Sebastian Tynkkynen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kataisen hallitus

Kenellä riitti rohkeutta loppuun saakka?

Hallituksen taival ei ole ollut helppo. Lähes kaikki puolueiden puheenjohtajat ovat vaihtuneet, joko itse lähteneet tai kenttä on vaihtanut naamat toisiin.

Hallitus ei ole saanut aikaan kuntauudistusta, ei sote-uudistusta, ei oppivelvollisuuden pidentämistä, ei pisara-rataa, ei toisen asteen koulutuksen uudistusta eikä metropolihallintoa. Kaikki suurten puolueiden ministereiden vastuulla olleet rakenteelliset uudistukset ovat kaatuneet. Ainostaan sisäministeriön rakenteelliset uudistukset on saatu vietyä eduskunnan lävitse.

Sotesoppa paloi pohjaan. Toimiva ratkaisu vaalien jälkeen.

Surkeaakin surkeammille Kataisen-Urpilaisen ja Stubbin-Rinteen hallituksille kirjattiin tänään eräänlainen nollapiste. Sotesoppa kiehui ensin yli, ja nyt se paloi pohjaan. Hallitus heitti lopullisesti lusikkansa nurkkaan.

Kasvusopimuksilla karistettiin Lappi strategisen kehittämisen kartalta

Oletteko kuulleet Kataisen hallituksen ja Suomen kahdentoista suurimman kaupunkiseudun solmimista kasvusopimuksista? Harva on. Kasvusopimukset solmittiin vuonna 2013. Niissä sovittiin valtion ja kaupunkiseutujen kesken strategisista kehittämisen painopisteistä vuosille 2013–2015 ja ne kattavat joukon erilaisia, strategisesti merkittäviä kehittämisteemoja. 

Kataisen siksakkihallitus vei meiltä kyvyn

Jyrki Katainen, Jutta Urpilainen, Ville Niinistö, Paavo Arhinmäki, Päivi Räsänen ja Carl Haglund, miksi te kiristitte verojamme ja jarrutitte Suomen talouden kehitystä?

Toki kiristävistä veropäätöksistä (lista niistä tämän kirjoituksen lopussa) vastanneiden joukossa on ollut vuosina 2011 – 2014 muitakin, kuten Alexander Stubb ja Antti Rinne loppumetreillä sekä Stefan Wallin alkumetreillä, mutta ensin mainitut kuusi henkilöä ovat six packiksi nimetyn Kataisen hallituksen ja sen työn jatkajan päävastuulliset.

Mitä Suomi tarvitsee nyt?

Suomi tarvitsee nyt – Terveen, pitkäjänteisen ja toimintakykyisen toimintaympäristön

Teollisuuden ja erityiseseti valmistavan teollisuuden toimintakyky on ratkaisevan tärkeässä asemassa, kun ajatellaan yhteiskunnan toimintaedellytyksiä ylipäänsä. Teollisuuden ja elinkeinoelämän perusteita on rapautettu jo nyt pysyvästi. Eikö jo nyt olisi aika saada muutos tähän alasajomeininkiin?

Valheet, emävalheet … ja demareiden vaalilupaukset

Jos vertaillaan puolueiden vaalilupausten ja käytännön politiikan välisiä eroja, niin tämän kyseenalaisen kisan voittaa ylivoimaisesti demarit.

Eduskuntavaalien alla ja niiden jälkeenkin demareiden slogan on ollut ”työ ja oikeudenmukaisuus”. Kun asiaa arvioidaan sivusta nähtynä, niin kyseessä on todellakin lähinnä hirtehishuumori.

IL: Kansan luottamus ministereihin on kehno

Hallitus koostuu ministereistä, joten kansan luottamusta – tai nykytilanteessa luottamuspulaa – yksittäisiä heikäläisiä kohtaan voidaan käyttää varsin hyvänä suunnannäyttäjänä kuvaamaan luottamusta koko hallituksen toimintaa kohtaan.

Vasemmistoliitto: häikäilemätön peluri vai kaikkien pienituloisten sankari?

Vasemmistoliiton lähtö hallituksesta yllätti useimmat politiikkaa seuraavat. Itse olin veikannut blogissani, että Vasemmisto olisi lähtenyt hallituksesta jo viime syksynä. http://ponto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/151156-veikkaus-vasemmisto-jattaa-kataisen-hallituksen Vuoden alussa arvelin sen istuvan hallituksessa loppuun saakka.

Vastuunkantoa ja -pakoilua budjettiriihessä

Kunnioitukseni ja luottamukseni suomalaista vasemmistoa kohtaan koheni eilen monta pykälää, kun tulevat ex-ministerit Arhinmäki ja Kyllönen hylkäsivät heidän puolueensa keskeisiä arvoja sekä tavoitteita vastaan sotivan kehysriihen lopputuloksen, sekä lopulta myös hallitusvastuun. Ei vaatinut ennustajaeukon taitoja, jotta kykeni otaksumaan siinä samassa alkavan syytökset pakoilusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä