Sebastian Tynkkynen

Kaikki blogit puheenaiheesta Henry Laasanen

Laasanen palkitsi itsensä

Miesten tasa-arvo ry esittää Henry Laasasta Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan (TANE) Miehen työ-palkinnon saajaksi.

Perusteluissa arvostetaan Laasasen näkyvyyttä, pitkän linjan toimintaa ja sokraattista menetelmää.

Onko Laasanen osittain väärässä?

Henry Laasanen kehui sunnuntain blogissaan pilanneensa feminismin maineen. Olen kuitenkin alkanut ajattelemaan, että Laasasen esityksessä on virheellinen olettamus naisten suhtautumisessa seksiin. Kyse on siitä, mikä olisi naisten motiivi, kun he tukahduttavat toistensa ja omaa seksuaalisuuttaan. Tämä on tärkeää miesten suhtautumisessa feminismiin, sillä eniten miehiä feminismissä ärsyttää feministien seksikielteisyys, joka lähestyy epäilyttävästi kristinuskon tiukimpia siveysvaatimuksia.

Seksuaalinen markkina-arvo vai seksuaalinen hierarkia?

Kirjoitin marraskuun lopussa Henry Laasasen teoriasta “naisten seksuaalisest vallasta”. Edellisessä kirjoituksessa argumentoin miksi “naisten seksuaalisen (yli)vallan” teorialla ei ole todellisuuspohjaa edes Laasasen oman kirjan mukaan, tässä kirjoituksessa selitän  miksi on mielekkäämpää puhua seksuaalisista hierarkioista kuin seksuaalisesta vallasta.

Äijäfeministi Rinne ja mammanpojat

SDP:n puheenjohtajakilpaan ehdolla oleva Ammattiliitto PRO:n puheenjohtaja Antti Rinne murjaisi Helsingin Sanomien haastattelussa kansanomaiseen tyyliinsä, että perussuomalaisten riveistä kummunneita, (puolueen linjan kanssa ristiriidassa olevia) rasistisia heittoja selittää se, ettei puolueella ole yhteistä arvopohjaa. Fasismistakin Rinne puhui, mikä ei ehkä ollut kovin viisasta. Fasismi on vaikea määritellä ja kulunut pitkälti leimaavana iskusanana.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä