Sebastian Tynkkynen

Perussuomalaiset vastustaa väkivaltaa ja rasismia vastustuksesta huolimatta

  • PS-Nuoret kävi tänään kansalaistorilla
    PS-Nuoret kävi tänään kansalaistorilla

Perussuomalaiset Nuoret toi tänään oman panoksensa ‘Peli poikki’ -tapahtumaan. Jaoin Batmaniksi pukeutuneena yhdessä Deadpoolin ja Ironmanin kanssa pari tuhatta valkoista pilliä, jotka vietiin ämpäreistä hetkessä.

Rooliasuihin pukeuduimme vasemmistolaiselta väkivallalta suojautumiseksi. Se näytti olleen oikea ratkaisu. Toista supersankaria alettiin tönimään heti, kun pilleissä olleesta suomineidosta huomattiin, että olimme PS-Nuoria. Meitä alettiin nimittelemään isoon ääneen ja huudettiin, että näitä pillejä ei kannata mielenilmaisussa käyttää. PS-Nuoret kuitenkin vastustaa väkivaltaa vasemmiston väkivaltaisesta vastustuksesta huolimatta.

Perussuomalaiset Nuoret vaati eilen kannanotossaan poliittisen väkivallan kitkemistä sen kaikissa muodoissaan - myös vasemmalta äärilaidalta, johon ei mielenosoituksessa puhuneiden toimesta pitkällä tikullakaan haluttu koskea.

Pukeutuminen supersankareiksi ja “Superheroes against violence” -kyltti tänään olivat samalla piikki mielenosoituksen monien osanottajien tekopyhyydelle. Supersankarit vastustamassa väkivallan käyttöä tavoitteeseensa pääsemiseksi on yhtä uskottavaa kuin anarkistit ja äärivasemmisto mielenosoituksessa vastustamassa poliittista väkivaltaa vaikuttamisen muotona.

Tapahtumasta yritettiin luoda puoluepoliittisesti muka sitoutumatonta, jotta voitaisiin saada varmasti väärien toimijoiden rasismin tuomitseminen estettyä ja lavalla oman hyvän porukan tyypit puhumaan. Puoluepoliittisuudesta huolimatta entinen demaripresidentti, joka Demareiden viestinnässä ja heidän tilaisuuksissaan näkyy, puhui asioita demarikorostuksella. Feministipuoluetta perustava Maryan Abdulkarim puhui myös paraatipaikalta. Paras boostaus uudelle puolueelle. Toisaalta eräskin neutraali puhuja Mikael Brunila piti puheen lavalta koko Senaatintorille, jossa haukkui perussuomalaiset maan rakoon. Ainoana puolueena. Se siitä politikoinnista.

Vaikka toimijamme jatkuvasti tuomitsevat rasismin ja poliitisen väkivallan, se ei tunnu riittävän. Kohdallamme puhutaan jostain mysteerisestä “humisevasta hiljaisuudesta”. Perussuomalaiset Nuoret oli itse asiassa ainut poliittinen nuorisojärjestö, joka eilen vaati SVL:n lakkauttamista ja esitti konkreettisia keinoja poliittisen väkivallan kitkemiseksi Suomesta. Muut nuorisojärjestöt tyytyivät julkaisemaan ympäripyöreää unelmahöttöä, jonka konkreettisin osuus oli vaatia selvitystoimia siitä, mitä nyt tehdään.

Meillä on Suomessa olemassa SVL; me voimme vaatia sen parissa tapahtumien jatkuvien laittomuuksien vuoksi sitä lakkautettavaksi. Mutta arvaatte varmaan, että uutisissa ei tästä kerrottu niin, että olisimme ainoat SVL:n lakkauttamista vaativat ja sen perään kysytty, mikseivät muutkin poliittiset nuorisojärjestöt vaadi SVL:n lakkauttamista. Eipä tietenkään. Koska meistä oleva mielikuva ihmisillä pitää pysyä äärioikeistolaisena ja natsistisena.

Lähiaikoina perussuomalaisten ja natsien välille ollaan yritetty median toimesta luoda yhtäläisyysmerkkiä. On piirretty kaavioita MV-lehden linkityslogiikkaa käyttäen ja tulokset ovat olleet sitä tasoa. Totuus on tarua ihmeellisempää. Jos ei halua uskoa omasta suustamme, että me emme natseista tykkää, niin SVL:n nettisivuja lukemalla jokainen voi ymmärtää, että perussuomalainen ei yksinkertaisesti voi kuulua natseihin ja arvomaailmamme poikkeavat merkittävästi toisistaan:

“Vastarintaliikkeen ja esimerkiksi perussuomalaisten välillä on erittäin merkittäviä poliittisia ja arvoihin liittyviä ristiriitoja. Mikäli jonkin puolueen jäsen tahtoo liittyä järjestöömme jäsen- tai aktivistikokelaaksi, on hänen ensin erottava puolueesta.”

Te kansalaistorilla tänään olleet valkoisen pillin kantajat annoitte juuri äänenne kuulua perussuomalaisen pillin läpi rasismia ja poliittista väkivaltaa vastaan. Koko Senaatintori oli täynnä valkopillisiä mielenosoittajia, maahanmuuttajista - kantasuomalaisiin. Sosiaalinen media ja uutiset ovat näitä kuvia täynnä. Tämän voimakkaampaa viestiä meidän on vaikeampi lähettää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat