Sebastian Tynkkynen

Hyväksyykö Helsinki feministien rasistisen tapahtuman?

  • Hyväksyykö Helsinki feministien rasistisen tapahtuman?

Miltä kuulostaa omat vessat, tilat ja istumapaikat bussissa tummaihoisille? Minulle se kuulostaa historialta, johon en enää ikinä halua palata. Minulle tulee mieleen ajat, jolloin Yhdysvalloissa oli ainoastaan yksi väriryhmä, joilta oli pääsy kielletty paikkoihin, mihin muilla oli lupa mennä. Se ryhmä oli mustat.

Helsinkiläiset feministit järjestävät 12.11. "No Whites Allowed” -tapahtuman, jossa voi seurustelun lisäksi katsella lyhyitä ohjelmia ja dokumentteja, kuunnella musiikkia, laittattaa hennatatuointeja tai siemailla teetä. Mutta jos on valkoinen, ei päästetä sisään. Nyt meillä on siis myös Suomessa toimintaa, joka ei voisi selvemmin täyttää rasismin merkkejä. Kävin kirjoittamassa tapahtuman Facebook-sivuille, jolloin minut bannattiin välittömästi. Otin kuitenkin kuvankaappaukset sitä ennen. Tapahtumakuvauksessa lukee suoraan:

”Room 418 - NO WHITES ALLOWED"

Kyseessä ei ole edes mikään maailta tai tietyille kansallisuuksille suunnattu feministi-ilta. Ja jos rasistisesti haluaa toimia, ei näin iltaa voisi edes rakentaa, sillä kuten Suomesta, myös lähes mistä tahansa maasta löytyy tummasta valkoiseen eri värisiä kansalaisia. Näin ollen rajaus perustuu puhtaasti ihonväriin.

Tilaisuus järjestetään osoitteessa Sturenkatu 2, jossa sijaitsee Helsingin Arbis-opisto (http://www.hel.fi/www/arbis/sv/suomeksi-in-english/arbis-suomeksi).

Feministien on totuttu luovan voimakkaita jännitteitä ja vastakkainasettelua miesten ja naisten välille, mutta nyt tätä tehdään jo eri väristen ihmisten osalta.

Kysynkin Helsingin kaupungilta, istuuko tämä arvoihinne? Hyväksyttekö feministien avoimen rasistisen toiminnan järjestämisen tiloissanne? Voidaanko ihmisiä sulkea Suomessa tilaisuuden ulkopuolelle ihonvärin perusteella?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Tähän olisi hyvä kommentoida jos yleensä löytäisi kyseisen tapahtuman jostain.

Käyttäjän KalleHaikka kuva
Kalle Haikka

Tapahtumaa ei enää löydy koska:

We removed the event that you reported

We reviewed the event you reported for containing hate speech or symbols. Since it violated our Community Standards, we removed it. Thanks for your report. We let Helfem know that their event has been removed, but not who reported it

Eli Facebook on postannut "vihapuheen" nojalla.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Näköjään kadonnut jo Facebookista, mutta tapahtuman nettisivuilta se vielä löytyy: http://www.femf.net/ohjelma.html?lang=fi (melkein lopussa)

Tämä on jälleen hyvä esimerkki siitä, että rasismi kyllä hyväksytään kun suvaitsevaiset itse harrastavat sitä.

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

"Turvallisempi tila rodullistetuille feministeille."

Ei hyvää päivää. Eli voivat mennä tänne piiloon mikäli kokevat valkoiset kanssasisarensa uhkaaviksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Haluaisitko vähän avata, mitä tarkoitat suvaitsevaisilla? Ymmärrykseni ei riitä käsittämään miten esimerkiksi tuon tapahtuman järjestäjien voisi lähtökohtaisesti olettaa olevan sellaisia. En kertakaikkiaan tajua miksi kenestäkään, joka luokittelee ihmiset ihonvärin perusteella, tai hyväksyy sellaisen, haluaisi käyttää nimitystä suvaitsevainen. Tuntuu lähinnä tarkoitukselliselta kielen uudelleenmäärittelyltä. En kuitenkaan lähde motiiveilla spekuloimaan, ihmettelen vain.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Nimenomaan feministit ovat äärisuvaitsevaisia.

Eivät suvaitsevaiset ole mitään oikeasti muita ihmisiä ja mielipiteitä suvaitsevia yksilöitä, vaan suvaitsevaisuus on totalitaristinen ideologia, jonka avulla tiettyjä ihmisryhmiä pyritään alistamaan. Tämä on erinomainen esimerkki siitä, miten suvaitsevaiset voivat olla täysin avoimesti rasisteja ja kokea olevansa silti "hyvien puolella".

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #6

Tätä pelkäsinkin. Mitä hyvää mielestäsi seuraa sanojen uudelleenmäärittelystä, sehän vain vaikeuttaa kommunikointia?

Itse saatan toki keskustelussa kutsua itseäni suvakiksi, kun keskustelukumppani on sellaiseksi yleistänyt. Tuohan on luonnollisestikin ironista vinoilua, koska en mielipiteineni todennäköisesti edusta mitään yleistä käsitystä suvaitsevaisesta ihmisestä (joskin ehkä vajaamielisestä). Lokeroitiin minut pari päivää sitten myäs vihervasemmistolaiseksi, mitä pidin oikein huvittavana. Se etu tuon tyyppisessä kielen vääristelyssä on, että tietää heti niitä viljelevän kulkevan laput silmillä. Osaa alusta asti suhteuttaa odotukset keskustelun hedelmällisyydestä oikealle tasolle.

Eikö tapasi käyttää suvaitsevainen-sanaa ole yhtä päätön, kuin valkoisilta kielletyn alueen kutsuminen turvallisemmaksi tilaksi?

Käyttäjän KaijaMaaritHanneleLaine kuva
Kaija Laine Vastaus kommenttiin #7

Koska mielelläsi mietit sanojen merkitystä, niin en malta olla mainitsematta että sana "vajaamielinen" on poistunut virallisesta kielenkäytöstä 1980 jolloin tuli nyt voimaan nyt väistynyt kehitysvammalaki. Vielä 1980-luvun puolivälin tietämille valmistui vajaamielishoitajia, mutta muuten ei termiä todellakaan käytetty. Nykypäivänä ihmettelen että miksi sana-arkeologian varastosta ei ole yhtä hyvin voitu kaivaa sanaa tylsämielinen joka edelsi vajaamielistä. Menepä kuule sanomaan jollekin kehitysvammaiselle, että mitäs vajaamielinen.
Et todellakaan ole ainoa ko. sanaa käyttävä, vajakkihan on nykyisin yleinen haukkumasana, itselleni se merkitsee nimenomaan alkuperäistä ammattinimikettäni vajaamielishoitajaa. Aina kun mahdollista puutun tuohon vajaamielis-sanan käyttöön, koska toivoisin että vammaisuuteen liittyvä terminologia, vaikka haukkumasananakin tulisi jo tälle vuosituhannelle.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Jospa tämä on sukua "avioliiton" uudelleen määrittelylle? ;-)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #10

Voisi olla, jos se olisi juridinen termi joka määritellään lakitekstin myötä uudestaan. Nythän on kuitenkin kyse siitä että käytetään yleiskielen sanaa tietoisesti eri merkityksessä, kuin mikä sillä sanakirjan mukaan on.

Kyllä minä taustalla olevat vaikuttimet ymmärrän, mielestäni olisi suoraselkäistä myöntää asia kun sitä suoraan kysytään. Turha siinä on kiemurrella.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #12

"Kyllä minä taustalla olevat vaikuttimet ymmärrän, mielestäni olisi suoraselkäistä myöntää asia kun sitä suoraan kysytään."

Myönnätkö tosiaan että suvaitsevaiset (vihervasemmistolaiset? ovat rasistisia?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #14

Enkö minä juuri argumentoinut että nuo kumoavat toisensa? Ei rasistia voi kutsua suvaitsevaiseksi! Tai hetkinen, Pahalahti ja Makkonen näköjään voivat...

Korjaan, on loogisesti mahdotonta perustella, että rasisti on suvaitsevainen, tai päin vastoin.

Käyttäjän KaijaMaaritHanneleLaine kuva
Kaija Laine Vastaus kommenttiin #14

Oletko muuten koskaan kuullut että ihminen voi uskoa että kaikilla ihmisillä on sama ja jakamaton ihmisarvo ja siihen perustuvia oikeuksia olematta puoluekannaltaan vihreä tai vasemmistolainen. Sellaisia ihmisiä on. Kuten on sellaisiakin jotka eivät pidä Venäjän nykyisisestä politiikasta eivätkä silti halua Natoon. Minä tiedän, maailma on pelottava ja kummallinen paikka, lokeroiminen tekisi siitä niin paljon helpommin kestettävän.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Pitäisi kieltää tuollaiset avoimen rasistiset järjestöt.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Koska tilaisuus ei ollut yksityiseksi vaan julkiseksi aiottu, on syytä epäillä, että on tapahtunut syrjintärikos, jossa valikoivan menettelyn uhreina voivat olla yhtä hyvin sisään kuin uloskin rajatut.

Olen lähettänyt sinulle, Sebastian, myös sähköpostia.

Marko Parkkola

Unohdatte, että valkoihoista vastaan ei voi syrjiä. Siksihän positiivinen erityiskohtelu työhönotossakin on sallittua. Lukekaa fobban vihapuhemuistio.

Käyttäjän ArvoPelttari kuva
Arvo Pelttari

Kehottaisin ottamaan yhteyttä Helsingin kaupunkiin, joka ilmeisesti antaa tiloja käyttöön tälle "voimauttavalle keskustelulle". Kaupunkilaisena kysyisin, että miksi tällainen syrjivä toiminta sallitaan.
Palautemasinoinnin paikka.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Siis kyseessä on rodullistettujen feministien oma tapahtuma jossa he haluavat puida tasa-arvokysymyksiä rodullistettujen näkökulmasta.
Tuota noin, ymmärrettävää ettei kaltaiseni valkoihoinen nainen pysty keskustelemaan asioista tuosta näkökulmasta lähtien koska en ole rodullistettu.

En minäkään menieerikkona hyökkää epileptikkojen kokouksiin höpisemään omista asioistani.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Mitä ovat rodullistetut ja valkoihoiset?

Onko niitä rotuja olemassa vai eikö niitä ole? Minusta kun näyttää nyt siltä, että joitakin ihmisiä rodullistetaan ihan vaan ihonvärinsä perusteella sellaiseen asemaan, jossa heillä on vähemmän oikeuksia kuin muilla. Esim. ihan suoranaisesti kielletään menemästä tiettyyn tilaan.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Niin. Minä en valkoihoisena valtakulttuurin edustajana voi puhua asioista ikään kuin vertaiskokeneena. Ymmärrän kyllä miksi he haluavat omaa tilaa.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #19

Miksi ihonvärillä olisi mitään tekemistä kulttuurin kanssa?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #19

Mikäs rotutohtori se Elkama on?

Käyttäjän ArvoPelttari kuva
Arvo Pelttari Vastaus kommenttiin #19

Mikä on, ettei sinne saa mennä edes kuunteluoppilaaksi? Paneelintäydeltä rodullistettuja, puheenvuorot jaettaisiin salavihkaa rodullistetuille - missä ongelma?

Voin kuvitella, mitä rasistisissa piireissä ajatellaan tällaisessa tilassa keskusteltavan.

Ongelmahan ei ole todellakaan se, etten minä valkoisena heteromiehenä pääse tuonne. Ongelma on periaatteellinen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Totta, mutta laki voi olla eri mieltä tuosta julkaisun laillisuudesta.

Marko Parkkola

Lopeta se rodullistaminen! Luulin että tuollaiset puheet jäivät 40-luvulle!

Käyttäjän jarrukanniainen kuva
Jari-Pekka Kanniainen

Hei! Oho! Kommenttiketju täynnä mielensäpahoittaneita valkoisia miehiä (kaikki paitsi yksi ilmeisesti. JUURI TÄMÄN TAKIA TARVITAAN TURVALLISIA TILOJA.

Idiootit! Te edustatte Suomessa enemmistöä ja etuoikeutettua ryhmää, jota ei pysäytetä kadulla ja kysytä papereita, teitä ei erikseen tarkkailla kaupassa, jotta varastatte tavaraa yms. Muunväriset ja ns. rodullistetut ovat vähemmistönä eivätkä nauti tästä etuoikeudesta. Siksi tarvitaan voimaannuttavaa turvallista tilaa, ja sitä juuri te pilaatte tällä päällepäsmäröinnille. Te osoitatte juuri sen miksi turvallisia tiloja tarvitaan.

Risto Laine

Tyypillinen kommunisti microloukkaantuja.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus
Risto Laine Vastaus kommenttiin #21

Siinä toinen microloukkaantuja.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #25

Siinä kommunistikorttia heiluttava mielensäpahoittaja.

Risto Laine Vastaus kommenttiin #26

Ihan aiheesta, koska pelkästään n100 milj. ihmisuhria ei voi olla ihmisystävällinen ideologia.

Eli se siitä microloukkaantuja.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Aivan, oululainen Tynkkynen on loukkaantunut, kun Helsingissä pienryhmä järjestää tilaisuuden, johon hänen ei toivota osallistuvan. JÄRKYTTÄVÄÄ!!!

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani Vastaus kommenttiin #23

Jos mietitään tämä toisinpäin, eli entä jos jokin ryhmittymä järjestäisi tapahtuman johon tummaihoisilta on pääsy kielletty.

Veikkaan että taas järjestettäisiin mielenosoitus jossa irtisanouduttaisiin rasismista.

Korkman, Husu, Ketola, Elkama, Lappalainen ynnä muut olisivat vaatimassa rasismista luopumista.

Osaako Korkman ajatella asian toista puolta. Eräs tunnettu sanonta kuuluu että kuinka näet rikan veljesi silmässä mutta et huomaa malkaa eli hirttä omassa silmässäsi.

Suomessa tilaisuuksien pitäisi olla kaikille avoimia. En ymmärrä ihonväriin perustuvaa erottelua oli sen kohteena kuka tahansa, valkoinen tai tummaihoinen.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Mikähän tekee kommentoijasta kommunistin?

Hyvä yritys kuitenkin muuttaa suomalaista kieltä ja kulttuuria, microloukkaantuja kun on kieliopillisesti ja sisällöllisesti ollut lähinnä hepreaa. Avaisitko hieman?

Mitä itse blogin tulee niin partalapsi Tynkkysellä näyttää taas olevan tarve haastaa riitaa ja pilata suomalaisten syytä iloita. Se mistä ei tule tuomiota on sallittua ellei peräti velvoite.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Niin no, minä nyt olen tällainen rasisminvastustaja ja olen sitä mieltä, että kaikilla on oltava ne oikeudet mitkä on, ihonväristä riippumatta. Olen toki tottunut siihen, että kaltaisistani ihmisistä eivät rasistit tykkää. Eivät Rosa Parksistakaan kaikki tykänneet, kun hän vastusti ihmisten erottelua näiden ihonvärin perusteella.

On kuitenkin epärehellistä, suorastaan valheellista, että tuokin tapahtuma väittää vastustavansa rasismia, kun se itse sitä harjoittaa.

EDIT: ja mikä ihmeen perustelu tuo muka on? Asiaa x tarvitaan, koska jotkut pitävät asiaa x epäoikeudenmukaisena? Tuollahan voi perustella ihan mitä tahansa apartheidia.

Marko Parkkola

Kaduilla pysäyttely ei liity mihinkään "rodullistamiseen" vaan laittomaan maassaoloon. On ikävää, ettei näitä asioita ymmärretä, vaan rodullistetaan ihmisiä keskustelupalstoilla.

Enkä sitäpaitsi ymmärrä miksi pitää erikseen tarkkailla, että joku varastaisi tavaraa. Yleensä tarkkaillaan, ettei joku varastaisi.

Punttisalilla voimaantuu.

Käyttäjän AnttiKarvola kuva
Antti Karvola

Ihmisten eriarvoistaminen ihonvärin tai etnisyyden perusteella on _puhdasta rasismia_ vaikka miten olisi omasta mielestä hyvät tarkoitusperät. Ei poikkeuksia.

Häpeällistä että jotkut feministeiksi itseään kutsuvat yrittävät jatkaa tieteellisen rasismin kunniatonta perinnettä.

Jokainen ihminen on ainutlaatuinen yksilö eikä mikään "valkoihoinen etuoikeutettu" tai "muunvärinen sorrettu".

Nollatoleranssi kaikelle rasismille.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Toisaalta, kieltämällä tuo tilaisuus mennään vaan syvemmälle kieltojen ja valvonnan yhteiskuntaan. Sallimalla tapahtuma, sallisi se vastaavanlaiset roturajoitetut tapahtumat myös tulevaisuudessa, vapauttaen ilmapiiriä.

Erkki Vainikkala

Satuin lukenmaan tuon vuodatuksen. Tynkkynen ei kaunaltaan edes yritä käsittää tällaisia asioita, eikä näköjään moni kommentoijakaan. Rasismi on julkisessa tilassa tapahtuvaa järjestelmällistä syrjintää. Siinä ei ole mitään rasistista, että jollekin ryhmälle järjestetään oma huone omaa keskustelua varten, oli sitten kyseessä women of colour, homoseksuaalit, transseksuaalit, yli kaksimetriset tai vaikka perussuomalaiset nuoret. Kannattaa katsoa mitä kaikkea ohjelmaa tuolla hirvittävällä feministisellä järjestöllä on: http://www.femf.net/ohjelma.html?lang=fi. Vaikuttaa tärkeältä.

Käyttäjän ChristerSuominen kuva
Christer Suominen

Feministeillä lörähtikin ihan ansaitusti puppelit pikkupöksyihin rasistisen naisylivaltatapahtuman suhteen, sillä etsittäessä tapahtumasta (joka siis on vain laajemman feministisen tapahtuman yksi työpaja) tietoa, sitä löytyykin kovin vähän muihin työpajoihin verrattuna, mutta että työpaja siis edelleen on ohjelmassa mukana:

http://www.femf.net/ohjelma.html?lang=fi

NO WHITES ALLOWED

HELFEM
Huone 418
Turvallisempi tila rodullistetuille feministeille.

"Rodullistettu feminismi" on suomeksi sanottuna rasistista naisylivaltaa, eli yksiselitteisesti ja onneksemme täysin laitonta toimintaa maassamme.

Toivon, että kaupunkimme ruotsinkielinen työväenopisto heti sanoutuu irti kyseisestä rasistisesta tapahtumasta.

Toimituksen poiminnat