavan monikulttuurisen katastrofin uhka on todellinen ja sellainen ilmiö, jota kaikkien täysjärkisten tulisi pelätä.

Pari vuotta sitten uutisoitiin, että mitä monikulttuuripolitiikka on saanut aikaan:
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/522041/Turussa+sa...

Kun ottaa huomioon millaista tuhoa yksiksin jihadisti voisi saada aikaan, niin mitäköhän sadat sellaiset voisivat aiheuttaa? Ja nyt siis puhutaan ainoastaan yhdestä Suomen kaupungista. Nyt kun on kulunut noin kaksi vuotta tuosta uutisesta niin voitanee myös olettaa, että näitä radikaaleja on jo huomattavasti enemmänkin.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Te viisaat kommentoijat ette huomioi sitä, että suurin osa perussuomalaisia äänestäneistä ovat tavallisiä pieneläkeläisiä, työttömiä duunareita jne. Heille maahanmuutto on marginaalinen asia. Oma henkilökohtainen pärjääminen on jokapäiväistä.
Harva äänestäjistämme lukee englanninkielisiä kirjoituksia mikäli nyt edes käyttää internettiä. En ole lukenut Immosen kirjoituksia enkä aio lukea nytkään.
Me tavalliset kansalaiset otamme myös maahanmuuttajat vastaan lähimmäisinä, emme katso heitä ylhäältä alaspäin. Kuinka moni niistä mielenosoittajista itse on tekemisissä maahanmuuttajien kanssa arkielämässä. Me olemme. Siis me perussuomalaiset naapurit! Eivät muut naapurimme, ovat sitten sosdemeja tai ei!

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tehkääpä sitten oman etunne nimissä pesäero Immosten kaltaisten "hörhöjen" kanssa, että pääsisitte paneutumaan tärkeämpiinkin asioihin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Jaakko Häkkinen

Kalevinkaan ei pitäisi tuomita ketään vain muutaman fanaatikon virhetulkinnan vuoksi. Oikeusvaltiossa jokainen pitää tuomita vain hänen omien todellisten tekojensa ja sanojensa vuoksi:
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199007-ohipu...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #89

En ole ollutkaan riippuvainen toisten tulkinnoista.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hieno asenne, mutta nyt sitten huomaat minkälaisten päämäärien ajamiseksi sinunkin ääntäsi häikäilemättä käytetään.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Kyse ei ole asenteesta vaan ihmisenä olemisesta ja jokaisen Jumalan luoman hyväksymisestä. Suomi on kiusaajien maa. Sivistysvaltioissa ei ihmisiä nimitellä. Painostuksella ja mielenosoituksilla ei yksittäisten ihmisten mielipiteitä ja asenteita muuteta vaan keskinäisellä vuoropuhelulla.

Jussi Saarelma

Onko teillä jotenkin kokouksissa erikseen sovittu, että milloin ikinä onkin edes häivähtävä mahdollisuus uhriutumiseen ja marttyyripisteiden keräämiseen, se pitää käyttää hyödyksi - ihan sama miten naurettavaksi siinä saattaa itsensä saattaakin?

Mikään muu ei selitä tätä kummallista blogausta.

Me kaikki muut paikallaolijat koimme erittäin lämminhenkisen, rauhallisesti sujuneen tapahtuman, jossa nopeasti kasattu - mielettömän iso - ihmisjoukko maltillisesti osoitti mieltään tärkeäksi kokemansa asian puolesta. Turhan vastakkainasettelun, etnisten ryhmien leimaamisen ja natsistisen sotaretoriikan vastaisuus yhdistää selvästi erittäin isoa määrää ihmisiä.

Nyt jos Sebastian Tynkkynen leimaa koko tapahtuman muutaman väitetyn huutelijan, sekä Turkkilan buuaajien perusteella, on pakko muistuttaa, että tälle tapahtumalle kipinän antaneen, erittäin sotaisan ja kansallissosialistiselta kalskahtavan fb-päivityksen alla hekumoitiin niskalaukauksilla ja "vihollisen nujertamisella" ilman, että Immonen puuttui kiihkossaan möyhöttävien ihmisten väkivaltafantasioihin. Siitäkö ei sitten saisi vetää johtopäätöksiä?

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Immosen retoriikka oli vastenmielistä ja jonkinasteisia natsisympatioita miehellä tuntuu olevan, mutta yhtä pelottavaa oli tuo lynkkausmieliala tuolla ns. hyvien ihmisten kokoontumisessa. Rasisti, fasisti-huudoilta Turkkila ei saanut kunnolla ääntään kuuluviin.

Olen kuunnellut Ali Jahangirin lähes jokaisen lähetyksen Puheelta ja mies osoitti taas parhautensa puolustamalla Turkkilan oikeutta puhua ja kysymällä, eikö tässä ollut tarkoitus saada dialogia aikaan ja vähentää vastakkaiasettelua.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Minua ihmetytti kun Sebastian Tynkkynen kutsui A-studiossa Immosen fb-päivitystä useaankin otteeseen lyyriseksi. Ohjelmassa oli myös hauskaa jeesustelua tämä että kuka sitä viestiä ihan ulkomaita myöten levitti persuja vahingoittaakseen. Niin, kukas tätä monitulkintaista lyriikkaa itse englanniksi kirjoitteli. Eikö se tullut ajatelleeksi että englanninkielistä lyriikkaa ymmärretään ulkomaillakin. Hauskaa oli sekin kun Tynkkynen selitti että kyllä kansanedustajakin saa käyttää suomen kieltä rikkaasti. Ihme rikastusta kun pitää englanniksi sönköttää.

Itse Mestarilyyrikko on toistaiseksi sentään ilmaissut nuivia mielipiteitään selvällä suomella. Saa nähdä rikastuttaako sekin jatkossa suomalaista lyriikkaa muinaisella kirkkoslaavilla, joka oli sen leipälaji, ennen kuin se alkoi sepittää satuja sukeltavasta lännestä. Muistan ikuisesti sen eeppisen hetken, kun se pari päivää Norjan murhenäytelmän jälkeen kirjoitti, että "huono maahanmuutto on huonoa maahanmuuttoa ja monikulttuurisuus hanurista ihan Breivikin teosta riippumatta ja huolimatta". Laulaos, oi Runotar, viha Peleun poian Akhilleun turmiokas...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomessa on ja varsinkin täällä puheenvuorossa on viisasta ja hienoa kommentointia, kyllä tämän maan asiat ovat hyvällä tolalla, kun asiantuntioita on näin paljon.

Mihis sitte kun tää homma on puitu? Sitte varmaan asiantuntevaa kommentointia tulevasta yhteiskuntasopimuksesta.

Soinikin on saanut niin paljon hyviä ohjeita, että varmaan on todella kiitollinen hyvästä huolenpidosta, niin tai jos nyt sitten perussuomalaista puoluetta kauaa onkaan, sehän asiantuntijoiden mielestä on tuomittu hajoamaan

Ei muuta kuin jatkakaa analysointia, asiantuntijoiden tekstejä on aina ilo lukea.

Mauri Skön

Käsitin, että tapahtuma liittyy jotenkin Olli Immosen mielipiteisiin,mutta taisi tilaisuus latistua johonkin Breivikiläisten kokoontumisajoihin.

Käyttäjän mariaani40 kuva
Mari Korhonen

Minä olin samassa tilaisuudessa, enkä ole tunnistaa tapahtumaa tästä nillittävästä tekstistä. Herra Tynkkynen räpläsi pääosin puhelintaan naama norsun...näkkärillä koko ajan tilaisuudessa ja kun Turkkilan puhe alkoi, ei jätkää näkynyt enää missään.

Et viitsis jauhaa turhia.

Tapahtuma oli oikeasti rauhallinen, hyvä ja tunnelmaltaan ihmisiä yhdistävä.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Uskon johdatukseen enemmän kuin massahysteriaan! On se sitten rauhallista tai rauhatonta. Koko juttu on nivottu yhden ihmisen englanninkielisen kirjoituksen pohjalta. Te pääkaupunkiseudulla elätte kuplassa! Täältä periferiasta ei kaikilla ole realistisia mahdollisuuksia ( hyvä kun rahat riittävät jokapäiväiseen elämiseen) matkustella "rauhallisiin" tilaisuuksiin osoittamaan omaa paremman ihmisen olemassaoloaan!
Entisenä koulukiusattuna tunnen kyllä massan menetelmät!
En tupakoi, ei ole siis syytä irtisanoutua tupakasta!
En ole rasisti, ei ole siis syytä irtisanoutua rasismista!
En vastusta järkevää maahanmuuttoa, ei siis ole syytä irtisanoutua maahanmuuton vastustamisesta!
Tällä keskellä yötä tapahtuneella heräämiselläni oli silläkin oma merkityksensä!

Minna Eerolainen

Voi kun Turkkilaa kiusataan, tämäkö on ainoa mitä Anitalle jäi tuosta tilaisuudesta mieleen. Usko on kova, ei voi muuta sanoa. Arvostin kovasti että maamme ylin johto presidentti Niinistöä myöden lähetti tuohon tapahtumaan tervehdyksensä. Paikalla oli myös Helsingin piispa. Blogisti Tynkkynen on nyt valinnut hc linjan kun "kaikkia rakastava bi Sebaaasthian" ei purrut eduskuntavaaleissa. Onnea matkalla syvemmälle marginaaliin :)

Perttu Remes

Miten usko, tai Niinistön tervehdykset liittyy tähän vastakkainasetteluun millään tavalla? Sanoma on toki hyvä, mutta lähtökohdat väärät. Eikö siinä piile jonkinasteinen ironia? Onnea syvemmälle kaksinaismoralistiseen kuplaasi. ":)"

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #91

Presidentti Niinistö huomioi kahden päivän varoajalla järjestetyn tapahtuman. Näen tämän positiivisena käännekohtana. Mistä vastakkainasettelusta puhut? Kulkeeko se mielestäsi akselilla rasismin vastustajat vs. rasistit, huolestuttavaa.

Perttu Remes Vastaus kommenttiin #95

Se on positiivinen asia vain suhteessa mielenosoituksen verhottuun sanomaan. En näe miten se tai usko ovat relevantteja nimenomaan mielenosoitukseen osallistuneiden kohdalla, eikä esimerkiksi sitä kritisoineiden kohdalla. Kritiikki kun nimenomaan pääasiassa kohdistui mielenosoituksen kyseenalaisiin lähtökohtiin, eikä sillä ole mitään tekemistä rasismin kanssa. Monikulturismi on kaunis asia, mutta sekään ei ole niin mustavalkoinen, että joku kahtijako rasismia vastustavien ja sitä puolustavien välille voitaisiin tehdä pelkästään sen perusteella kyseenalaistaako joku mielenosoituksen kaksinaismoralismin, vai ei, tai monikulturismin mistä tahansa aspektista. Kaksinaismoralistinen se on lähtökohdiltaan joka tapauksessa, joka on tässä se suurin vääryys.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Niinistö ei mielestäni antanut tukeaan tapahtumalle tai monikulttuurisen yhteiskunnan puolustajille. Enemmänkin Niinistön viesti kuulostaa ripitykseltä paikalle vaivautuneille. Opastusta siitä miten ja mihin suuntaan kaikkien pitäisi pyrkiä.

Niinistön suomalaisen yhteiskunnan ja kulttuurin puolustuspuhe linkin takaa kannattaa lukea ajatuksella.
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/presid...

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Vain perussuomalaisella voi olla kuin nallekarkin joustava selkäranka, että hän tuomitsee ihmisten oikeutetun närkästyksen siitä kun Immosen kannattajat julistivat taas kerran saunan taakse viemisiä, niskalaukauksia ja kuoppaamisia Immosen tekstin innoittamina. Tynkkysen ja muiden valkopesijöiden mielestä pitäisi vain lakki kädessä odottaa, koska sanat muuttuvat teoiksi.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Minulle on samantekevää onko kyseessä presidentti Niinistö ( ihminen), Helsingin piispa (ihminen), Tynkkynen ( ihminen), Minna ( ihminen) tai minä itse (ihminen).
Vastustan kaikkia mielenosoituksia ( massahysteriaa)! Näissä touhuissa tulee lähinnä mieleen natsiakaiset joukkokokoukset! On sama noustaanko ryhmää vai ihmistä vastaan! Haluan Suomen kehittyvän vuoropuhelun yhteiskunnaksi, johon luulisi korkean koulutuksen saaneet kansalaiset pystyvän.
Kiusaamista ei ymmärrä ja sen periaatteita tunne kuin ne, jotka sen kohteeksi ovat joutuneet! Kaikki eivät jää hiljaa kärsimään ( kuten itse tein) vaan on myös ääripää eli kiusaaminen voi kasvattaa eitoivottuja vastareaktioita.

Minna Eerolainen

Kukas sinua on kiusannut Anita, ikävä kuulla.

Mika Lehtonen

Mielestäni ainakin sinun ylimieliset puheenvuorot lähentelevät nettikiusaamista

Viljo Häggman

Noita on saatu kiinni.
Rovio on kasattu.
Tulenkantajat, te oikeassa olevat
heittäkää soihtunne siihen.

Tässä taustamusiikkia.
https://www.youtube.com/watch?v=85NKrjWitec

Aippe Rämä

Torilla hilluva vihervasemmistolainen kupla on 1970-luvulla hilluneiden Taistolaisten jälkeläisiä. Emme saa alistua tämän ryhmän sortoon, kuten emme alistuneet Taistolaisten ajamaan kommunismiinkaan. Nyt nämä vihervasemmistoon soluttautuneet kommunistit, haluavat tehdä maastamme monikulttuurisen, kun heidän vanhempansa eivät onnistuneet kommunistisen Suomen luomisessa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ja sitten te ihmettelette, kun joku pitää teidän käsitystänne monikulttuurisuudesta salaliittoteoriana.

Juho Laasanen

Jätän tähän ihan vaan Aleksi Pahkalan oman vastauksen tähän Tynkkysen tekstiin Aleksin fb-seinältä: "Tynkkynenkö suuttu mulle, kun puhuin hänestä ja minusta hipstereinä maikkarin kulisseissa. A) ohjelman jälkeen b) sinisilmäisesti sanoin, ettei tapahtuma ole lynkkaustilaisuus, mutta tottakai Immosen sanomiset vaikuttavat c) näin hänet tapahtumassa juuri kun se alkoi ja en jaksanut kinata aiheesta Immosen lynkkaustilaisuus, pyysin että otetaan iisisti ja kuunnellaan tämä Tasavallan presidentin tervehdys nyt."

Käyttäjän ArtoBrummer kuva
Arto Brummer

No nyt siis hetkinen oikeasti.

Eivätköhän ne ole juuri Perussuomalaiset Soinista ja Halla-ahosta alaspäin, jotka ovat jo vuosikausia puhuneet "vihervasemmistosta", "suvaitsevaistosta", "tärähtäneistöstä", "kansallismielisistä vallankumouksista", "islamin rakastajista", "rikastuksista", "kultamunista", "suomalaisen kulttuurin alasajosta" ja tiesmistä ja koettaneet rakentaa vastakkainasettelua mm. juuri (ja myös nimenomaan) maahanmuuttokysymyksen avulla.

Vai miten?

Jussi Saarelma

Shhhh... Älä nyt pilaa hyvin etenevää uhriutumista faktoilla. Sitäpaitsi "sananvapaus" ja "kutsutaan persujakin ikävästi rasisteiksi".

Käyttäjän ArtoBrummer kuva
Arto Brummer

Totta, ei saisi häiritä. :-D Ja "kulttuurimarxismi", koska se aina tuntuu jotenkin liittyvän tähän dadaan.

Toimituksen poiminnat