Sebastian Tynkkynen

Kuvausluvan pyytäminen 11.1. sananvapausoikeudenkäyntiini

Koko oikeudenkäyntiprosessini aikana noudattamani avoimuusperiaatteen mukaisesti julkaisen kuvauslupapyyntöni, jonka lähetin tänään Oulun käräjäoikeudelle.

--

Pyydän kuvauslupaa 11.1. klo 9:00 alkavaan oikeudenkäyntiini koko istunnon ajaksi.

Finlexin sivuilla todetaan vuonna 2007 voimaan tulleista oikeudenkäynnin julkisuuden uusista säädöksistä (http://www.finlex.fi/fi/uutiset/102):

“Lupa oikeudenkäynnin tallentamiseen muuten kuin sen alussa tai lopussa voidaan myöntää vain, jos se ei edellä mainittujen perusteiden lisäksi häiritse oikeudenkäynnin kulkua ja jos oikeudenkäyntiin osalliset antavat siihen suostumuksensa.”

Minä ja Facebook-kirjoitukseni ovat ainoat, jotka ovat tarkastelussa oikeudenkäynnissä, joten säädösten vaatima suostumus on siten automaattisesti kunnossa: olen itse kuvausluvan pyytäjä ja olen osoittanut haluni asian läpinäkyvään käsittelyyn jo antamalla haasteasiakirjat ihmisten itse arvioitavaksi ennen oikeudenkäyntiä.

Minua ei häiritse, vaikka kuvaaminen suoritettaisiin millä tahansa tavalla:

  1. Olen siis suostuvainen kaikenlaiseen kuvaamiseen.

Jos halutaan varmasti eliminoida se mahdollisuus, että kuvaaminen häiritsisi oikeudenkäynnin kulkua, minulle käy myös kompromissiratkaisu, jota ehdotan:

  1. Myönnetään kuvauslupa sellaiseen kuvaamiseen, joka ei häiritse oikeudenkäynnin kulkua. Tämä kuvauslupa tarkoittaa:
  • Kuvaamista omalta istumapaikalta
  • Kuvaamista laitteella, josta ei kuvauksen aikana kuulu digitaalisia eikä naksahtavia ääniä (esim. ammattilaisjärjestelmäkamerat)
  • Kuvaamista ilman lisävaloa (esim. kuvausvalo, salamavalo)
  • Kuvauslupaa rikkovat poistetaan salista

Ehdottamallani käytännöllä varmistetaan, että molemmat vaatimukset varmasti täyttyvät, eikä kuvaamiselle ole estettä.

Kuvaaminen sen sijaan on tärkeää kahdesta syystä, joista toinen on henkilökohtainen ja toinen yhteiskunnallinen:

  1. Olen isäni lisäksi ainut perheeni jäsen, joka asuu Oulussa. Muut perheeni jäsenet asuvat muualla Suomessa ja haluavat seurata veljensä oikeudenkäyntiä, mutta heidän ei ole mahdollista tulla Ouluun oikeussaliin seuraamaan oikeudenkäyntiä paikan päälle (mm. sylivauva ja pienet lapset). Keskustelin heidän kanssaan tänään puhelimessa ja vakuuttelin, että teen kaikkeni, että heillä olisi mahdollisuus seurata julkista oikeudenkäyntiäni.
  1. Oikeudenkäyntini on poliittisten syiden ja sananvapauteen liittyvien näkökulmiensa vuoksi herättänyt laajaa yhteiskunnallista keskustelua ja monet suomalaiset haluavat seurata, missä kulkee heidän sanomisensa raja, sillä omat kirjoitukseni entisestään tulevat tarkentamaan niitä sanomisen ja ilmaisun muotoja, mitkä ovat sallittuja Suomessa. Monet ihmiset ovat kysyneet minulla, voiko oikeudenkäyntiä seurata vaikka ei asu Oulussa.

Kuvaamisen mahdollistaminen erityisesti tämän oikeudenkäynnin aikana, joka liittyy keskeisesti sananvapauteen, ja jossa kuvaamiselle ei ole esteitä, luo uskoa oikeusvaltioon. Toisin päin sanoen julkisen oikeudenkäynnin muualle Suomeen kuvaamisen kieltäminen ilman painavia perusteita puolestaan asettaa julkisen vallan käyttäjät kyseenalaiseen asemaan ja tilanne olisi sananvapauteen liittyvän käsittelyn vuoksi oikeusvaltiosta kysymyksiä herättävä.

Julkisen vallan käyttäjien toiminnan tulee mielestäni olla avointa, läpinäkyvää ja helposti ihmisten arvioitavissa. Tätä samaa periaatetta olen noudattanut omassakin toiminnassani.

Ystävällisesti,
Sebastian Tynkkynen
sebastian.tynkkynen@gmail.com
p. 0404172745

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Toivottavasti olet ottanut pätevän oikeudenkäyntiavustajan, sillä käräjäoikeuksien päätökset muuttuvan harvoin hovioikeudessa.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Möyrimme oikeusvaltion raunioilla.
Kansan on nyt syytä tulla harjaamaan sen peruskiviä.
Johtajamme ja tuomarimme eivät tule sitä tekemään.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tynkkynen on ihan samanlaisen egosentrisen poliittisen pyrkyröinnnin linjoilla kuin Junes Lokkakin: yritetään tehdä tästä kuvausjutusta jokin sananvapausasia. Sananvapaus on muutenkin näille kahdelle kaverille keppihevonen asioissa, jotka eivvät oikeasti liity sananvapauteen.

Lokkaa moitittiin insestioikeudenkäynnissä siitä, että riskinä on, etteivät ihmiset uskalla toiste tuoda arkaluontoisia asioita julkiseen puintiin kun paikalla on oman edun tavoitteilijoita jotka ohjaavat juttunsa MV-lehteen ynnä muihin lokaviemäreihin.

Oikeudessa on puheenjohtaja siksi että hänen ohjeitaan seurataan.

Tiedotusvälineiden tiivistelmä on riittävä tapa välittää tietoa oikeudenkäynneistä. Jos Tynkkynen haluaa olla online live-tilassa, hän voi tehdä sitä kellon ympäri omassa kodissaan vaikkapa. Niinhän jo kai Junes Lokkakin suurinpiirtein elää. Oikeuslaitos ei ole nuorten miesten poliittinen mainostoimisto.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

"Oikeuslaitos ei ole nuorten miesten poliittinen mainostoimisto"
Sinuna ja edustamasi taholla enpä puhuisi mitään tästä aiheesta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Mikä on "edustamani taho"? Itse en ole kuullut sellaisesta mitään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #6

Etkö tunne kuuluvasi susiensuojelijiohinkaan?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Reijo Paunonen, vaikka perussuomalaiset yrittävätkin jonkinlaisella menestyksellä monopolisoida oikeuslaitosta poliittiseksi mainostoimistokseen (Halla-aho, Hakkarainen, ym), kyllä meillä muilla kansalaisilla kuitenkin on oikeus käyttää sananvapauttamme ja arvostella oikeuslaitoksen tarpeetonta kuormittamista. Asiansa kykenee kyllä ilmaisemaan lakia rikkomatta, jos niin haluaa.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #9

Syytäjähän se kuormittaa oikeuslaitosta vetämällä sananvapauden piiriin kuuluvia asioita oikeuslaitoksen ratkaistavaksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #9

Syyttäjähän tässä kuormittaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Parahin Petra, onkomeidän nykyinen oikeudenkäyntikaaremme Euroopanneuvoston ihmisoikeussopimuksenmukainen ?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ei ole. Tuomiot ovat naurettavia, jos kannabiksen kasvatuksesta saa kovempiä tuomioita kuin raiskauksista tai väkivalta tapauksista.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Petra "Tiedotusvälineiden tiivistelmä on riittävä tapa välittää tietoa oikeudenkäynneistä."

Ei todellakaan ole! Sanan ja mielipiteen vapaus on niin perustavaa laatua oleva ihmisoikeusasia että, kaikki mahdollinen julkisuus sen suitsinta yrityksiä kohtaan on ensiarvoisen tärkeää.
Sensuurilla ei ole paikkaa länsimaisessa demokratiassa!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Nyt on taas Tynkkysen et al. propaganda uponnut maaliinsa kun aletaan fanttiseerata jostain sensuurista. Oikeuslaitos ei ole Big Brother-show, kuten todettiin. Paperit saa tirkistelynhaluinen/juorunjanoinen tilata käräjäoikeudesta ellei tapaus ole salainen. Muille kuolevaisille riittää normaali tiedotus.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #12

Petra, etkö halua vastata, vai etkö ymmärtänyt kysymystäni ?

Käyttäjän ArtoLuukkainen-keskustelu kuva
Arto Luukkainen

"Tiedotusvälineiden tiivistelmä on riittävä tapa välittää tietoa oikeudenkäynneistä. "

Ei ole eikä erityisesti ole tällaisissa poliittisissa näytösoikeudenkäynneissä, joissa syyllisyys on päätetty jo etukäteen. Kuvaaminen tekee oikeuden jäsenille paljon hankalammaksi tehdä poliittista tuomiota. Ethän sinäkään pysty kertomaan, mitä väärää Tynkkynen on tehnyt. Ei siihen ole kyennyt syyttäjäkään.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kukahan kertoisi Tynkkyselle, että Big Brother kuvaukset päättyivät hänen osaltaan jo vusia sitten. Tuleva luokanopettaja, voi luoja!

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Tuleva luokanopettaja, voi luoja!"

Huokaus, lapsilla on heikko tulevaisuus tulossa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Luokanopettajana voi pyytää sinua luennoimaan hampun vaikutuksesta huumeeksi loukittelusta.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Voi turhuuksien ja turhamaisuuden turhuus. Kuka tämänkin poliittisen julkisuustempun maksaa?

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Kaipa Tynkkynen itse mahdollisen kuvauksen kustannukset maksaa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Mutta maksaako oikeudenkäytön kustannukset? Avoin tiedonkulku on Tynkkyselle tärkeää. Kaivakoon sitten esiin prosessin päätteeksi tiedoksemme kulut veronmaksajille. Se olisi hienoa.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren Vastaus kommenttiin #13

Hän on käsittääkseni oikeudessa syytettynä. Aika harvoin tässä yhteydessä puhutaan siitä että "kuka tämän maksaa". Se sama taho joka muidenkin rikoksesta syytettyjen kohdalla. Pidän aika absurdina tämänlaisen esilletuomista tässä yhteydessä.

PS: Odotan ilolla jaettua aineistoa. Sitä kun voi verrata niihin oikeudenkäyntipöytäkirjoihin = Jäädään kiinni jokaisesta vääristelystä, valikoidusta videoleikkeestä ja vääristetystä lauseesta ja asiayhteydestä. Kun on paperi ja video, nähdään mitä on paloiteltu ja mitä ei. Tästä tulee kivaa materiaalia jolla alleviivata sitä että sananvapauden lisäksi kysymys on siitä että tässä on tyyppejä jotka eivät ole kovin rehellisiä tai fiksuja!

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #19

Poliittisten initiaatioriittien kustannusten sälyttäminen veronmaksajille on absurdia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ketä ovat "oikeudenkäyntiin osalliset" : syytetty, tämän mahdollinen oikeusavustaja ja syyttäjä ?

Määrätyissä piireissä mainosta se on huonokin mainos.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Vertailun vuoksi vastaava homma tuskin onnistuisi USA:ssa. Kiinnostava nähdä tuomioistuimen tulkinta meikäläisestä laista.
http://www.uscourts.gov/about-federal-courts/camer...
http://www.courts.state.ny.us/rules/chiefjudge/29....

Oikeudenkäyntiin osalliset puolestaan on lueteltu täällä.
https://www.suomi.fi/suomifi/suomi/palvelut_aiheit...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

"Ei mitään uutta auringonalla, sillä katso minä näin tuomioistuimen ja siellä asui vääryys",Sanoo Saarnaajankirjakin.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Jumalan lahja perussuomalaisille, valtakunnallisen näkevyyden varmistamiseksi on nimitetty naaraspuolinen Mika Illman eli apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen.
Ei noista noitavaino-oikeudenkäyneistä muuta hyötyjiä ole, paitsi ehkä se edistää vihreässä kuplassa elävien itsetyydytyksen rinnastettavaan olotilaan.
Kuvitteleeko joku ihan oikeasti että nämä oikeudenkäynnit jossa tuomitaan vääristä mielipiteistä ja rumasta sanomisesta, edistäisivät suvaitsevaisuutta, kotouttamista ja yhteenkuuluvuutta.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Rikoslakia niissä sovelletaankin mainitsemiesi asioiden sijasta.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Rikoslaki on hyvin tulkinnanvarainen ja apulaisvaltakunnansyyttäjä on hyvin valikoiva siitä mistä ja ketä vastaan hän määrää syytteen nostetavaksi.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #27

Näkemyksesi ei kuitenkaan kumoa sitä, ettei rikoslaissa ole kysymys suvaitsevaisuuden, kotouttamisen ja yhteenkuuluvuutta edistämisestä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #28

Kyseisellä lailla on tarkoitus suojella vähemmistöjä, tosin sekin on tulkinnanvarainen koska kaikki me kuulumme johonkin vähemmistöön.
Käytännössä apulaisvaltakunnansyytäjä on tässäkin hyvin valikoiva, belgialaisia saa sanoa pedofiileiksi ilman seuraamusta, tietty uskonto ei saa sanoa pedofiiliuskonnoksi ilman seuraamusta.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #29

Syyttäjälaitos ei ratkaise asioita vaan tuomioistuinlaitos, jonka seulan esimerkiksi sinä olet läpäissyt "positiivisesti".

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #30

Syyttäjä päättävät mistä nostetaan ja mistä ei, minua tuomittiin koska sanoin itsestään selvä asia.
Olin tuomi-istuimen mukaan muslimien loukkaava kun kehotin heitä jatkamaan entiseen malliin, näen siinä jopa jotain positiivistakin, voi sen myös nähdä negatiivisesti (se on makuasia) mutta yritin olla loukkaamatta muslimit.

Mutta kaiken kaikkiaan, julkisuudella mitä sain, €420 se oli halpa hinta.
Minulla on aivan yhdentäkää mitä omissa kuplissa elävät minusta ajattelevat, he eivät ole minun kohdeyleisö.
Joten kehotin kaikki jatkamaan entiseen malliin ja antamaan pöyristäviä lausuntoja ja ehdotuksia, se toimi Jenkeissä, se toimi muissa EU maissa ja myös täällä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #30

Kalevi Kämäräinen, saako syyttäjä valehdella syyttämispäätöksessään rangaisusvaatimuksineen asianomistajan esitutkinnassa myöntäneen rikoksen vaikka esitutkintaa ei ollut edes suoritettu. Käräjäoikeus antoi tuomion syyttäjän vaatimuksen mukaisesti.
Tuo sama syyttäjä määräsi tullin suorittamaan esitutkinna ja esitutkinnan perusteella toinen syyttäjä teki syyttämättäjättämispäätösen todeten etten ole syyllistynyt rikokseen.
Tuomiot ovat edelleen voimassa, kun Korkeinoikeus ei ottanut tutkittavakseen tuomionpurkuhakemustani, johon minulla oli kai oikeus nykyisenki oikeudenkäyntikaaremme mukaan.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #35

Ei minun ole mielekästä ottaa kantaa yksittäiseen tapaukseen, koska en tiedä kaikkia sen yksityiskohtia.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Suuri virhe koko oikeudenkäynnissä on siinä, ettei Stobastian ottanut äitiään tai mummoaan ja miksei jotain muuta vaikka pitämään häntä kädestä kiinni lohduttaen.
Minusta ei ole oikein, että hän joutuu itkemällä "puolustamaan" itseään ja lukemaan hänelle pyhää kirjaa Koraania valtavan uskonnollisen tunnemyrskyn vallassa.
Oikeuslaitos ei ole reilu. Tynkkynen olisi tarvinnut kädestä pitävän lohduttajan. Ottaen huomioon, että hän on toivoo itselleen ns. jäykkää. Sen varjolla voi päästä vaikka valtuustoon. Sääliksi käy oululaisia.

Mutta missä oli ruoska jota hän käytti Helsingin Tuomiokirkon portailla, kun ketään mustaihoista ei ollut lähellä, niin itseruoskintaan joutui tyytymään!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kalliset ovat muistaakseni Haukiputaalta kotoisin, joudutko nyt maksamaan veroa huviveneestäsi ?

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Tänään on tammikuun yhdestoista päivä ja kello on jo 17.11..yllä olevan Tynkkysen tiedotteen mukaan oikeudenkäyntinsä alkoi aamulla kello yhdeksän..toistaiseksi ei mediassa ole näkynyt minkäänlaista uutisointia ?? no Ämveetä ja suomen uutisia en ole kattonnut..suomalaiselta medialtahan olisi suorastaan kansallismielinen kulttuuriteko jättää koko asia täysin huomiotta..Tynkkysen kaltaiset tyrkkyset ovat uskomattoman vastenmielisiä kunnallisvaalit tuloo,siitähän on tässä kaikessa tuubassa kysymys.

Toimituksen poiminnat