Sebastian Tynkkynen

Työministeri

Esimerkillistä edestä johtamista (no ei sellaista tietenkään tapahdu)

Mitä jos työministerin tehtäviä hoitava Sininen tulevaisuus -puolueen Jari Lindström ilmoittaisi eroavansa, koska ns. aktiivimallilaki on huonoa ja oikeastaan kelvotonta lainsäädäntöä. Hän ilmoittaisi, että ei halua enää olla sellaisessa mukana: ”Kun nyt olen tarkemmin asiaa miettinyt, niin eihän laki mitenkään voi olla sellainen, että sitä ei kaikkien, joita se koskee, ole mahdollista noudattaa ja kuitenkin siitä on rangaistus seurauksena. Ja eihän tosiaankaan työttömiä voi kohdella yhtenä joukkiona. Koska en tällaista voi hyväksyä, eroan tehtävästäni”.

Työpaikkapula

Työministeri Lindströmillä on esimerkillinen tarina, kuinka hän Voikkaan paperitehtaan sulkeutuessa 2006 jäi itse työttömäksi ja tyhjän päälle. Ja nyt hän on ministeri, niin hänestä tuli komeasti oikeus- ja työministeri, vaikka oli tyhjän päälle jäänyt työtön paperimies. Tästäpä varmaankin pitäisi jokaisen työttömän ottaa esimerkkiä ja edetä elämässään noin vaan, mutta ikävää kyllä, liian usein urapolku kulkee päinvastaiseen suuntaan väkisin.

Työministeri kannattaa positiivista syrjintää

Suomessa on työllistämisenedistämispalveluita ja -ohjelmia, joihin kelpuutetaan vain maahanmuuttajia. Kysyin eduskunnassa kirjallisella kysymyksellä työministeri Jari Lindströmiltä (sin.), mitä hallitus aikoo tehdä huolehtiakseen siitä, että kantaväestöä ei syrjitä mahdollisuudessa päästä työharjoitteluun. Vastauksessaan työministeri myöntää maahanmuuttajien erityiskohtelun.

 

Viikon päästä se ratkeaa

Ei ole mikään yllätys se, että perussuomalaisten puoluekokous herättää suurta kiinnostusta. Valitaanhan siellä puolueelleemme uusi puheenjohtaja. On hyvä huomata, että siellä valitaan myös uusi linja. Jokainen puheenjohtaja tuo tullessaan oman linjansa, oman tapansa tehdä politiikkaa. Vaikka tehtäviä delegoitaisiinkin, niin pj vastaa kokonaisuudesta. Siitä ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä. Johtaja johtaa.

Puolivälitarkastelua

Puoliväliriihi saatiin valmiiksi melkoisen punnerruksen jälkeen. 

Paljon päätöksiä ja linjauksia tehtiin. Kritiikki on monenlaista, osin rakentavaa, osin positiivista,osin negatiivista ja sitten pelkästään sitä, että mitään ei osattu/uskallettu tehdä. Ja annas olla jos olisi koskettu kritiikin antajan "tontille" niin jopa olisi huutoa,  Aina tehdään väärin milloin mistäkin syystä.

Työuran loppuvaiheen roikkuminen lopetettettava nyt!

Vanhassa kisälli-mallissa olisi taas paljon hyvää, jossa siirsimme sukupolvelta toiselle osaamisen ja arvokkaat vuosien aikana rakennetut asiakassuhteet. Nykyisessä mallissa ansaitun eläkkeen määrään vaikuttavat merkittävästi juuri nämä viimeisten vuosien tulot; tällä ruokimme työelämässä roikkumista ns. eläkeloisena. Yhteiskunnan tulisi kannustaa osaajaa siirtämään ”hiljaisen osaamisen” seuraavalle sukupolvelle ja huomioida tämä hänen tulevassa eläkkeessä. Näin osaaja voisi ylpeänä siirtyä nauttimaan ansaituista eläkepäivistä hyvässä fyysisessä kunnossa.

Täystyöllisyyden avaimet löytymässä

Työttömiä on palloteltu jo vuosia monenlaisia temppuja hyväksikäyttäen. Siitä lähtien kun poliitikot ulkoistivat työllisyydenhoidon  markkinavoimille on nähty muutaman euron päiväkorvauksella ja jopa ilmaiseksi tapahtuvaa työllistämistä eri nimikkeillä. Nytkin on taas yksi uusi versio rakenteilla. Niistä voi hyvällä syyllä käyttää nimitystä pallottelu.

Töitä olis, tehtävät vaan puuttuu

Istuin eilen penkillä rannalla, jossa jo viime kesänä eräs yhdistys piti kesäkahvilaa. Silloin he mainostivat, miten työllistävät yli 50 (!) henkilöä kesäksi toimintaa pyörittämään. Yksityinen yrittäjä hoitaisi homman yksin tai korkeintaan parin työntekijän turvin.

Perussuomalaisten ministerit valittu ja pulinat pois

Jari Lindströmin valinta työ- ja oikeusministeriksi on antanut medialle aihetta ryhtyä tutkimaan miehen taustoja. Esiin on kaiveltu vanhoja sanomisia ja rivien välistä on voinut lukea epäilyksiä hänen sopivuudestaan oikeusministeriksi, koska hänellä ei ole oikeustieteen tutkintoa.

Mielestäni valinta on kerrankin sattunut aivan oikeaan henkilöön. Miehellä on vankasti jalat maassa, päässä riittävästi käyttökelpoista maalaisjärkeä, takana täysin ryvettymätön poliittinen ura ja lisäksi  pitkä luottamusmiesura, josta on varmasti hyötyä työministerin pestin hoitamisessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä