Sebastian Tynkkynen

Homot, käyttäkää maalaisjärkeä turvapaikanhakijamiesten kanssa

Helsinkiläisen DTM-homoravintolan toiminnasta on herännyt paljon keskustelua. Se ei päästänyt Helsingin Sanomien [linkki] mukaan sisään turvapaikanhakijoita, koska vahtimestarien mukaan henkilöillä olisi olleet puutteelliset matkustustusasiakirjat.

Ilmiö on tuttu myös meillä Oulussa. Kerran keskustelin oululaisessa Yöhuikka-homoravintolassa Lähi-idästä tulleen turvapaikanhakijan kanssa. Minua mietitytti valtavasti, että miksi hän haluaa olla homomiesten seurassa, kun tiesin, ettei tuon seudun miehet halua julkisissa paikoissa leimautua homoseksuaaleiksi, sillä sillä voi olla vakavia sosiaalisia seurauksia. Jopa fyysisiä.

Hän kertoi, että suomalaiset homomiehet ovat helppoja kohteita. Hän näytti, kuinka helppo on sujahtaa melkein kenen tahansa viereen, kun hän on eksoottisen näköinen ja jossain kohtaa toisen humalan noustessa varastaa lompakko ym.

Oulussa Yöhuikan edessä on alkanut olemaan useana viikonloppuna Lähi-idästä tulleita turvapaikanhakijamiehiä. He huutelevat häiritseviä viestejä ja tuijottavat pitkään, kun menee ravintolaan sisään yrittäen luoda kontaktia. Itse yritän olla noteeraamatta heitä mitenkään. Nyt viimeisen vuoden aikana olen oppinut, miltä naisista tuntuu, kun he kohtaavat ei-toivottua lähestymistä miesten osalta. Se ei ole mukavaa.

Vahtimestari ei ole päästänyt näitä miehiä sisään. Muutama oululainen homokaverini on kertonut todella häiritsevistä viesteistä, mitä he ovat alkaneet saada ulkomaalaisilta arabimiehiltä deittipalveluista. He eivät ole osanneet sanoa, mistä yhtäkkiä tällaisten viestien tulo on alkanut johtua, mutta minä uskon, että tämä liittyy nimenomaan tähän turvapaikanhakijatulvaan ja siihen, että mukana on tullut henkilöitä, jotka ovat löytäneet keinon rahastaa ja käyttää hyväksi. Tästä ei tietysti saisi puhua, mutta jälleen tämä menee niin, että ollaan pitkän aikaa korrekteja, vahtimestarit ja ravintolanomistajat selittelevät ummet ja lammet, ja muutaman vuoden päästä liian monen tapauksen jälkeen uskalletaan puhua asiasta sen oikealla nimellä, sillä ilmiö on tunnistettu.

Mielestäni kyse on puhtaasti asiakasturvallisuudesta, kun näitä turvapaikanhakijamiehiä ei päästetä sisään. Monet Suomeen tulleet Irakin kansalaiset ovat tahallaan hävittäneet henkilöllisyystodistuksiaan [linkki], jotta heidän olisi helpompi valehdella taustansa Suomen viranomaisille, kun maahanmuuttovirasto tutkii, onko henkilöllä tarvetta turvapaikkaan. Itse toivoisin, ettei yhtäkään turvapaikanhakijaa, joilla on puutteelliset henkilöllisyystodistukset, päästetä sisään. Kiitokset DTM:lle ja Yöhuikalle, että he toimivat oikein ja pitävät huolta asiakkaiden turvallisuudesta. Veikkaan, että kyllä homokansakin tietää, mistä todellisuudessa on kyse, kun näitä henkilöitä ei päästetä sisään, vaikka heillä on keinoja osoittaa täysikäisyytensä, mutta heitä ei siltikään päästetä sisään. Puutteelliset henkilöllisyystodistukset ovat monesti keino olla päästämättä sisään riskitapauksia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat