Sebastian Tynkkynen

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliittisten nuorisojärjestöjen avustukset

Ministeri Pia Viitanen on myös allekirjoittanut lainvastaisen tukipäätöksen?

Perussuomalaiset Nuoret on tyytyväinen korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) tekemään päätökseen koskien valitustamme poliittisten nuorisojärjestöjen vuoden 2013 valtiontuista. Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) tukipäätös kumotaan ja asia palautetaan ministeriöön uudelleen käsiteltäväksi.

Päätöksessään KHO katsoo, että OKM on ylittänyt harkintavaltansa arvioidessaan Perussuomalaisten Nuorten monikulttuurisuutta koskevia näkemyksiä.

Valtuustosta: Espoon on lopetettava poliittisten nuorisojärjestöjen tukeminen

Allekirjoittanut ja yksitoista muuta kaupunginvaltuutettua kysyvät Espoon kaupunginhallitukselta:

 

Valtuustoaloite Espoon kaupungin poliittisille nuorisojärjestöille antamasta tuesta

Espoon kaupunki on Sivistystoimen kautta jakanut vuonna 2014 nuorisojärjestöille toiminta-avustusta 414 000 euroa. Tästä 20 200 euroa on jaettu poliittisille nuorisojärjestöille eli yhdistyksille, jotka ovat säännöiltään tai aatteeltaan sidonnaisia johonkin rekisteröityyn puolueeseen.

Keskipohjalaiskuntien avustukset poliittisille lapsi- ja nuorisojärjestöille

Kävin läpi Suur-Keski-Pohjanmaan kuntien (yhteensä 27 kpl) verkkoon ladatut sivistys- sekä vapaa-ajanlautakuntien pöytäkirjat. Selvitin, kuinka paljon kunnallisia nuorisotoimen avustuksia on myönnetty puoluepoliittisesti sitoutuneille järjestöille vuosien 2012–2014 välisenä aikana. Avustuksia myönnetään yleensä vuosittain maalis–kesäkuun välisenä aikana.

"Mulle, sulle ja mulle, muttei persuille!"

Suuria ja tulevaisuuden kannalta merkittäviä asioita on tekeillä, ja koko poliittisten nuorisojärjestöjen avustusjärjestelmä on päätynyt vedenjakajalle. Aletaanko avustussummia pohdittaessa tarkastaa kriteeristöä, kuten itsekin edellisessä kirjoituksessani ehdotin, vai sallitaanko häpeilemätön ja poliittisesti syrjivä mielivalta myös jatkossa?

Miina onnistui - perussuomalaiset puolustivat puoluetukia

Vanhojen puolueiden miina onnistui. Viime päivät perussuomalaiset ovat puolustelleet ja ilmoittaneet haluavansa itselleen puoluetukea. Eli poliittisten nuorisojärjestöjen tukea.

Provosoitiin hieman, ja ei annettu perussuomalaisille nuorille rahaa, ja heti perussuomalaiset aloittivat huudon: Antakaa meille puoluetukemme.

Puoluetuen vastustaminen on yksi populismin kulmakiviä. Nytä tämä kulmakivi käännettiin perussuomalaisia vastaan. Kansalle perussuomalaiset näyttäytyvät nyt puolueena, joka on perso puoluetuelle.

Laki nuorison arvopohjan sanelijana

Mediaa tarkkasilmäisesti seuraavilta ei liene jäänyt huomaamatta, että opetus- ja kulttuuriministeriö hylkäsi meidän, Perussuomalaisten Nuorten, valtionavustuspäätöksestä tekemämme ja luvalla sanoen erittäin perustellusti esittämämme oikaisupyynnön. Tälläkään kertaa kysymys ei ole kokonaisuudessaan ainoastaan taloudellinen vaan hyvin vahvasti periaatteellinen, sillä hylkäyspäätöksessä todetaan, kuinka ...

Kokoomusnuorten tavoitteet ja 650.000 euron avustukset

Taas oli olo kuin rinnakkaistodellisuudesta heränneenä, kun satuin aamulla avaamaan YLE:n uutisen liittyen Perussuomalaisten Nuorten tekemään avustusvalitukseen, joka koski keväällä myönnettyjä opetus- ja kulttuuriministeriön tukia poliittisille nuorisojärjestöille.

Opetus- ja kulttuuriministeriö syrjii poliittisen mielipiteen perusteella

Perussuomalaiset Nuoret haki viime vuonna tukea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä (OKM) 100 000 euroa, mutta sai vain 29 000, kun esimerkiksi Keskustanuoret sai 662 630 euroa.

OKM on hylännyt Perussuomalaisten Nuorten päätöksestä tekemän oikaisupyynnön. Hylkäyspäätöstä perustellaan muun muassa seuraavasti:

Hyväveliverkkoon kasvetaan jo lapsena - valtion tuella

Opetus- ja kulttuuriministeri Piia Viitanen on solidaarisuudessaan jakanut puoluiden nuorisojärjestöille tuet vuodeksi 2014. Hän jatkaa Potkupallopaavolta perimäänsä korruptoitunutta linjaa.

Tässä ovat lähimpään tuhanteen pyöristetyt avustukset:

Kokoomuksen Nuorten liitto – 643 000e

Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta - 82 000e

Kansallinen lastenliitto - 218 000e

Kokoomustoiminta yhteensä: 943 000 euroa

 

Suomen Keskustanuoret ry – 663 000e

Vaalirahaa kulttuuriministeriltä? - kyllä kiitos!

Julkaistu 16.4.2013

 

Ketäpä ei kiinnostaisi saada poliittiselta nuorisojärjestöltä tukea omaan vaalikampanjaansa?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä